تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x3928986
شناسه : 3928986
تاریخ :
فاصله طولی خودروها در جاده‌ها سنجیده می‌شود اقتصاد ایران: این روزها و هم‌زمان با روزهای باقیمانده تا آغاز سفرهای نوروزی، مسئولان پلیس راهور از اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ و طرح نظارت بر ناوگان مسافربری خبر می‌دهند. در ادامه با این طرح ها بیشتر آشنا می‌شوید.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

دو پویش برای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز

رئیس پلیس راهور فراجا در نشست کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ گفت: نکته مهم، موضوع شروع طرح نوروزی است. بار اصلی بر دوش دستگاه‌های امدادی است. منطقی‌ترین روش این است که ۳۰ روز بودن اسفند را لحاظ کنیم و طرح نوروزی را از ۲۵اسفند شروع کنیم.

وی گفت: پس بنابراین شروع طرح نوروزی شنبه ۲۵اسفند تصویب شد و رزمایش نوروزی هم در روز پنجشنبه ۲۳اسفندماه اجرا می‌شود. سردار سیدتیمور حسینی همچنین به معرفی «پویش بهرفت» از سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر و پویش «شش‌دانگ باشیم» از سازمان جوانان اشاره کرد.

وی ادامه داد: با این حال، تاکید ما بر هم‌راستایی این پویش‌ها با هدف مشترک «نه به تصادف» است که خوشبختانه مورد حمایت کامل دولت قرار گرفته است.

حسینی همچنین گفت: شنیده‌هایی مبنی بر اینکه تعرفه گمرکی خودروهای برقی گران می‌شود، به‌گوش می‌رسد که این موضوع اصلا صحیح نیست. هدف این است که مردم، خودرو برقی تهیه کنند تا به جای بنزین از برق استفاده کنند. اگر قرار باشد تعرفه این خودروها گران شود، چرا دیگر مردم باید این خودروها را تهیه کنند؟

وی تصریح کرد: عمده تصادفات نوروز توسط افراد بومی هر استان انجام می‌شود و زمانی که ما می‌گوییم می‌خواهیم با رانندگان متخلف برخورد کنیم، هدف ما برخورد با این افراد است نه با مسافران نوروزی.

رئیس پلیس راهور بیان کرد: امسال در نوروز ۱۴۰۴ برای اولین‌بار فاصله طولی خودروها در جاده‌ها سنجیده می‌شود و اگر فاصله وسیله نقلیه با خودرو جلویی کمتر از ۲ثانیه باشد، جریمه می‌شوند و مبلغ جریمه آن هم ۱۵۰هزار تومان است. سردار حسینی تاکید کرد: تمامی جریمه‌های رانندگی در ایام نوروز، یک‌سوم بیش‌از مبلغ اصلی اعمال می‌شود و این موضوع در اصلاح جدید آیین‌نامه تصادفات هم درج شده است.

وی از شرکت‌های صدور مجوز بار انتقاد کرد و گفت: شرکت‌ها باید موظف شوند نسبت‌به خودروهای خود مسئولیت‌پذیر باشند و رفتار راننده خود را به صورت لحظه‌ای رصد کنند.

سردار حسینی همچنین با اشاره به برخورد شدید پلیس در حادثه تصادف کرمان با مرکز معاینه‌فنی و شرکت تعاونی مذکور تاکید کرد: این اقدام از این پس با تمام شرکت‌های و مراکز معاینه‌فنی انجام خواهد شد و دیگر تعارفی با کسی نخواهیم داشت.

رئیس پلیس راهور گفت: یا از این پس، صورت وضعیتِ دربستی نخواهیم داشت یا اینکه تمامی سرویس‌ها باید موبه‌مو تمام قوانین را رعایت کنند. وی در پایان افزود: از این پس، پلیس به صورت وضعیتِ دربستی‌ها رصد کامل و دقیق خواهد داشت و در صورت هرگونه تعارض، خودرو بازگردانده خواهد شد.

اجرای طرح نظارت بر ناوگان مسافربری در محورهای برون‌شهری

چند روز قبل رئیس پلیس راه راهور فراجا نیز از اجرای طرح ویژه نظارت بر ناوگان مسافربری عمومی در محورهای برون‌شهری استان تهران و استان‌های همجوار خبر داد و بر مسئولیت قانونی شرکت‌های حمل‌ونقل بار و مسافر در تضمین ایمنی سفر تاکید کرد.

سرهنگ احمد کرمی‌اسد با اشاره به آغاز این طرح گفت: این اقدام با هدف افزایش ایمنی و کنترل حداکثری بر رفتار رانندگان و وضعیت فنی وسایل نقلیه مسافربری عمومی آغاز شده و قرار است به‌زودی در سایر استان‌های کشور نیز اجرا شود.

سرهنگ کرمی‌اسد افزود: در این طرح، پلیس با توقف و بازرسی فنی تعدادی از اتوبوس‌ها، به بررسی وضعیت تجهیزات و ایمنی آن‌ها پرداخته و در مواردی که مشکلاتی نظیر نقص‌فنی یا عدم رعایت مقررات مشاهده شود، اقدامات قانونی صورت می‌گیرد.

همچنین، در شرایطی که اتوبوس‌ها از نظر ایمنی وضعیت نامناسبی داشتند، از ادامه سفر آن‌ها جلوگیری و وسیله نقلیه به مبدأ بازگردانده شده است. در چنین مواردی، اتوبوس مناسب برای جابه‌جایی مسافران جایگزین شده است. وی در ادامه با تاکید بر مسئولیت شرکت‌های حمل‌ونقل در قبال بار و مسافر تصریح کرد: شرکت‌های حمل‌ونقل بار و مسافر موظف هستند هنگام صدور صورت‌وضعیت، مسئولیت کامل ایمنی و سلامت بار و مسافر را از مبدأ تا مقصد برعهده بگیرند. وجود مدیران فنی در ساختار این شرکت‌ها نشان‌دهنده وظیفه آن‌ها در نظارت بر عملکرد رانندگان و وضعیت ناوگان است. اینکه برخی شرکت‌ها تصور می‌کنند با صدور صورت‌وضعیت، مسئولیت‌شان پایان می‌یابد کاملا غیرقانونی و غیرقابل‌قبول است.

رئیس پلیس راه راهور فراجا افزود: شرکت‌ها باید از ابتدای سفر تا انتهای آن مسئولیت‌پذیر باشند. در صورت بروز رفتارهای نامتعارف ازسوی رانندگان یا وقوع حوادث، این شرکت‌ها مسئولیت مستقیم دارند و باید اقدامات لازم، ازجمله کنترل رفتار رانندگان، جایگزینی وسیله‌نقلیه مناسب و حمایت از مسافران را انجام دهند.

وی همچنین بر ضرورت اصلاح رویه‌های نادرست در این حوزه تاکید کرد و گفت: عرف ناپسندی که برخی شرکت‌ها پس از صدور صورت‌وضعیت از خود رفع مسئولیت می‌کنند، مردود است و این شرکت‌ها باید بدانند که ماموریت اصلی آن‌ها تضمین ایمنی سفر و رفاه مسافران است.

سرهنگ کرمی‌اسد در پایان از مسافران خواست در صورت مشاهده رفتارهای پرخطر از سوی رانندگان، ازجمله سرعت و سبقت غیرمجاز یا شرایط ناایمن در وسیله نقلیه، مراتب را به پلیس گزارش کنند و گفت: این تعامل و همکاری می‌تواند گامی مهم برای ارتقای ایمنی سفرهای برون‌شهری و کاهش حوادث جاده‌ای باشد.