ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
احسان مهاجر شجاعی کارشناس دوومیدانی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ارزیابی خود از سیاستهای اخیر فدراسیون برای برگزاری اردوهای متمرکز در تهران و برگزاری رقابتهای رکوردگیری به میزبانی بوشهر اظهار کرد: فصل زمستان در رشته دوومیدانی بیشتر به تمرینات بدنسازی و حجم اختصاص پیدا میکند و یا نهایتاً رقابتهای داخل سالن برگزار میشود. در گذشته ما هم رقابتهای بین المللی جام فجر را داشتیم که یک امیدواری ایجاد میکرد تا بچهها بتوانند با دوندههای چند کشور دیگر رقابت کنند و خودشان را محک بزنند که متأسفانه این مسابقات دیگر در برنامه فدراسیون نیست. مسابقات رکوردگیری بوشهر را داشتیم که در نوع خود اتفاق عجیبی بود. هیچ جای دنیا شما نمیبینید که در فصل زمستان آنهم در فضای باز رکوردگیری کنند. این اقدام فدراسیون کاملاً غیر حرفهای بود.
وی افزود: برای ارزیابی هر چه بهتر این روزهایی که در حال سپری شدن است باید منتظر دو رویداد مهمی باشیم که ملیپوشان ایران در پیش دارند. در سال ۱۴۰۴ مسابقات قهرمانی آسیا را خواهیم داشت و سپس بازیهای آسیایی ناگویا در سال ۲۰۲۶ خواهد بود. احسان حدادی به عنوان رئیس فدراسیون زمان انتخابات قولهای مثبتی دادند. یکی از این قولها جذب اسپانسر خوب برای دوومیدانی است و دیگری هم گرفتن ۱۰ مدال در بازیهای آسیایی، البته در بخش اسپانسر هنوز اتفاق خاصی رخ نداده ولی با این حال باید فرصت و داد و دید که در پایان قرار است شاهد چه خروجی از این صحبتها و برنامهریزیها باشیم.
دبیر سابق فدراسیون دوومیدانی تاکید کرد: بازیهای آسیایی ناگویا از کیفیت بالایی برخوردار است. به نظرم نتایجی که در مسابقات قهرمانی آسیا کره جنوبی به دست خواهد آمد ما را به آینده این رشته آگاهتر خواهد کرد. وقتی ما این ادعا را داریم که میتوانیم ۱۰ مدال در بازیهای آسیایی کسب کنیم قطعاً گرفتن ۱۵ مدال در قهرمانی آسیا برایمان کاری نخواهد داشت؛ هر چه باشد سطح این رقابتها خیلی پایینتر از بازیهای ناگویا خواهد بود.
مهاجر شجاعی در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره برگزاری اردوهای متمرکز چیست؟ آیا نمونه مشابه این سیاست را در سایر کشورها داریم؟ گفت: اردوی متمرکز به این صورت هیچ جا نیست. نمیدانم فدراسیون کمیته فنی دارد یا خیر ولی اصولاً در این کمیته مادهها به صورت تخصصی بررسی میشود و بر اساس برنامه فصل آن ماده اردوها و تمرینات برنامهریزی میشود. این که یک ورزشکار با چه مربی و در کدام کشور تمرین کند.
او ادامه داد: احسان حدادی زمانی که ورزشکار بود بخاطر ندارم یک سال کامل در ایران باشد و تمرین کند. البته او ورزشکار المپیکی بود و حق هم داشت که در شرایط خوبی تمرین کند ولی آن زمان هم همین حضور حدادی در آمریکا یک بی نظمی در فدراسیون ایجاد میکرد. کاری که امروز سایر ورزشکاران با حضور در اردوهای برون مرزی آنهم به اختیار خود باعث بی نظمی در تمرینات شدند. معتقدم اگر اردویی است باید زیر نظر فدراسیون باشد اینکه هر ورزشکاری بخواهد هر زمان دلش خواست اردو را ترک کند قطعاً همان شرایطی را در دوومیدانی شاهد خواهیم بود که در گذشته بودیم.
این کارشناس دوومیدانی تاکید کرد: در کل این روشی که در حال اجرا است در کل دنیا منسوخ شده به شمار میآید. فدراسیون را نباید تبدیل به پادگان نظامی کرد. مگر زندان است که گوشی ورزشکار را از او بگیریم؟ یک ملی پوش که برای موفقیت در میدانهای بین المللی تلاش میکند باید به قدری درست تربیت شده باشد که یاد بگیرد از این فرصتها به خوبی استفاده کند. این تربیت هم به عهده فدراسیون است مسئولان حاضر در فدراسیون باید دانش این بچهها را بالا ببرند نه اینکه یک محیط عجیب درست کنند و حالت دیکتاتوری رفتار کنند. مگر زمانی که حدادی ورزشکار بود در تمرینات گوشی او را میگرفتند؟ نظم تمرینی خیلی مهم است و حدادی هم این نظم را داشت که موفق شد مدال المپیک بگیرد ولی با اعمال زور نمیشود این نظم را به وجود آورد.
مهاجر شجاعی در واکنش به عدم موفقیت برخی از ورزشکاران حاضر در اردوهای برون مرزی نیز گفت: علاقهای ندارم در این رابطه صحبت کنم. یک بار حرف زدیم و کارشناسی بیان کردیم که دلیل عدم موفقیت این ورزشکاران چه در داخل و چه در خارج چه موضوعی است ولی دوستان موضعگیری کردن و علیه بنده در فضای مجازی اتهامهای دروغین منتشر کردند.
دبیر سابق فدراسیون دوومیدانی در توضیح این اتهامها خاطر نشان کرد: در فضای مجازی علیه بنده و اینکه از طریق رانت به آمریکا مهاجرت کردم پستهای مختلفی منتشر کردند. بله بنده ۴ سال در آمریکا بودم و حتی این شرایط را داشتم در دانشگاه تگزاس استخدام هم بشوم اما دوست داشتم به شهر خودم برگردم. هر آدمی متفاوت است به هر فردی در جایی از این دنیا بیشتر خوش میگذرد برای من هم این خوشحالی در شهر خودم قابل لمس است.
وی افزود: دوست نداشتم غربت را تحمل کنم. دلی برگشتم و علاقه مند هستم در کنار خانواده و دوستان خودم در بروجرد باشم. اینکه بخواهی شکایت کنی هم و روال قانونی را طی کنی باید عمر خودت را بگذاری که واقعاً ارزش ندارد. مدال برخیها را باید در ترازو بگذاری و بعد بر اساس آن اظهاراتش را مهم تلقی کنی، برخی از این ورزشکاران حتی مدرک سیکل را هم به زور دارند اما طوری رفتار میکنند و در برابر انتقاد جبهه میگیرند که گویا چندین مدال المپیک را در کارنامه خود یدک میکشند.
مهاجر شجاعی در پاسخ به این سوال که فکر میکنید دوومیدانی برای رسیدن به موفقیت نیازمند چه برنامهای است؟ عنوان کرد: تا زمانی که این تک محوریها در فدراسیون وجود دارد ما به جایی نخواهیم رسید. در گذشته ما یک مربی خارجی میآوردیم و چندین ورزشکار و مربی زیر نظر او فعالیت داشتند تا با علم روز تمرین کنند و آموزش ببینند. اتفاقاً همان زمان هم حدادی با ما در زاویه بود. ولی راه درست همین است که ما در گذشته داشتم. اینکه هر ورزشکار به تنهایی به یک کشور خارجی بورد و بعد با کلی فاکتور برگردد که من کلی هزینه کردم جز حاشیه و عقب گرد در دوومیدانی شاهد اتفاق دیگری نخواهیم بود. حتی اگر فدراسیون هم این هزینهها را پرداخت نکند اما ورزشکار همیشه طلبکار است که برای تیم ملی هزینه کردم. این موضوعات باید سازماندهی شود.