ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «موج بلند»، تازهترین اثر علیاصغر عزتیپاک، به تازگی از سوی نشر معارف منتشر شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. عزتیپاک در کتاب حاضر به سوژه متفاوتی را در قیاس با کارهای پیشین پرداخته است: گزارشی از مأموریت نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سفر به دور زمین و عبور از سه اقیانوس هند، آرام، و اطلس.
ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با کد ناوگروه 86 در 29 شهریورماه 1401 سفر خود به دور دنیا را آغاز میکند. این سفر که بیش از هشت ماه طول میکشد، از دریای عمان شروع میشود، به هند میرسد و بعد با عبور از جاکارتای اندونزی و دریای سلبس وارد اقیانوس آرام میشود. 70 روز در این اقیانوس دریانوردی میکند و سپس از تنگه ماژلان در آمریکای جنوبی وارد اقیانوس اطلس میشود. اقامتی پنج روزه در برزیل دارد و سپس وارد اقیانوس اطلس میشود، و پس از حدود یک ماه اقیانوسنوردی به کیپتاون آفریقای جنوبی میرسد. چند روزی استراحت میکند در آنجا و بعد از شرق قاره آفریقا رو به شمال میراند و میرود به عمان. یکی دو روز در عمان است و در نهایت در اردیبهشتماه 1402 مورد استقبال ایرانیان در دریای عمان قرار میگیرد.
کارشناسان این سفر را یک سفر «تاریخی» توصیف کردهاند که دریانوردی ایرانیان را به پیش و پس از خود تقسیم میکند. حضور در دریاهای دور و بینالمللی، فتح اقیانوسها و اعلام حضور در هرکجای زمین با ناوشکن دنا که تماماً ایرانی و محصولی ملی است، این سفر را به یک تجربه متفاوت از حضور ایران در دریانوردی تبدیل کرده است. از این منظر، آن را یک سفر متفاوت و افتخارآفرین توصیف کرده که تاکنون حتی ابرقدرتهای دنیا نیز از انجام آن عاجز بودهاند.
دو ناو مکران و دنا با حدود 360 نیروی غیور ارتش این مأموریت تاریخی را رقم زدند. عبور از مهلکترین اقیانوسها با ناوشکن دنا که تماماً ایرانی است و محصولی ملی، یک افتخار ابدی است: «نیروی دریایی ایران با رفتن به دریاهای بزرگ و اقیانوسها هم زمان دو هدف را دنبال میکند؛ اول اینکه ثابت کند توان عبور ایمن از دل آبهای خروشان اقیانوسها را دارد، و دوم به دوستان و دشمنان اعلام کند صنعت تجارت دریایی ایران محافظی قدرتمند و همه جا حاضر دارد. رهاورد چنین اقدام طبعاً ایمن شدن کشور از تهدیدات دریایی و نیز تضمین امنیت واردات و صادرات کشور است».
عزتیپاک در «موج بلند» گزارشی از این سفر تاریخی را در چند فصل ارائه کرده است: فصل یک: تولد یک رؤیا؛ فصل دو: دورخیز؛ فصل سه: بدرقه؛ فصل چهار: بمبئی؛ فصل پنج: تنگة مالاگا، جاکارتا؛ فصل شش: دریای آرامش؛ فصل هفت: دریای افتخارات؛ فصل هشت: موج مردة تحریم؛ فصل نه: ماژلان، معبر تاریخ.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم: دلم را به دریا زدم و گفتم: «اگر اجازه بفرمایید، میخواهیم کره زمین را دور بزنیم!» حضرت آقا به من نگاهی انداختند و فرمودند: «هر کسی مسئول میشود اولش از این حرفهای قشنگ میزند. اما مهم این است که حرفها عملی شوند و به اجرا در بیایند» و بعد پرسیدند: «می توانید؟» من هم با توکل به خدا گفتم: «شما دعا بفرمایید، ما اجرا میکنیم.» تاریخ این دیدار نهم مهرماه سال 1400 است، و این روزی است که آیندگان دربارهاش خواهند گفت: «ملت ایران در چنین روزی تصمیم گرفت به یکی از رؤیاهای بزرگش جامه عمل بپوشاند.
***
خانوادههایمان بسیار اذیت شدند. خودمان اذیت شدیم و حتی آسیب جسمی دیدیم. مثلا من عینکی شدم و برخی همکاران به بیماریهای مزمن متبلا شدند. مسئولان نیرو روزهای سخت و پر اضطرابی را پشت سر گذاشتند. هزینههای زیادی بر نیرو تحمیل شد، اما آنچه به دست آمد بسیار با ارزش است. شخصا احساس می کنم پس از این مأموریت دیدم به زندگی عوض شده، ارزشهایم تعمیق و آرزوهایم متعالیتر شده است. من دیگر فقط خلیجنوردی با نگاه محلی نیستم، بلکه افق پیش رویم گستردهتر و رویاهایم بزرگتر شده است.
نشر معارف کتاب حاضر را در 208 صفحه به قیمت 145 هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
انتهای پیام/