ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، صفدر نیازی شهرکی در سمینار ملی توسعه پایدار روشهای نوین آبیاری با محوریت سازگاری با تغییر اقلیم در کرج که ظهر امروز دوشنبه برگزار شد، گفت: الگوی کشت که از ما مطالبه میشود باید مکان محور باشد و در بحث منابع آبی، امنیت غذایی و سامانههای آبیاری تحت فشار باید اقدامات جدی داشت.
وی با اشاره به اینکه امید داریم سال آینده شاهد بارشهای خوبی باشیم، ادامه داد: از نظر منابع آبی و نحوه آبیاری باید برای پنج تا ۱۰ سال آینده با توجه به بحث عرضه و تقاضا آینده نگری و برنامه ریزی داشت و با توجه به اهمیت امنیت غذایی باید نسخهای پیچید و انفعالی برخورد نکرد و الگوی کشت و سیاستهای کشاورزی باید بهطور دقیقتر و سریعتر اجرا شوند تا از بحرانهای آتی جلوگیری شود.
نیازی با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد در کشاورزی اذعان داشت: مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی اگر اقتصادان دارد فعالیتها را در همین زمینه آغاز کند.
همچنین وی یکی از موضوعات مهم، طراحی الگوی کشت و تدوین بستههای سیاستی توسعه خواند و افزود: این بسته توصیه سیاسی باید آماده و به شورای معاونین وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شود.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: با وجود پیشرفتهای خوبی که در زمینههای فنی و مهندسی حاصل شده، همچنان مشکلات بسیاری در اجرایی کردن این راهکارها وجود دارد و بخشی از این مشکلات به کمبود منابع و تغییرات آب و هوایی مربوط است که به آیندهنگری و تصمیمگیری هوشمندانه نیاز دارد.
وی در پایان ضمن قدردانی از دست اندر کاران برگزاری این رویداد، به چالشها و نگرانیهای موجود در بخش کشاورزی و منابع آبی کشور پرداخت و یادآور شد: ما باید در کنار یکدیگر با نگاه آیندهنگر، راهحلهایی برای حل مشکلات کشور پیدا و تصمیمات هوشمندانهای برای آینده اتخاذ کنیم و از وزارت نیرو خواست که در زمینه مدیریت منابع آبی و کشاورزی همکاری بیشتری با وزارت جهاد کشاورزی داشته باشد.