ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «هندلزبلات» در مطلبی نوشت: در آینده، کمیسیون اتحادیه اروپا بر روی خرید اروپایی تمرکز کرده و می خواهد از چین و ایالات متحده مستقل شود.
کمیسیون اتحادیه اروپا همچنین می خواهد قیمت انرژی در اتحادیه اروپا را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. برای این منظور، مقامات بروکسل در نظر دارند هفته آینده یک برنامه اقدام در حمایت از انرژی مقرون به صرفه اتخاذ کنند. هم زمان کمیسیون اروپایی قصد دارد معامله صنعتی پاک را ارائه کند که در آن، کمیسیون اتحادیه اروپا دستورالعمل های صنعتی سیاست خود را برای پنج سال آینده خلاصه می کند.
به منظور کاهش قیمت انرژی برای شرکتها و مصرفکنندگان، کمیسیون اتحادیه اروپا بر قراردادهای بلندمدت تامین برق بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان برق (توافقنامههای خرید برق) تکیه میکند که در آن کشورها و تولیدکنندگان بر روی قیمت تضمینی توافق میکنند.
اگر قیمت فعلی برق کمتر از این قیمت تضمینی باشد، دولت مابه التفاوت را پرداخت می کند و در نتیجه به تولیدکننده برق یارانه می دهد. در صورت افزایش قیمت برق، تولیدکننده برق موظف است مابه التفاوت آن را به دولت پرداخت کند.
در عین حال، بروکسل از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می خواهد که مالیات و عوارض برق را کاهش دهند. علاوه بر این، کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد از برنامه اقدام برای ترویج سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر استفاده کند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا قبلاً اعلام کرده بود که رقابت پذیری اتحادیه اروپا را در اولویت دور دوم ریاست جمهوری خود قرار می دهد. «معامله صنعتی پاک» همراه با «قطبنمای رقابتپذیری» اتحادیه اروپا بهعنوان دستورالعملی برای این امر در نظر گرفته شده است.
اروپا در حال حاضر با افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، رشد اقتصادی کند و رقابتهای فناوری دست و پنجه نرم میکند. بنابراین اروپا به یک طرح تجاری متحول کننده و قرارداد صنعتی پاک، نیاز دارد که اهداف آب و هوا و رقابت را تحت یک استراتژی رشد فراگیر گرد هم می آورد.
علاوه بر این، کمیسیون اتحادیه اروپا میخواهد در آینده یک بند «خرید اروپایی» را در «معامله صنعتی پاک» معرفی کند. بر این اساس در آینده، 40 درصد از محصولات با فناوری پاک مانند نیروگاه های خورشیدی یا بادی در اتحادیه اروپا تولید خواهند شد.
بنابراین کمیسیون اتحادیه اروپا از منطق آمریکایی موسوم به «خرید آمریکایی» پیروی می کند. اتحادیه اروپا می خواهد به این ترتیب از آمریکا و چین مستقل تر شود. جمهوری خلق چین در رتبه اول سرمایه گذاری در فناوری پاک قرار دارد و پس از آن اروپا قرار دارد. آمریکا در جایگاه سوم قرار دارد.
حدود یک سوم سرمایه گذاری های جهانی در فناوری پاک از چین انجام می شود. این نتیجه بر اساس تجزیه و تحلیل آژانس بینالمللی انرژی (IEA) به دست آمده است. بخش بزرگی از این هزینه به سمت توسعه ظرفیتهای تولید داخلی برای خودروهای الکتریکی، باتریهای لیتیومی، سیستمهای خورشیدی و توربینهای بادی اختصاص می یابد.
اتحادیه اروپا همچنین در حال حاضر تعرفه ویژهای بر خودروهای الکتریکی وارداتی از چین اعمال می کند. کمیسیون اتحادیه اروپا شواهدی می بیند که چین به طور غیرقانونی به صنعت خودروسازی خود یارانه می دهد.
انتهای پیام/