ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها: اسفند ماه درخت و درختکاری است و وقتی زمین از خواب زمستانی بیدار میشود به اعتقاد کارشناسان و صاحبنظران بهترین زمان برای کاشت درختان مثمر و غیرمثمر است.
مازندران با آنکه استان سبز محسوب میشود اما روند تخریب و تجاوز به عرصههای طبیعی و جنگلی طی ادوار گذشته، این استان را نیز در کانال بیابانی شدن قرار داده است، از این رو توسعه فضای سبز برای پیشگیری از بیابانی شدن در این استان نیز بیش از گذشته نیاز است.
در استان مازندران دو اداره کل منابع طبیعی در نوشهر و ساری فعالیت دارند و سطح عرصههای جنگلی تحت پوشش آن به نسبت سایر استانها قابل توجه است.
از سال گذشته پویش و طرح مردمی درختکاری در استان مازندران نیز همزمان با سایر استانها و کشورها آغاز شد و در قالب این طرح در فضاهای مختلف اعم از آموزی، نظامی، فرهنگی، حاشیه رودخانهها و غیره درختکاری صورت گرفته است.
برای اجرای این پروژه پیر و جوان، زن و مرد به میدان آمدند و در گوشه و کنار استان مازندران، طرح درختکاری با همت مردم اجرا شده است.
شرکت دانش آموزان در انشای درختکاری
دانش آموزان مازندران نیز علاوه بر کاشت درخت در مسابقه انشا با موضوع درخت و درختکاری نیز شرکت میکنند، مونا جعفری دانش آموز کلاس سوم دبستان در ساری که در طرح درختکاری شرکت کرده و قرار است انشایی نیز برای مسابقه ارسال کند، میگوید: همراه همکلاسیهایم چند اصله درخت را در حاشیه رودخانه ساری کاشتیم.
وی با اظهار اینکه کاشت درخت در توسعه فضای سبز و شادابی محل تأثیر دارد، گفت: قرار است در مسابقه انشا با موضوع درختکاری نیز شرکت کنم.
نیاز کارخانههای مازندران به چوب از یک سو و محدودیت در برداشت چوب از جنگلهای شمال نیز ضرورت توسعه فضای سبز و درختکاری و کاشت گونههای مورد نیاز این صنایع را الزامی میسازد.
مازندران در تولید ام دی اف در کشور رتبه برتر را دارد و اکنون بسیاری از صاحبان صنایع و یا کارخانه چوب و کاغذ مازندران نیازهای چوبی صنعت را از طریق زراعت چوب و خرید از دیگر استانها و یا واردات تأمین میکنند.
دستگاههای مختلف فرهنگی و گردشگری در مازندران نیز پای کار آمدند تا در کنار وظایف ذاتی به مسئولیت اجتماعی خود در تولید و پرورش درخت نیز عمل کنند. طی ماههای گذشته، توافقهای زیادی با دستگاههای اجرایی مازندران برای درختکاری منعقد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران از اجرایی شدن طرح مشارکت مردمی کاشت یک میلیارد نهال در غالب تفاهمنامه همکاری با ادارهکل منابع طبیعی خبر داد.
حسین ایزدی افزود: طرح مشارکت مردمی کاشت یک میلیارد نهال در غالب تفاهمنامهای با منابع طبیعی در تأسیسات گردشگری و تفرجگاههای مازندران اجرایی میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران، تحقق مشارکت عمومی در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، ایجاد عزم ملی در توسعه پوشش گیاهی در حفاظت و افزایش بهرهوری، افزایش سرانه فضای سبز، توسعه درختکاری و زراعت چوب و ارتقای استاندارد تأسیسات گردشگری با رویکرد منابع طبیعی و ارتقای سطح دانش فنی و اطلاعات کارکنان طرفین در خصوص موضوعات منابع طبیعی و گردشگری را از جمله اهداف این تفاهمنامه برشمرد.
وی افزود: معرفی مکانهای کاشت در تأسیسات گردشگری، حمایت از فعالان منابع طبیعی در نمایشگاههای داخلی و خارجی و رویدادهای مرتبط، آبیاری، مراقبت و نگهداری در نهادهای کاشته شده در تأسیسات گردشگری و فراهم نمودن زمینه ثبت آثار طبیعی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری از جمله تعهدات تدوین شده ادارهکل میراثفرهنگی بر اساس این تفاهمنامه است.
ایزدی یادآور شد: در این تفاهم نامه، همکاری در تولید و کاشت نهال به ویژه نهال بومی، آموزش تخصصی به کارکنان میراثفرهنگی در زمینه کاشت و نگهداری نهال، خدمات مشاوره و علمی و فنی کاشت نهال، تسهیلگری در زمینه تأمین مواد اولیه برای صنعتگران صنایعدستی، ساماندهی صدور کارت و آموزش نیروهای همیار طبیعت، اتخاذ تمهیدات لازم برای ارائه نهال به تأسیسات گردشگری و مشارکت در برگزاری گشتهای مشترک با یگان حفاظت برعهده ادارهکل منابع طبیعی است.
توزیع نهال رایگان برای توسعه فضای سبز از جمله اقداماتی است که دو اداره کل منابع طبیعی در نهالستانهای دولتی و خصوصی در حال انجام هستند تا پوشش سبز را در استان گسترش دهند.
مهرداد خزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - نوشهر با اشاره به اجرای طرح درختکاری در منطقه اظهار کرد: در قالب این طرح سعی کردیم از ظرفیت دستگاههای مختلف و حتی مدارس و دانش آموزان استفاده کنیم.
طرح مردمی درختکاری برای کاشت یک میلیارد اصله درخت در منطقه در حال اجرا است
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت تولید اکسیژن با استفاده از پوشش سبز و درختان اظهار کرد: طرح مردمی درختکاری برای کاشت یک میلیارد اصله درخت در منطقه در حال اجرا است.
وی افزود: این طرح از سال قبل شروع شد و تاکنون با ادارات مختلفی از جمله آموزش و پرورش، دستگاههای نظامی و انتظامی، میراث فرهنگی و غیره تفاهمنامه منعقد شده است.
خزایی تاکید کرد باید برای حفظ پوشش سبز در عرصههای طبیعی و استان تلاش کنیم و از ظرفیت دستگاههای مختلف و مردم استفاده کنیم.
در استان مازندران مناطق مختلفی برای طرح کاشت درخت شناسایی شده است و حاشیه راهها، رودخانهها، پارکها، پادگانها و تأسیسات گردشگری و فرهنگی از جمله این ظرفیتها است.