تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3930310
شناسه : 3930310
تاریخ :
سایه رکود بر بازار خراسان جنوبی در آستانه ماه رمضان و نوروز اقتصاد ایران: بیرجند- افزایش قیمت از لبنیات و حبوبات و خرما تا سایر کالاها موجب شده تا سایه رکود بر بازار نوروز و رمضان خراسان جنوبی بیفتد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اسفندماه که فرا می‌رسد زمزمه خرید مایحتاج مورد نیاز برای آغاز سال جدید به گوش می‌رسد و امسال که آغاز سال نو با ماه مبارک رمضان همزمان شده بحث اقلام مورد نیاز این ماه مبارک هم مطرح است.

هر چند در کشور ما به دلایل مختلف همواره با تورم سالانه مواجه بوده‌ایم ولی در چند ماه اخیر قیمت‌ها به صورت بسیار افسار گسیخته افزایش داشته است.

از لبنیات و حبوبات و خرما تا سایر کالاها افزایش‌های گاه در مواردی دو برابری داشته است که نگرانی‌های جدی را درباره وضعیت معیشت و سفره مردم را به همراه دارد.

فاطمه رستم نژاد از شهروندان بیرجندی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: قیمت لبنیات و حبوبات و …روز به روز در حال افزایش است.

افزایش قیمت‌ها به حبوبات هم رسیده است

وی بیان کرد: به عنوان مثال چند ماه قبل قیمت یک کیلو لوبیای چیتی حدود ۹۰ هزار تومان بود که بعد به ۱۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و در حال حاضر هم بیش از ۲۰۰ هزار تومان شده است که این افزایش قیمت‌ها واقعاً افسار گسیخته است.

رستم نژاد با اشاره به بحث خریدهای نوروزی نیز ادامه داد: قیمت لباس هم با جیب ما همخوانی ندارد و به طور متوسط لباس زنانه حداقل بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد و حال تصور کنید که مادری دو فرزند دختر هم داشته باشد.

حسین حسن زاده از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بقیه اقلام را کنار بگذارید و تنها همین یک قلم خرمای مورد نیاز در آستانه ماه رمضان را مد نظر قرار بدهید تا وضعیت سفره مردم را درک کنید.

سفره‌های رمضانی کوچک‌تر شده است

وی بیان کرد: هر کیلو خرمای رطب در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار تومان قیمت گذاری می‌شود که در مقایسه با ماه‌های گذشته افزایش قیمت داشته است و بقیه اقلام و کالاهای اساسی چون پنیر و کره و برنج و … هم همین شرایط را دارند.

حسن زاده گفت: یک قالب پنیر معمولی که الان نزدیک ۶۰ هزار تومان شده است مگر برای چند وعده صبحانه و یا افطار یک خانواده می‌شود.

این شهروند خراسان جنوبی گفت: در یک مثال دیگر یک قوطی حلوا ارده سال گذشته این موقع ۲۵ هزار تومان بود ولی در حال حاضر ۷۵ هزار تومان قیمت گذاری می‌شود.

وی بیان کرد: حتی اصناف و کسبه نیز از این وضعیت رضایت ندارند چرا که مشتری‌های خود را با این تورم افسار گسیخته از دست داده‌اند و واقعاً باید به حال این بازار فکری کرد.

قیمت هر کیلو خرما رطب ۱۶۰ هزار تومان است

جواد شریف، رئیس اتحادیه خوار و بار شهرستان بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر خرمای رطب هر کیلو در بازار بیرجند ۱۴۵ هزار تومان در عمده فروشی‌ها و ۱۶۰ هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود.

وی در زمینه قیمت حبوبات نیز بیان کرد: لوبیا قرمز هم هر کیلو برای مصرف کنند ۱۷۵ هزار تومان و لوبیای چیتی نیز هر کیلو ۲۵۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه خوار و باز شهرستان بیرجند با بیان اینکه هر کیلو برنج طارم محلی ۱۸۵ هزار تومان عرضه می‌شود، گفت: برنج پاکستانی افزایش قیمت نداشته است و بعد از یک نوسان در حال حاضر در یک ثبات قیمتی عرضه می‌شود.

هرکیلو آجیل مخلوط بین ۳۰۰ تا ۵۵۰ هزار تومان

وی ادامه داد: آجیل از اقلام پرخرید مردم در آستانه سال نو هست و در حال حاضر هر کیلو آجیل مخلوط از کیلویی ۳۰۰ هزار تومان تا کیلویی ۵۵۰ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.

شریف در پاسخ به این سوال که آیا کمبود کالایی در بازار وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت‌ها، بازار نه تنها هیچ کمبودی ندارد بلکه در رکود به سر می‌برد و مشتری‌ها به نوعی از بازار فراری هستند.

نصیرایی مدیر توسعه بازرگانی سازمان قمت نیز گفت: ۲۰۰ تن مرغ منجمد، ۷۳ تن گوشت گوساله منجمد، ۹۸ تن شکر تنظیم بازار، ۱۰ تن گوشت گرم گوساله بسته بندی، ۱۳ تن خرما و ۲۴۰ تن برنج هندی تنظیم بازار برای ماه رمضان و نوروز سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی تأمین شده است.

اعلام قیمت مرغ منجمد

نصیرایی قیمت مرغ منجمد را برای مصرف‌کننده ۶۵ هزار و ۷۰۰ تن اعلام کرد و افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله بسته بندی ۲۹۹ هزار تومان، هر کیلوگرم شکر ۴۲ هزار و ۵۰۰ و هر کیلوگرم برنج هندی ۴۸ هزار و ۲۵۰ تومان برای مصرف کننده است.

وی گفت: این روزها علاوه بر برقرار بودن گشت‌های مشترک از بازارها و انبارهای اقلام اساسی توسط متولیان ذی‌ربط ستادهای تنظیم بازار نیز در همه شهرستان‌های خراسان جنوبی برای تأمین اقلام موردنیاز ماه رمضان و عید نوروز در حال برگزاری است.

علی محدثی نژاد، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی نیز در این زمینه گفت: با عنایت به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای کالاهای مورد نیاز این ماه و در ادامه نزدیک‌شدن به ایام پایانی سال و افزایش تقاضای مردم برای خرید و انجام سفرهای نوروزی، این سازمان طرح ویژه نظارت بر بازار در دو مرحله شروع کرده است.

طرح نظارت بر بازار

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: مرحله نخست این طرح از پنجم اسفندماه تا پایان سال جاری و مرحله دوم از یک فروردین‌ماه سال ۱۴۰۴ آغاز و تا ۱۴ فروردین‌ماه ادامه خواهد داشت.

محدثی نژاد افزود: نقاط تمرکز و جامعه هدف این طرح مراکز توزیع کالاهای اساسی، مراکز عمده خرید و عرضه کالا و خدمات شامل میادین میوه و تره‌بار، شرکت‌های مسافرتی و دفاتر فروش بلیط‌های هوایی، ریلی، زمینی، مرکز عمده تهیه و توزیع مواد غذایی، غذاخوری‌ها، قنادی‌ها، مراکز تولیدی، توزیعی و خدماتی، انبارها، سردخانه‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و… است.

وی ادامه داد: در این طرح تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با راه‌اندازی گشت‌های مشترک و با هماهنگی دستگاه‌های نظارتی و نیز استقرار رؤسای شعب سیار تعزیرات حکومتی بازارهای عمده‌فروشی به‌منظور استفاده از تمام ظرفیت‌های تعزیرات حکومتی و سایر دستگاه‌های نظارتی استان برای خدمت‌رسانی مناسب به مردم ضمن بازرسی‌های میدانی در سطح بازار، برخورد سریع و قانونی با تخلفات احتمالی علی‌الخصوص گران‌فروشی، کم‌فروشی و تقلب در محل رسیدگی خواهد کرد.

شاید بتوان در مورد برخی از اقلام مثل لباس و کفش به داشته‌های سال گذشته قناعت کرد ولی کالاهای اساسی جزو اقلام هر روزه مردم است و بی شک باید با نظارت بیشتر نگذاشت سفره‌های مردم کوچک‌تر از قبل شود.