ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
کریم ترابی، معاون مدیرعامل پالایشگاه لاوان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: پالایشگاه لاوان در حال اجرای چندین طرح توسعهای است که تاثیر قابلتوجهی بر بهبود کیفیت سوخت، کاهش آلایندهها و صرفهجویی ارزی خواهد داشت.
وی افزود: پالایشگاه نفت لاوان، یکی از باسابقهترین پالایشگاههای کشور، در جزیره لاوان واقع شده و همواره بهعنوان مجموعهای پروژهمحور شناخته شده است. در حال حاضر این پالایشگاه در حال اجرای چندین طرح توسعهای است که از جمله آنها میتوان به پروژه Vacuum Batum(VB) و لوبکات با ظرفیت 12 هزار بشکه اشاره کرد. این پروژه تاکنون 40 درصد پیشرفت داشته و پیشبینی میشود ظرف 15 ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
پروژه کلیدی کاهش گوگرد از نفت کوره
ترابی با اشاره به اهمیت کاهش آلایندهها در فرآوردههای پالایشی گفت: یکی دیگر از پروژههای کلیدی پالایشگاه لاوان، طرح کاهش گوگرد از نفت کوره است که با بهرهگیری از یک فناوری دانشبنیان داخلی اجرا میشود. این پروژه طی 20 ماه آینده به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید و میتواند تاثیر بسزایی در بهبود شرایط زیستمحیطی داشته باشد.
وی افزود: اجرای این طرح نهتنها باعث کاهش انتشار آلایندهها میشود، بلکه کل نفت کوره تولیدی پالایشگاه را به نوع کمگوگرد (Marine) تبدیل خواهد کرد. این امر موجب میشود کشتیهای ایرانی از وابستگی به سوخت خارجی رها شوند و در عین حال نیروگاههای کشور نیز در فصول سرد سال بتوانند از نفت کوره کمگوگرد استفاده کنند. نتیجه این اقدام، کاهش آلودگی در کلانشهرها و کمک به بهبود کیفیت هوا خواهد بود.
صرفهجویی ارزی با بومیسازی قطعات پیشرفته
ترابی با تاکید بر سیاست بومیسازی تجهیزات در پالایشگاه لاوان گفت: از سال 1397، پالایشگاه لاوان سیاست بومیسازی قطعات مورد نیاز خود را در پیش گرفته و تاکنون توانسته است 23 هزار قلم کالای صنعتی را برای نخستینبار در صنعت نفت داخلیسازی کند.
وی افزود: این اقدام که عمدتا شامل قطعات پیشرفته و 'هایتک' میشود، تاکنون حدود 40 میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه داشته است؛ پالایشگاه لاوان همچنین اطلاعات فنی مربوط به این قطعات را در اختیار سایر همکاران صنعت نفت قرار داده تا دیگر مجموعههای پالایشی نیز بتوانند از تجربیات این شرکت بهرهمند شوند.
افزایش ارزش سبد محصولات پالایشگاه
ترابی در ادامه به موضوع افزایش ظرفیت پالایشگاه اشاره کرد و تاکید کرد: هدف اصلی، ارتقای کیفیت و ارزش سبد محصولات پالایشگاه است. وی افزود: پروژه 12 هزار بشکهای کاهش گوگرد علاوه بر تولید نفت کوره Marine، به دلیل تغییرات فرآیندی در راکتورها و برجهای تقطیر، منجر به تولید گازوئیل نیز خواهد شد.
معاون مدیرعامل پالایشگاه لاوان گفت: برآوردهای اولیه نشان میدهد که این افزایش تولید گازوئیل در حدود 80 تا 100 هزار لیتر خواهد بود. بااینحال، نکته حائز اهمیت آن است که در شرایط کنونی ناترازی تولید فرآوردههای اصلی در کشور، پالایشگاه لاوان بههیچوجه میزان تولید بنزین و گازوئیل خود را کاهش نخواهد داد.
وی افزود: با توجه به این تحولات، پالایشگاه لاوان نهتنها گامهای مؤثری در مسیر کاهش آلایندهها و بهبود کیفیت سوخت برداشته، بلکه با بومیسازی قطعات استراتژیک، نقش مهمی در کاهش وابستگی کشور به واردات تجهیزات نفتی ایفا کرده است.
انتهای پیام/