در نشست مجمع عمومی انجمن داروسازان ایران که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی و اعضای هیئت مدیره این انجمن برگزار شد، موضوعات مهمی همچون وضعیت داروخانهها، نحوه پرداخت مطالبات، چالشهای بیمهها و نظارت بر هزینهکرد بودجه دارو مورد بررسی قرار گرفت.
انتقاد از رفتار بیمهها و تأکید بر شفافیت در پرداخت مطالبات
در این نشست، محمود فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی، ضمن تقدیر از اقدامات انجمن داروسازان ایران، بر لزوم تداوم حرکتهای مطالبهگرانه در راستای منافع عمومی تأکید کرد. وی رفتار غیرحرفهای برخی شرکتهای دارویی و بیمهها را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت که بیمهها به تعهدات قانونی و مدنی خود عمل نکردهاند. فاضل همچنین خواستار انضباط مالی در پرداخت مطالبات داروخانهها و اصلاح قراردادهای بیمهای شد.
تصمیمات مثبت در حوزه دارو پس از نشست با رئیسجمهور
عبدالاحسین روحالامینی، نماینده مجلس، با اشاره به جلسه اخیر با رئیسجمهور درباره وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی، از نقش مؤثر وزیر بهداشت در پیگیری این مسائل خبر داد و بر همکاری همهجانبه برای موفقیت دولت چهاردهم تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد که برای سال آینده، ۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته که باید معادل ریالی آن به بیمهها منتقل شود.
روحالامینی همچنین هشدار داد که اعتبارات دارویی نباید صرف امور غیرمرتبط شود و دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها باید از هزینهکرد نادرست این بودجه اجتناب کنند. وی دارو را یکی از مهمترین مباحث حوزه سلامت دانست و تأکید کرد که نباید فرصت خدمترسانی به مردم از دست برود.
صدای داروسازان به مسئولان رسید
در ادامه این نشست، شهرام کلانتری خاندانی، رئیس انجمن داروسازان ایران، گزارشی از اقدامات این انجمن ارائه داد و گفت که تعامل گسترده با مسئولان و نمایندگان مجلس باعث شده است که صدای داروسازان بهتر شنیده شود. وی یکی از مهمترین چالشهای فعلی را موضوع فروش اینترنتی دارو عنوان کرد و افزود که با ارائه مستندات، تلاش شده تا مسئولان نسبت به آسیبهای این مسئله آگاه شوند.
کلانتری همچنین تصریح کرد که پرداخت مطالبات داروخانهها باید به شکل قانونمند پیگیری شود و از تشکیل شورای عالی سیاستگذاری انجمن داروسازان ایران به عنوان یکی از اقدامات مهم در دوره جدید یاد کرد.
قدردانی تأمین اجتماعی از خدمات داروخانهها
شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی، در این جلسه ضمن قدردانی از خدمات داروخانهها، بر لزوم همکاری و تعامل بیشتر میان سازمان تأمین اجتماعی و داروخانهها تأکید کرد. وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، اظهار داشت که این سازمان در سال گذشته، ۲۵ درصد از بیمهشدگان خود را بهصورت رایگان تحت درمان قرار داده است.
غفاری همچنین پیشنهاد انعقاد قرارداد چندجانبهای را مطرح کرد که بر اساس آن، هر طرف که در تعهدات خود کوتاهی کند، جریمه بپردازد. وی اعلام کرد که ظرف روزهای آینده، ۴ هزار میلیارد تومان از مطالبات داروخانهها پرداخت خواهد شد. در مورد طرح دارویار نیز اظهار داشت که سازمان تأمین اجتماعی مسئولیتی در قبال مشکلات این طرح ندارد و منابع مالی آن باید از محلهای تعیینشده تأمین شود.