تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3931367
شناسه : 3931367
تاریخ :
دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی اقتصاد ایران: خرم‌آباد - شهرستان بروجرد به‌عنوان دیار «فرزانگان» لرستان با داشتن جاذبه‌های تاریخی و گردشگری، مهیای پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرستان بروجرد که به سبب وجود فرهیختگانی چون آیت‌الله بروجردی، دکتر سید جعفر شهیدی، عبدالحسین زرین‌کوب و … به نام «دیار فرزانگان» شهرت دارد و یکی از تاریخی‌ترین و مهم‌ترین شهرستان‌های لرستان محسوب می‌شود و هر ساله به لحاظ موقعیت جغرافیایی و جاذبه‌های بی‌بدیل مقصد سفر بسیاری از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی است.

بیشتر آثار موجود در این منطقه مربوط به دوره قاجار و قبل از آن هستند و برخی مسجدها و خانه‌های اعیانی آن از ارزش گردشگری و تاریخی زیادی برخوردارند.

وجود ۲۸۰ هکتار بافت تاریخی در بروجرد

بافت تاریخی بروجرد، مجموعه‌ای بالغ بر ۲۸۰ هکتار از مناطق مرکز و شرق این شهر را شامل می‌شود، بناهای تاریخی قابل‌توجهی مانند امام زاده جعفر، مسجد جامع بروجرد و مسجد امام در این بافت قرار گرفته‌اند که قدمت برخی از آنها به بیش از هزار سال می‌رسد.

دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

بازار قدیمی بروجرد و چندین کاروان‌سرای تاریخی نیز در همین منطقه قرار گرفته‌اند. بیش از ۱۲۰ خانه تاریخی در این بافت قرار گرفته که برخی از آنها از معماری جالب‌توجهی برخوردار هستند. خانه «بیرجندی»، خانه «طباطبایی» و خانه «افتخار الا سلام» از جمله آنها هستند.

مناطق گردشگری «ونایی» و «گلدشت» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

«ونّایی» نام روستایی بزرگ و آباد در شهرستان بروجرد در غرب ایران است. این روستا از توابع بخش اشترینان این شهرستان بوده و در ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهر بروجرد در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته است.

«ونایی» در تنگه‌ای بین دو کوه بلند «برآفتاب» و کوه «گرین» قرار گرفته است و آب‌وهوایی کوهستانی دارد. زمستان‌های آن سرد و پربرف و تابستان‌های آن خنک و معتدل است.

دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

منطقه درختی و سرسبز «گلدشت» بروجرد نیز از جمله تفرجگاه‌های این شهرستان است که اغلب مسافران و گردشگران با نام و ویژگی‌های طبیعی این مکان به‌خوبی آشنایی دارند.

«گلدشت» یک دره و جلگه وسیع در دامنه کوه‌های سر به فلک کشیده زاگرس است که محدوده این منطقه از غرب تپه «چغای» بروجرد آغاز و تا «کپرگه» ادامه دارد.

دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

این دره آبرفتی حاوی چشمه‌ها و سراب‌های گوناگون است که آب آن ناشی از ذوب برف‌های قلل کوه «گرین» باعث روان‌شدن رودخانه‌ای دائمی در این ناحیه شده و به‌تبع کشاورزی و باغداری در این ناحیه سرسبز از رونق زیادی برخوردار شده است.

دو طرف جاده گلدشت بروجرد مملو از باغ‌های سیب است که در فصل بهار دیدن شکوفه‌های درختان چشم هر رهگذری را به خود خیره کرده و انتهای این باغ‌ها نیز به رودخانه پر آب «گلرود» ختم می‌شود.

می‌خواهیم بروجرد را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم

قدرت الله ولدی فرماندار بروجرد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی شهرستان بروجرد، اظهار داشت: ما می‌خواهیم بروجرد را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.

دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

وی با اشاره به وجود ۵۲ کارگاه صنعت «ورشو» در شهرستان بروجرد، عنوان کرد: همچنین ۱۵۱ استادکار حرفه‌ای در این حوزه صنایع‌دستی شهرستان بروجرد فعالیت دارند.

فرماندار بروجرد در ادامه سخنان خود با اشاره به پیگیری برای ثبت ملی روستای «سنگ سفید» این شهرستان در حوزه مبل و منبت، تصریح کرد: در شهرستان بروجرد ۲۸۰ هکتار بافت تاریخی و قدیمی وجود دارد.

بروجرد ۱۲۰ خانه تاریخی دارد

ولدی با تأکید بر اینکه شهرستان بروجرد ۱۲۰ خانه تاریخی دارد، بیان داشت: همچنین ۸۰ اثر این شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وی افزود: سراب «کرتول»، «ونایی»، «گلددشت»، روستای شهید بروجردی، «دهکرد»، پل «قلعه حاتم» و … از جمله ظرفیت‌های حوزه گردشگری و طبیعی شهرستان بروجرد به شمار می‌آید.

دیار «فرزانگان» چشم‌به‌راه مسافران نوروزی

فرماندار بروجرد با اشاره به تکیه باغ‌های بروجرد به‌عنوان یک ظرفیت گردشگری، ادامه داد: بزرگ‌ترین و کهن‌ترین مسجد غرب کشور در شهرستان بروجرد وجود دارد.

ستاد خدمات سفر پای‌کار آمد

ولدی با اشاره مساجد تاریخی امام (ره) و «جامع» شهرستان بروجرد، بیان داشت: این مساجد تاریخی نیز به معماری ایرانی و اسلامی این شهرستان را نشان می‌دهد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به جلسه با مدیران دستگاه‌های اجرایی و عضو ستاد خدمات سفر شهرستان بروجرد در راستای ارائه خدمات به گردشگران نوروزی، عنوان کرد: در این راستا تصمیم بر این گرفته شده که در ورودی شهرستان و گردنه «هیراب» یک مکان برای استقبال از گردشگران نوروزی، معرفی جاذبه‌های گردشگری و همچنین راهنمایی مسافران راه‌اندازی کنیم.