ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
سید حسین رضوی پور کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر این موضوع که افزایش نرخ ارز ناشی از تغییرات بنیادین در اقتصاد نیست و افزایشها بار روانی دارد؛ به چند نکته مهم ذیل این موضوع اشاره کرد و گفت: در واقع تا کنون به لحاظ میدانی فروش نفت ایران کاهش نداشته است، ضمن اینکه مراودات تجاری و صادراتی نیز دچار تغییرات عدیدهای نشده و برطبق روال پیشین است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: درآمد ارزی کشور تغییر خاصی نسبت به گذشته پیدا نکرده است. از سوی دیگر در مباحث مرتبط با عرضه و تقاضا نیز مشکل خاصی وجود ندارد و ارز فعالان اقتصادی و واردکنندگان طبق روال همیشگی از سوی بانک مرکزی تحویل داده میشود و عرضهکنندگان ارز و صادرکنندگان نیز تعهدات خود را به شکل سابق به بانک مرکزی ایفا میکنند.
کارشناس اقتصادی تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال بسیاری از شرکتهای صادرکننده محصولات پتروشیمی برای بستن حسابهای خود مجبورند ارز خود را تبدیل کنند؛ بنابراین عرضه ارز در بازار به صورت عادی جریان دارد، اما آنچه باعث نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر شده است ناشی از جو روانی حاکم بر بازار ارز است نه رشد عوامل بنیادین اقتصادی.
رضوی پور خاطر نشان کرد: براساس عوامل بنیادین رشد نرخ ارز تا حدود ۸۴ هزار تومان قابل پذیرش است، اما قطعاً رشد بالاتر از این قیمت دلیل بنیادین ندارد بلکه ناشی از جو روانی حاکم بر اقتصاد و جامعه بابت نگرانیهای مرتبط با فعال سازی مکانیزم ماشه و تحریمهایی ذیل این موضوع است.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر برخی اظهارات دولتمردان و موضع گیریها و مصاحبههای آنها در خصوص نرخ ارز و طلا متأسفانه سیگنال مدیریت نرخ ارز را به بازار صادر نکرد لذا مانع مدیریت فضای روانی جامعه شد.
این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی اظهار کرد: پیش بینی میشود عرضه ارز ناشی از صادرات پتروشیمیها و صنایع بزرگ طی روزهای آینده رشد قیمت ارز را تا حدودی تعدیل میکند، کما اینکه دو روز گذشته شاهد تعدیل نرخ ارز بودیم، اما روند کاهشی و بازگشت نرخ ارز به محدودههای پایینتر نیازمند مدیریت نوسانات بازار به صورت روزانه از سوی بانک مرکزی است.