ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
محمد جواد کاظمینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از جمله آثاری که نیمه شعبان علاوه بر بُعد مذهبی، در جامعه میگذارد اثر اجتماعی و همبستگی سرمایه اجتماعی ماست.
وی افزود: از منظر جامعهشناسی، نیمه شعبان به عنوان یک رویداد جمعی است که فارغ از هر گونه گرایشات سیاسی، حس تعلق به جامعه را تقویت میکنند و در شرایط کنونی جامعه ما، ترویج این احساس خصوصاً در بین نسل جوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است
وی همچنین در تأثیر مراسم نیمه شعبان از منظر روانشناسی ادامه داد: در اجتماع، انتظار برای ظهور منجی میتواند به عنوان یک مکانیزم روانی برای مقابله با ناامیدیها و ناکامیهای اجتماعی عمل کند و برای همین است که رفتارهای داوطلبانه و کمکهای نوعدوستانه را افزایش مییابد.
کاظمینی در خصوص انتقال پیام فرهنگی در نیمه شعبان تصریح کرد: نیمه شعبان بستر انتقال و بازتولید محصولات فرهنگی است که باعث تولید محتوای فرهنگی گستردهای در قالبهای مختلف میشود. این محتوا نه تنها به آموزش و ترویج باورهای مذهبی کمک میکند، بلکه به عنوان یک حافظه فرهنگی عمل میکند که سنتها و داستانها را زنده نگه میدارد. و نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است هویتها از طریق شرکت در رویدادهای مشترک و گفتمانهای جمعی تقویت میشوند که این موضوع برای نسل جدید بسیار اهمیت دارد
این مسئول اذعان داشت: به طور خلاصه نیمه شعبان به عنوان یک رویداد مذهبی، دارای آثار اجتماعی و فرهنگی عمیق است که از منظر علوم اجتماعی و فرهنگی قابل تحلیل است. این روز نه تنها به تقویت اجتماعی و نوعدوستی کمک میکند، بلکه در حفظ و انتقال فرهنگ و هویت مذهبی نیز نقش مهمی را ایفا میکند.