ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا موالی زاده عصر امروز جمعه در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی شهر آبادان که در سالن غدیر فرمانداری این شهر برگزار شد، اظهار کرد: شهرهای آبادان و خرمشهر اسامی خوشنامی هستند و پیشینه این دو شهر بیانگر این است که قابل قبول بوده و قبل جنگ تحمیلی آبادان شهر اولینها بوده است.
وی افزود: آبادان و خرمشهر همیشه شهرهای سرآمد بودهاند تا جایی که شهرداری خرمشهر به تهران کمک مالی میکرده است و کنسولگریهای زیادی در این شهر فعالیت میکردند.
استاندار خوزستان ادامه داد: مقوله بیکاری وجود نداشته است؛ مثلاً حسینیه اصفهانیها اینجا هستند که گویای حضور هموطنان اقصی نقاط کشور بوده است و چند نسل پشت سر هم در این منطقه ماندند و مشغول کسب و کار شدند.
موالی زاده با بیان اینکه پس از جنگ تحمیلی با مشکلات عدیده مواجه هستیم، توضیح داد: اقتصاد دریامحور که در برنامه هفتم ذکر شده موضوع سواحل مکران و اروند در آنجا آمده است.
وی اظهار کرد: اخیراً در سفر رئیس سازمان برنامه بودجه و بازدید از جزیره مینو اعلام شد که میتواند به قطب گردشگری قابل توجه شود.
استاندار خوزستان افزود: در عمل حقیقتاً سازمان منطقه آزاد اروند تاکنون آوردهای که باید داشته باشد، نداشته است و اکنون نیاز به رسیدگی جدی دارد.
وی تاکید کرد: آبادان و خرمشهر موتور محرکه استان و بلکه کشور بودند و اگر حال این دو شهر خوب باشد قطعاً حال کشور خوب خواهد شد.
استاندار خوزستان ادامه داد: بزرگترین اقتصاد دولتی را در خوزستان داریم و این اقتصاد دولتی بزرگ عرصه را بر روی بخش خصوصی تنگ کرده است و باید این بخش را تقویت کنیم.
موالی زاده گفت: موضوع لایروبی دهانه اروندرود در دستور کار است و بازدیدی از آن منطقه داشتیم. جلسهای در وزارت امور خارجه داشتیم و آنها نیز پیگیر این موضوع هستند. اگر اروند لایروبی نشوند آبادان و خرمشهر از انتفاع خارج میشوند.
وی عنوان کرد: از رئیس گمرک ایران انتظار داریم شرایط و ساز و کارهای لازم برای گیتها فراهم شود چراکه اگر فعال نشود، عملاً منطقه آزاد نداریم و ضرورت دارد این اتفاق بیافتد.