ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها - هزاران نفر از زائران و مجاوران شهر کریمه اهل بیت علیهم السلام از ساعاتی قبل برای حضور در برنامه جشن شب نیمه شعبان حرکت خود را به سمت مسجد مقدس جمکران این بزرگترین میعادگاه عاشقان مهدی فاطمه سلام الله علیها آغاز کردند.
مسیر ۷ کیلومتری بلوار پیامبر اعظم که بواسطه آنکه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را به مسجد مقدس جمکران متصل میکند به عنوان بزرگترین بلوار معنوی جهان شناخته میشود و در ساعات پایانی مانده به شب نیمه شعبان مملو از زائرانی است که به عشق امام زمان (عج) با پای پیاده در حال طی طریق در این مسیر معنوی هستند تا خود را به مسجدی برسانند که با دستور مستقیم حضرت حجت بنا شده است.
بیش از ۸۰۰ موکب خدمات رسانی از شهر مقدس قم و دیگر استانهای کشور و حتی از ملیتهای مختلف در بلوار پیامبر اعظم مستقر شدند و در حال خدمات رسانی و پذیرایی از زائران مسجد مقدس جمکران هستند.
شور و نشاطی وصف نشدنی در بین زائران نیمه شعبان مسجد مقدس جمکران حاکم است و در هر کجا که چشم کار میکند، چراغانی و نورافشانی است.
بیشتر زائران مسجد مقدس جمکران حرکت خود را از ابتدای بلوار پیامبر اعظم آغاز کرده اند تا ۲۴۰ عمود این مسیر را طی کرده و خود را به صحن مسجد جمکران برسانند و در این مسیر خستگی نمیشناسند.
بسیاری از زائران به صورت خانوادگی مسیر ۷ کیلومتری بلوار معنوی پیامبر اعظم را قدم میزنند و بیشترشان تسبیح به دست زیر لب ذکر میگویند.
خیلیها هم پرچمهای که «لینک یا مهدی (عج)» و «یا مهدی (عج) ادرکنی» بر آنها نقش بسته را در دست دارند.
در این مسیر رویایی که حال و هوای پیاده روی اربعین حسینی را برای آدمی زنده میکند، هر کسی میخواهد به نوعی خود را وقف مهدی زهرا (س) کند و به زائران این مسجد مقدس خدمت رسانی کند.
در نقاط مختلف بلوار پیامبر اعظم جمعی از جوانان به صورت خودجوش کفشهای زائران را واکس میزنند و مزدشان را فقط ذکر صلوات برای تعجیل در امر فرج میخواهند.
برخی موکب ها کار فرهنگی میکنند و جایگاههای اجرای برنامه جنگ و شادی برای کودکان و نوجوانان برپا کرده و گروههای سرود به اجرا سرودهای شاد و مهدوی میپردازند.
خیلیها سربندهای یا مهدی (عج) بر پیشانی بسته و هر کسی دوست دارد خود را به رنگ و بوی انتظار در آورد و خود را در جمع منتظران موعود قرار دهد.
موکبهای پذیرایی در طول مسیر ۷ کیلومتری بلوار پیامبر اعظم تا مسجد مقدس جمکران سنگ تمام گذاشته اند و تقریباً همه آنچه که فکرش میشود در بین پذیراییها به چشم میخورد از انواع ساندویچ، آش، کباب و غذاهای خانگی گرفته تا انواع شربت و دمنوش ها.
برخی از جوانان آرایشگر هم حرفه خود را وقف زائران کرده اند و در قالب موکبی موی سر زائران را به صورت صلواتی اصلاح میکنند و خیاطها و کفاشها هم برای خدمت به زائران، پای کار آمدند.
در طول مسیر چند تازه عروس و داماد هم دیده میشدند که با لباس عروس و دامادی در این مسیر قدم گذاشتند و زائران هم با دیدنشان برای آنها زندگی با سعادت آرزو میکنند.
اجرای نماهنگهای مذهبی و همچنین صدای مداحی از جای جای مسیر بلوار پیامبر اعظم به گوش میرسد و حاضرین هم با این نواهای آشنای مهدوی هم خوانی میکنند.
برخی از بانوان موکبی برپا کردند که در آن نذر اهدای تسبیح دارند و به زائران جمکران تسبیحهای فیروزهای رنگ هدیه میدهند و از آنان میخواهند برای سلامتی امام زمان (عج) با این تسبیحهای هدیه داده شده صلوات بفرستند.
شماری از موکب داران از شهرهای مختلف عراق در بلوار پیامبر اعظم در حالی که لباسهای عراقی و سفید بر تن دارند با چای عراقی و قهوه از زائران پذیرایی میکنند.
غرفههایی نیز ویژه کودکان، برپا شده که از آنان برای نقاشی و رنگ آمیزی دعوت میشود و از آنجا که یکی از علاقههای کودکان همین امر است دقایقی را با حضور در این موکب ها خود را سرگرم میکنند.
در این لحظههای واپسین به نیمه شعبان، زائران در عمودهای پایانی سرعت قدم زدنهایشان را بیشتر میکنند تا بتوانند نماز جماعت را در صحن مسجد مقدس جمکران اقامه کنند.
مسجد مقدس جمکران نیز که از روزهای قبل با پرچم و ریسههای چراغ، تزئین و چراغانی شده است برای شب نیمه شعبان ویژه برنامههای متنوعی را تدارک دیده چه تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت و در انتها نیز مراسم احیای شب نیمه شعبان که به آن سفارش بسیار شده است نیز برگزار خواهد شد.
اوج برنامههای شب نیمه شعبان نورافشانی دیدنی در مسجد مقدس جمکران است که این برنامه هر ساله در پایان برنامههای شب نیمه شعبان در ساعت ۱۲ شب اجرا میشود.