تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3930953
شناسه : 3930953
تاریخ :
نظارت بر طرح‌های دارای مجوز تغییر کاربری در استان بوشهر اقتصاد ایران: بوشهر- مدیر امور اراضی استان بوشهر گفت: نظارت بر طرح‌های دارای مجوز تغییر کاربری گامی به سوی توسعه پایدار و حفظ منابع است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، احمد مشایخی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: نظارت بر طرح‌های دارای مجوز تغییر کاربری به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای توسعه پایدار و حفظ منابع در دستور کار این اداره قرار گرفته است.

مدیر امور اراضی استان بوشهر اظهار کرد: نظارت دقیق بر اجرای طرح‌هایی که مجوز تغییر کاربری دریافت کرده‌اند، نه تنها از تخلفات احتمالی جلوگیری می‌کند، بلکه تضمین‌کننده استفاده بهینه از اراضی و حفظ محیط زیست است.

وی افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای تغییر کاربری اراضی، ضرورت نظارت دقیق بر این فرآیند بیش از پیش احساس می‌شود. این نظارت‌ها شامل بررسی پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها، تطابق با ضوابط زیست‌محیطی و رعایت سایر مقررات است.

مشایخی با اشاره به فواید نظارت بر طرح‌های دارای مجوز تغییر کاربری تصریح کرد: نظارت دقیق از تخریب بی‌رویه اراضی کشاورزی و مراتع جلوگیری می‌کند و به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند. همچنین با نظارت مستمر، از انحراف پروژه‌ها از اهداف اولیه و سوءاستفاده از مجوزها جلوگیری می‌شود و این اقدامات باعث می‌شود تغییر کاربری‌ها در راستای توسعه پایدار و نیازهای واقعی جامعه انجام شود.

وی گفت: نظارت بر طرح‌های تغییر کاربری نه تنها به عنوان یک الزام قانونی، بلکه به عنوان یک ضرورت برای توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی در استان بوشهر مورد توجه قرار گرفته است که در طی هفته گذشته از ۱۳ طرح دارای مجوز تغییر کاربری بازدید و میزان پیشرفت طرح و روند اجرای آن بررسی شد.

تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی به ضرر کشاورزان و جامعه محلی است.

مشایخی گفت: تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی نه‌تنها به ضرر کشاورزان و جامعه محلی است، بلکه تهدیدی برای امنیت غذایی و محیط زیست محسوب می‌شود.

وی افزود: با اجرای قوانین سخت‌گیرانه و افزایش آگاهی عمومی، می‌توان از این پدیده جلوگیری کرد و به توسعه پایدار کشاورزی در استان کمک کرد.

وی تصریح کرد: در جهت حفاظت از اراضی کشاورزی واحد گشت شهرستان دشتستان طی هفته گذشته ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز شناسایی و منجر به صدور اخطاریه شد.

مشایخی گفت: همکاری همه‌جانبه بین دولت، نهادهای محلی و مردم برای حفاظت از اراضی کشاورزی ضروری است تا بتوان از منابع طبیعی به‌صورت پایدار استفاده کرد و امنیت غذایی نسل‌های آینده را تضمین کرد.

تثبیت ۸۶ هزار و ۶۸۹ هکتار از اراضی غیر ملی استان بوشهر

مدیر امور اراضی استان بوشهر از تثبیت ۸۶ هزار ۶۸۹ هکتار از اراضی غیر ملی با اجرای رفع تداخلات در شهرستان دشتستان خبر داد و گفت: رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ملی یکی از اقدامات مهم در جهت بهبود مدیریت منابع طبیعی و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی است.

وی گفت: این اقدام از طریق تعیین دقیق مرزهای اراضی، جلوگیری از تصرفات غیرقانونی و ساماندهی کاربری اراضی انجام می‌شود.

مشایخی با اشاره به اهمیت اجرای رفع تداخلات افزود: می‌توان به اهمیت رفع تداخلات در جلوگیری از تخریب و تصرف غیرمجاز اراضی ملی که متعلق به عموم مردم است اشاره کرد و همچنین با تعیین دقیق مرزها، کشاورزان می‌توانند از زمین‌های خود به صورت بهینه استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: رفع تداخلات باعث کاهش دعواهای حقوقی و اختلافات بین بهره‌برداران و دولت می‌شود و منجر به جلوگیری از تغییر کاربری غیراصولی اراضی که تخریب محیط زیست را در پی دارد، می‌شود.

مدیر امور اراضی استان شفاف سازی مالکیت را از مزایای اجرای رفع تداخلات دانست و گفت: تعیین دقیق مالکیت اراضی، امنیت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را افزایش می‌دهد و همچنین با ساماندهی اراضی به برنامه‌ریزی بهتر برای توسعه پایدار کمک می‌کند و با حذف تداخلات، زمین‌های کشاورزی به صورت بهینه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مشایخی کاهش فرصت‌های فساد در زمینه تصرف و تغییر کاربری اراضی را از دیگر مزایای رفع تداخلات بیان کرد که با اجرای رفع تداخلات تاکنون در شهرستان دشتستان ۸۶ پلاک با تثبیت ۸۶ هزار و ۶۸۹ هکتار اراضی غیر ملی و ۱۹۴ هزار و ۶۴۱ هکتار اراضی ملی تعیین تکلیف و ابلاغ شده است.