ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری مس پرس، دکتر حسین مدرس خیابانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توسعه صنعت مس در چشمانداز طرح کیمیا، با اشاره به تکلیف برنامه هفتم توسعه در خصوص افزایش تولید کاتد ملی مس به 800 هزار تن، اعلام کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، 70 پروژه مهم را ذیل طرح کیمیا تعریف کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه معدن باید جایگزین نفت شود، گفت: معدن در کشور ما از ظرفیت بالایی برخوردار است و توانایی آن را دارد که بتواند از نظر مالی و درآمدزایی نیز جایگزین نفت شود.
وی با اشاره به اینکه ایران پنجمین ذخایر بزرگ مس جهان را در اختیار دارد، تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن کشور ما بر روی کمربند مس دنیا، میزان ذخایر قطعی ما 22 میلیارد تن است که به طور قطع با توجه به طرحهای اکتشافی، این عدد در آینده افزایش می یابد.
وی با بیان این که 70 درصد حفاریهای اکتشافی در کشور را شرکت ملی مس برعهده دارد، گفت: از بزرگترین ناوگان اکتشافی برخوردار هستیم و برنامهریزیهای لازم را نیز برای توسعه این ناوگان انجام دادهایم. در حال حاضر قریب به 90 تا 100 دستگاه حفاری در اختیار داریم که امیدواریم با مجموع اقداماتی که در آینده اجرایی میشود، ذخایر مس افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به این که در زمینه تولید مس رتبه پانزدهم دنیا را داریم، گفت: طرح کیمیا با هدف افزایش تولید در ملی مس تعریف شده است و امیدواریم بتوانیم به تناسب ذخایر فعلی را نیز ارتقاء دهیم.
وی با اعلام این که 70 پروژه ذیل طرح کیمیا تعریف شده که بخشهای متنوعی را شامل می شود، توضیح داد: ظرفیت اسمی تولید کنسانتره مس در کشور تا پیش از سال 1403، یک میلیون و 300 هزار تن بوده و این ظرفیت امسال حدود 320 هزار تن افزایش یافته و به یک میلیون و 600 هزار تن رسیده است. طبق برنامهریری موجود این رقم ذیل طرح کیمیا تا پایان برنامه هفتم توسعه به 4.3 میلیون تن می رسد که می تواند یک میلیون تن مس محتوی را تولید کند.
دکتر مدرس خیابانی همچنین کارخانه 200 هزار تنی کاتد مس سونگون را یکی از پروژه های بزرگ ملی مس برشمرد و افزود: این پروژه، تولید کاتد را از 300 هزار تن فعلی به 500 هزار تن افزایش میدهد. علاوه بر این، شرکت ملی صنایع مس ایران برنامههای متعددی را در حوزه محصولات جانبی از جمله تولید اسید فسفریک در چابهار و بندرعباس در دستور کار دارد.
وی با تاکید بر لبیک شرکت ملی صنایع مس ایران به فرمایشات رئیس جمهور در خصوص اجرای برنامه هفتم توسعه، طرح کیمیا را مصادق بارز این تعهد دانست و گفت: در حال حاضر ارزش پروژههای توسعهای شرکت ملی مس 6.9 میلیارد دلار است که با تعریف پروژههای جدید، این رقم به 10 میلیارد دلار می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تاکید بر این که بومیسازی و حمایت از ساخت داخل یکی از اولویت های مهم ملی مس در اجرای طرح کیمیاست، گفت: به طور نمونه در پروژه تولید کنسانتره میدوک 2 داخلیسازی از 38 درصد به 68 درصد افزایش یافته است که یک موفقیت بزرگ است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ارتباط مستمر با دانشگاههای کشور، پارکهای علم و فناوری و مراکز دانشبنیان و نوآور در اجرای طرح کیمیا گفت: می توان با حمایت از نخبگان و تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز صنعت مس را در داخل تولید کرد.
دکتر مدرس خیابانی با بیان این که امروز افتخار داریم که بگوییم نخستین کارخانه تمام ایرانی کنسانتره 7 میلیون تنی در خاتون آباد در حال نصب و راه اندازی است، گفت: شرکت ملی مس در راستای عمل به رویکرد داخلیسازی، اقدامات موثری را انجام داده است. به طور مثال در زمینه تولید دامپتراک با شرکتهای مپنا و هپکو اقدامات بسیار خوبی را آغاز کردهایم که محصول آن تامین بخشی از نیاز ملی مس به ماشینآلات سنگین خواهد بود.
وی تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری نمایشگاه توسعه صنعت مس در چشمانداز طرح کیمیا شاهد همافزایی و همکاری سازنده با مراکز علمی و دانشگاهی و همچنین پشتیبانی دستگاه های اجرایی و دولتی باشیم.
دکتر مدرس خیابانی همچنین با اشاره به دو برابر شدن صادرات شرکت ملی صنایع مس ایران در سال 1403 نسبت به سال 1402، اظهار داشت: ارز حاصل از صادرات میتواند به تأمین تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز این صنعت کمک بسزایی داشته باشد.
وی بر لزوم حمایت همهجانبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو و سایر دستگاههای اجرایی از طرحهای ملی مس تأکید کرد: ملی مس در سایه این حمایت و پشتیبانیها میتواند برنامههای توسعهای خود را با سرعت بیشتری اجرایی کند.
مدیرعامل شرکت ملی مس توجه به موضوعات مربوط به مسئولیتهای اجتماعی را نیز از جمله برنامههای مهم این شرکت برشمرد و خاطرنشان کرد: شرکت ملی مس با صرف صدها میلیارد تومان در حوزه مسئولیتهای اجتماعی با انجام اقدماتی نظیر احداث بیمارستانها، ورزشگاهها، مدارس و دیگر موارد به توسعه و آبادانی مناطق مختلف کشور کمک کرده است.
وی با اشاره به نیاز طرح کیمیا به توسعه زیرساختها نیز اظهار کرد: در حال حاضر میزان برق مصرفی این شرکت 270 مگاوات است که با اجرای طرحهای توسعهای، به 1800 مگاوات افزایش خواهد یافت. بر همین اساس شرکت ملی صنایع مس ایران طرح هایی را برای تامین برق مورد نیاز خود در دست اجرا دارد.
دکتر مدرس خیابانی عنوان کرد: احداث 300 مگاوات نیروگاه حرارتی در سه نقطه مختلف کشور و همچنین 500 مگاوات نیروگاه حرارتی و سیکل ترکیبی برای تامین برق مورد نیاز طرحهای توسعه، از جمله اقدامات ملی مس است.
وی با بیان اینکه نیروگاه 42 مگاواتی شهربابک که در گروه نیروگاههای مقیاس کوچک است تا پایان سال 1403 به بهرهبرداری خواهد رسید، اعلام کرد: 3 پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی 42 مگاواتی (قابل افزایش به 60 مگاوات سیکل ترکیبی ) نیز در دست انجام است. همچنین یک نیروگاه سیکل ترکیبی 183 مگاواتی (قابل افزایش به 546 مگاواتی سیکل ترکیبی) در خاتون آباد در مرحله اجرا قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با توضیح این که برای تأمین منابع آبی پایدار، پروژه انتقال آب از خلیج فارس به مسافت 450 کیلومتر تعریف شده که 200 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز را در طرح کیمیا تأمین خواهد کرد، گفت: برای تحقق طرح کیمیا از تمام ظرفیتهای داخلی استفاده می کنیم تا هر چه سریعتر برکات و تاثیرات این طرح کشور را فرا گیرد.
انتهای پیام/