تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3930031
شناسه : 3930031
تاریخ :
دلیل مقابله دشمن با حوزه و روحانیت چیست؟ اقتصاد ایران: عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های فرامرزی و امور بین‌الملل روحانیت از طریق ابزارهای نوپدید، دامنه تأثیرگذاری را علت مقابله دشمنان با حوزه و روحانیت عنوان کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار فرهنگی -

معصومه ظهیری، دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در تبیین اندیشه امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی(ره) در قیام 1342 فرمودند که «علمای اسلام، به داد اسلام برسید»؛ نفرمودند که به داد ایران یا به داد شهر قم برسید، بلکه بحث اسلام بود و اسلام متعلق به گروه یا قشر خاصی ندارد.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی ملت ایران را تبدیل به امت کرد، گفت: انقلاب نگاه را به فرای مرزها رساند و ما را متحد کرد. امروز که کنار هم هستیم، جبهه مقاومت مرز نمی‌شناسد. از خیابان‌های لندن تا خیابان‌های پاریس تا آمریکای لاتین و تا خود واشنگتن، کسانی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین بیرون می‌آیند.

دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه تصریح کرد: اولین مسئله بعد از مسئله دفاع از اسلام و ارزش‌ها و امت اسلام، مسئله اعتلا در زمینه خودباوری، رشد به‌معنای پیشرفت و الگوی پیشرفت است که از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود.

او با اشاره به این که انقلاب اسلامی مسلمانان را امت معرفی کرد، افزود: اولین کاری که روحانیت توانست از باورهای دینی به مردم ما تلقین کند، شعار «شما می‌توانید» بود؛ این شعار، شعار دین و اسلام است. انقلاب اسلامی این شعار را در مرزهای دینی ما توسعه داد و گفت که مسلمانان امت هستند.

فعالیت‌های فرامرزی و امور بین‌الملل روحانیت

ظهیری جهش نوآوری‌ها و الگوی پیشرفت در علوم انسانی اسلامی را در دوران انقلاب اسلامی، چشمگیر توصیف کرد و ادامه داد: یکی از دستاوردهای روحانیت، مسأله کارهای فرامرزی و امور بین‌الملل است.

او ظرفیت دادن روحانیت به امت اسلام را از خدمات روحانیت دانست و خاطرنشان کرد: یکی از کارهای دیگری که روحانیت انقلابی انجام داد، این بود که به مردم و به امت اسلام ظرفیت داد؛ لذا می‌بینید که یک جوان 12 ساله و زیر سن بلوغ می‌گوید که من پیرو قاسم ابن الحسن هستم و به این موضوع اعتقاد پیدا کرده‌ام؛ این هم جزو خدمات روحانیت است.

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه، دامنه تأثیرگذاری را علت مقابله دشمنان با حوزه و روحانیت عنوان کرد و افزود: این اثرگذاری است که با آن مقابله می‌کنند. وگرنه کسی با لباس، عبا، عمامه و حضور در منبر روحانیت مخالفت نمی‌کردند.

ظهیری ادامه‌ داد: دامنه تأثیرگذاری در استفاده از ابزارهای نوپدید، از جهت سرزمینی و جغرافیایی، نوآوری، خلاقیت، ابداع و پاسخ به علوم روز علت این موضوع است. اکنون طلبه‌ای داریم که به بیش از 10 زبان زنده دنیا مسلط است و تبلیغ هم می‌کند و معلوم است که زمینه مقابله با روحانیت فراهم می‌شود.

استاد حوزه با اشاره خدمات متقابل حوزه و روحانیت به انقلاب اسلامی گفت: برخی از این خدمات عبارت‌اند از تلقین باورهای دینی به مردم، مسئله اعتلای ارزش‌ها و وحدت و خودباوری و خودآگاهی و تلقین توانمندی‌ها، مراقبت‌های روحانیت برای در امان ماندن از بعضی از آسیب‌های احتمالی، توسعه زیرساخت‌ها.

افزایش استقبال از حوزه‌های علمیه خواهران در دنیا

او با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر اجتهاد زنان گفت: اکنون بانوان مجتهده داریم؛ در جامعه الزهرا سطح پنج برای خواهران طلبه وجود دارد و این سطح، بحث اجتهاد و استنباط را مطرح می‌کند.

دبیر ستاد راهبری زن و خانواده حوزه علمیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه خواهران را هم از جهت کمی و هم از جهت کیفی به عرش برد، ابراز کرد: هم اکنون بیش از 500 مدرسه علمیه خواهران در اقصی‌نقاط ایران و هزاران مدرسه حوزوی بانوان در بلاد مختلف دنیا نه فقط کشورهای اسلامی وجود دارد.

او با تأکید بر این که وجود حوزه‌های علمیه خواهران در لبنان از آثار معنوی صدور انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: در لبنان و بعلبک غیر از حوزه‌هایی که جامعه المصطفی تأسیس کرده، خودشان حوزه علمیه مستقل وجود دارد؛ این جزو خدمات معنوی انقلاب اسلامی است اما انقلاب اسلامی دخالت نکرده و متولی خودشان هستند؛ فرهنگ انقلاب اسلامی سبب این اعتلا و پیشرفت شد.

عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به ادعای عده‌ای در خصوص افول دین‌داری در سطح جامعه گفت: اینکه در منطقه‌ای از یک شهر عده‌ای نماز نمی‌خوانند یا روزه نمی‌گیرند، نشان از افول دین‌داری نیست، چرا که دین اسلام که انحصار در چند منطقه از یک شهر ندارد.

او با تأکید بر اینکه نه تنها افول دین‌داری صورت نگرفته، بلکه رغبت و معرفت به دین در میان مردم بیشتر شده است، تصریح کرد: روز به‌روز رغبت به دین، معرفت به دین، خداباوری و پذیرش به دین افزوده می‌شود. حتی اکنون این ادعا را می‌توانید از هوش مصنوعی نیز بپرسید که رغبت به دین و خداباوری در دنیا بیشتر شده یا کمتر شده؟ بسیاری از خانم‌های بدپوشش، نمازخوان هستند، بنابراین نباید نسبت به افول دین به‌صورت چشمی قضاوت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مدیون روحانیت هستیم، ادامه داد که تعداد شهدای روحانی به نسبت شهدای سایر اصناف، فزونی و فراوانی دارد. روحانیت از اول انقلاب اسلامی، در زیر شکنجه‌ها، در زندان‌های ستم‌شاهی، در هشت سال دفاع مقدس، در دفاع از حرم، در خدمات اجتماعی حضور پررنگ داشته و شهدایی را تقدیم کردند.

انتهای پیام/