ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، طرح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر اخراج و کوچ اجباری فلسطینیان از غزه و تملک بر زمینهایشان برای بازسازی با این ادعا که میخواهد غزه را به «ریویرا خاورمیانه» تبدیل کند، با واکنشهای گستردهای مواجه شده است. این طرح بر کوچ اجباری اهالی غزه استوار است و براساس حقوق بینالملل مصداق جنایت علیه بشریت محسوب میشود، نه تنها توسط کشورهای عربی و اسلامی، بلکه حتی متحدان اروپایی واشنگتن، روسیه و چین نیز رد شده است.
هرچند طرح ترامپ مبتنی بر کوچ اجباری اهالی غزه بی سابقه نیست و در 1955 نیز «دوایت آیزنهاور» رئیس جمهور وقت آمریکا طرحی برای تامین آب و قابل کشاورزی کردن صحرای سینا با هدف کوچ دادن اهالی غزه ارائه داده بود، اما به نظر میرسد دولت آمریکا این بار علاوه بر خارج کردن فلسطینیان از این باریکه، به دنبال تصاحب زمین غزه است.
طرح جدید که در رسانهها با عنوان «ریویرا خاورمیانه» مطرح شده در واقع برآمده از ایده دانشمند یهودی به نام «جوزف پیلزمان» با عنوان «طرحی اقتصادی برای بازسازی غزه» است که در جولای 2024 به کمپین انتخاباتی ترامپ تحویل داده شد.
پیلزمان که استاد اقتصاد و روابط بین الملل دانشگاه جورج واشنگتن است در این طرح ضمن اشاره به حجم خسارتهای وارد شده به غزه مدعی شده است که این منطقه پس از متحمل خسارات و ویرانگری های گسترده براساس نقشه قبلی خود قابل بازسازی نیست و هیچ سرمایهگذار بینالمللی در سطح دولتی و غیردولتی حاضر به سرمایه گذاری در پروژه بازسازی غزه نخواهد بود.
وی با این مقدمه به این نتیجه میرسد که تنها راه جذب سرمایه برای منطقه غزه این است که زمین این منطقه در قالب قراردادهای بلند مدت (BOT) با اجازه بهرهبرداری چند ده ساله در اختیار سرمایهداران قرار داده شود. اجرای این طرح نیازمند آن است که کل ساختمانهای غزه تخریب، اهالی آن اخراج و نخالههای ساختمانی باقی مانده از ویرانی منازل مردم نیز به عنوان بخشی از طرح برای بازیافت با هدف تولید مصالح به سرمایهداران واگذار شود.
براساس پیش بینی پیلزمان اجرای پروژه بازسازی نوار غزه در چارچوب طرح فوق الذکر 5 الی 10 سال به طول خواهد انجامید و نیازمند سرمایهای بالغ بر یک تا 2 تریلیون دلار است. پیلزمان در عین حال مدعی شد طرح مذکور را به درخواست تیم انتخاباتی ترامپ برای آینده غزه طراحی کرده است.
این طرح تخیلی که در آن هیچ توجهی به سرنوشت بیش از یک میلیون و 800 هزار فلسطینی ساکن این باریکه و تاریخ این سرزمین ندارد، مدعی است در آیندهای نه چندان دور غزه را به منطقهای توریستی مبدل خواهد کرد که در بخش غربی آن هتلها و کازینوها برپا میشوند و بخشهای شرقی نیز تبدیل به برجهای مسکونی خواهد شد.
در این میان ارتش سایبری رژیم صهیونیستی نیز دست به کار شده و با تولید تصاویر و فیلم های ساخته شده در هوش مصنوعی از غزه بعد از اجرای این طرح، درحال رویا فروشی به افکار عمومی در منطقه است و با هشتگ «گازوِگاس» (GAZVEGAS) ادعاهای مطرح شده در طرح پرفسور پیلزمان را در قالب بستهای جذاب و رویایی به مخاطبین جهان عرب و به طور خاص فلسطینیان عرضه میدارد.
ایده کوچ دادن اجباری مردم فلسطین امری تازه نیست، بلکه اساس شکل گیری رژیم صهیونیستی از زمان جنگ جهانی اول (با ورود اولین گروه از یهودیان گریخته از اروپا) تاکنون بر تداوم روند اشغال سرزمین های فلسطینی و کوچاندن ساکنین آن به خارج استوار بوده است.
انتهای پیام/