تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3927350
شناسه : 3927350
تاریخ :
شرکت‌های چینی صادرات فناوری استخراج لیتیوم را متوقف کردند اقتصاد ایران: یک شرکت چینی، صادرات تجهیزات مورد استفاده برای فرآوری فلز لیتیوم در باتری‌های خودروهای برقی را متوقف کرده است؛ اقدامی که نشان می‌دهد که تولیدکنندگان چینی، اجرای کنترل‌های صادراتی پیشنهادی دولت پکن را آغاز کرده‌اند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شرکت فناوری پیشرفته جیو وو (Jiangsu Jiuwu High-Tech) ماه گذشته به مشتریان خود اعلام کرده است که از تاریخ 1 فوریه، صادرات نوعی تجهیزات فیلتراسیون به نام جاذب لیتیوم را متوقف خواهد کرد.

به گفته تحلیلگران، چین بزرگ‌ترین تولیدکننده جاذب‌های مورد استفاده در استخراج لیتیوم از آب‌های شور و سایر محلول‌های حاوی این فلز است، اما به دلیل عدم شفافیت دولت چین در ارائه داده‌ها، ارزیابی دقیق اندازه این بازار دشوار است.

به گفته یکی از منابع آگاه، شرکت "جیو وو" و "لَن‌شائو تک" (Lanshao Technology New Materials)، یکی دیگر از تولیدکنندگان اصلی جاذب، در حال مذاکره با دولت در مورد این مقررات پیشنهادی هستند.

نمایندگان دو شرکت "جیوجو" و "لَن‌شائو تک" تاکنون به این اظهارات پاسخ نداده‌اند. با این حال، یک ماه پیش، رئیس هیئت‌مدیره لَن‌شائو تک اعلام کرده بود که این شرکت در حال گسترش فعالیت‌های خود در خارج از کشور، ازجمله انتقال فناوری به مشتریان خارجی است.

کنترل صادراتی چین بر فناوری‌های استراتژیک

پیشتر، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که فهرست فناوری‌های ممنوعه و محدودشده برای صادرات را به‌روزرسانی خواهد کرد. این اصلاحات شامل محدودیت صادراتی برای فناوری‌های مرتبط با تولید مواد کاتدی باتری و فرآیندهای استخراج برخی فلزات حیاتی، از جمله گالیوم و لیتیوم، است. دوره دریافت نظرات درباره این اصلاحات در 1 فوریه به پایان رسید.

یک وکیل بین‌المللی مستقر در چین، که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که این مقررات پیشنهادی، موجب نگرانی عمیق مشتریان صنعت انرژی پاک شده است.

وی افزود که مقامات وزارت بازرگانی چین در بازدید از چند شرکت داخلی، هشدار داده‌اند که نباید یک قرارداد صادراتی 10 میلیارد دلاری را که در حال مذاکره بوده، ادامه دهند. همچنین برخی بانک‌ها برای تأمین مالی صادرات این فناوری‌ها، درخواست مجوزهای اضافی کرده‌اند.

هرچند هنوز مشخص نیست که این محدودیت‌ها پس از تصویب، تا چه اندازه سختگیرانه اجرا خواهند شد، اما این پیشنهاد نشان‌دهنده تمایل پکن برای استفاده از تسلط خود در حوزه استخراج و فرآوری فلزات حیاتی، به‌عنوان ابزاری در جنگ تجاری با واشنگتن است.

وزارت بازرگانی چین همچنین در دسامبر سال گذشته صادرات گرافیت، گالیوم و ژرمانیوم به آمریکا را ممنوع کرد. این مواد از جمله فلزات استراتژیک مورد استفاده در صنایع نظامی و نیمه‌هادی‌ها هستند.

تحریم‌های جدید چین علیه آمریکا تا چه حد مؤثر است؟

انتهای پیام/