ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید عیدانی افزود: طی بارندگیهای اخیر سدهای شمیل و نیان یک میلیون مترمکعب، استقلال میناب پنج میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب، سرنی میناب نیز ۹۰۰ هزار مترمکعب آبگیری شد و سد جگین نیز در این مدت ذخیره آبی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه آب ورودی به سدهای هرمزگان ناچیز بوده و تأثیرات زیادی بر مخازن و حوضههای آبریز نداشته است، اظهار کرد: بیشترین بارندگی اخیر در پایین دست سدها بوده و وضعیت سدها همچنان نامطلوب است.
مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان اظهار کرد: این درحالی است که در پاییز امسال سدهای شمیل و نیان با ظرفیت ۹۸ میلیون مترمکعب و سرنی میناب با ۳۱ میلیون مترمکعب بهدلیل نبود نزولات جوی و بارش طی چند سال اخیر، از مدار خارج شد و سد استقلال میناب نیز با ۲۴۰ میلیون مترمکعب به حجم مرده و غیرقابل برداشت رسید.
مدیرعامل آب منطقهای هرمزگان اظهار کرد: هرمزگان یکی از استانهای گرم و خشک و کمبارش کشور با پایینترین میزان بارندگی است که میطلبد هم مردم و هم صنایع و کشاورزان پایکار بیایند تا مشکلات کمبود منابع آب برطرف و فرهنگ مصرف بهینه منابع آبی در جامعه گسترش پیدا کند.
عیدانی ضمن تشریح وضعیت منابع آبی هرمزگان اظهار کرد: وجود منابع آبی که خود یک نعمت الهی است سبب رونق کشاورزی و حیاتی در هر سرزمین است و در استان هرمزگان این منابع با وجود سدها و منابع آبخیزداری حفظ و صیانت میشود.
وی اضافه کرد: در سال آبی گذشته با وجود بارشها اما به منابع آبی سطحی و زیرسطحی استان هرمزگان اضافه نشد و مشکلاتی برای کشاورزی روبرو شدیم که با مدیریت این منابع بیشتر این مشکلات مرتفع شد.