تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3930530
شناسه : 3930530
تاریخ :
پروژه ملی آبرسانی به طرقبه شاندیز در دست اقدام است اقتصاد ایران: مشهد- مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: پروژه ملی آبرسانی به طرقبه شاندیز شامل زون بندی، مدیریت کاهش هدر رفت و تأمین پایدار آب با هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در دست اقدام است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

حسین امامی در گفتگو با خبرنگار مهر برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی برای توسعه حوزه‌های آب و فاضلاب استان را تشریح کرد.

مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان رضوی هدف آبفا را تأمین آب پایدار و بهداشتی و توسعه شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب اعلام کرد و از ۵ پروژه در حال اجرای فاضلاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال به قیمت روز خبر داد و اظهار کرد: با بهره برداری از این پروژه‌ها ضریب تحت پوشش فاضلاب در شهرهای استان از ۳۲ درصد فعلی به ۶۰ درصد تا پایان برنامه ۵ ساله هفتم افزایش خواهد یافت.

وی یکی از مهمترین مزایای حضور بخش غیردولتی در اجرای پروژه‌های فاضلاب را تأمین پایدار پساب به جای آب مورد نیاز واحدهای تولیدی در قالب برنامه‌های ۲۰ و ۲۵ ساله دانست که نقش مهمی در توسعه صنعت و اشتغال دارد.

امامی از خراسان رضوی به عنوان استانی خشک و نیمه خشک نام برد که با کمبود ذاتی آب مواجه است و در همین رابطه به برنامه‌های جامع آبفا برای تأمین پایدار و عبور از تنش آب در تابستان ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: در ۱۸ ماه گذشته ۲۰۰ حلقه چاه در استان حفر شده است که ۸۰ حلقه تجهیز و ۷۰ حلقه هم تا قبل از فصل گرمای سال آینده تجهیز و وارد مدار خواهد شد تا تولید آب در استان در سطح فعلی حفظ شود.

وی خاطر نشان کرد: ساخت ۶۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره در دو سال گذشته به منظور افزایش تاب آوری تأمین آب شهرها و روستاها در زمان بروز حادثه و یا قطع برق برای حداقل ۲۴ ساعت از دیگر برنامه‌های آبفا می‌باشد که ۳۰ هزار متر مکعب تا پایان سال وارد مدار بهره برداری خواهد شد و تلاش می‌شود سرانه ذخیره آب در خراسان رضوی به سطح ملی افزایش داده شود.

وی بر هوشمند سازی شبکه آب با توجه به گستردگی و پراکندگی شهرها و روستاها و حفظ منابع آب موجود تاکید کرد و گفت: با هدف نظارت تصویری و کنترل بر تأسیسات، قراردادی بالغ بر دو هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال با شرکت‌های دانش بنیان منعقد شده که در صرفه جویی انرژی به میزان ۱۰ درصد و پایداری خدمت رسانی به مشترکین نقش مهمی دارد.

وی افزود: پروژه ملی آبرسانی به طرقبه شاندیز نیز شامل زون بندی، مدیریت کاهش هدر رفت و تأمین پایدار آب با هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در دست اقدام است که تا دو سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

امامی برنامه دیگر آبفا را تأمین زیرساخت‌های آب و فاضلاب سایت‌های مسکن ملی در استان برشمرد وگفت: متناسب با ساخت و ساز واحدها، خدمات لازم در اختیار متقاضیان انشعاب قرار می‌گیرد.

وی کاهش هدر رفت و تأمین آب پایدار شهرها از طریق تولید آب صفر را بخشی از طرح جامع آبفا استان عنوان کرد و گفت: برنامه آبفا، تأمین پایدار آب شهرهای استان با تولید آب صفر است، به این معنی که آب شرب مورد نیاز طرح‌های آتی از محل کاهش هدر رفت و بدون افزایش تولید تأمین خواهد شد.

وی آمادگی این شرکت را برای واگذاری طرح‌ها و پروژه‌های آب و فاضلاب به سرمایه گذاران بخش خصوصی اعلام کرد و از تهیه قرارداد کاهش هدر رفت آب از محل اصلاح شبکه با سرمایه گذار غیر دولتی خبر داد که بخشی از آب حاصل از اجرای طرح، در اختیار صنعت قرار می‌گیرد.

وی در خاتمه از همکاری مجموعه مدیران و نمایندگان استان برای کاهش دغدغه‌های بخش آب و همچنین همراهی شهروندان و روستاییان با آبفا برای گذار از دوران شرایط سخت تأمین آب قدردانی کرد و از مصرف کنندگان خواست مدیریت مصرف و صرفه جویی را مد نظر داشته باشند.