تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3920323
شناسه : 3920323
تاریخ :
ترامپ تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم اعمال کرد اقتصاد ایران: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را امضا کرد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا را «بدون استثنا یا معافیت» امضا کرد.

رئیس جمهور آمریکا اعلامیه ای رسمی را برای افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا به میزان 25 درصد امضا کرد و معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی و نیز صدها هزار معافیت تعرفه‌ای مخصوص محصول را برای هر دو  فلز حذف کرد. نرخ تعرفه قبلی این محصولات برای ورود به آمریکا 10 درصد بوده است.

در همین حال، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که این قانون جدید از تاریخ 4 مارس اجرایی می شود.

همچنین معافیت ها و سهمیه های معافیت از عوارض گمرکی را برای میلیون ها تن فولاد و آلومینیوم وارداتی به آمریکا از کشورهای کانادا، برزیل، مکزیک، کره جنوبی و کشورهای دیگر که بدون تعرفه اقدام به این کار می کردند، لغو شد. 

در همین حال ترامپ در جمع خبرنگاران اعلام کرد این اقدام تعرفه هایی را بر این دو فلز وضع می کند به گونه ای که همه می توانند بفهمند که دقیقا به چه معناست. تعرفه 25 درصدی بدون هیچ استثنا یا معافیتی. این برای همه کشورهاست و فرقی نمی کند که این دو فلز از کجا آمده باشند.  

وی بعد از تماس تلفنی 40 دقیقه ای با آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا افزود که قصد دارد ملاحظه بزرگی را در این باره برای کشور استرالیا در نظر بگیرد و این کشور را از تعرفه 25 درصدی معاف کند زیرا استرالیا دارای کسری تجاری با آمریکاست. ترامپ تصریح کرد ما مازاد تجاری با استرالیا داریم زیرا آنها تعداد زیادی هواپیما از ما می خرند و به همین دلیل ممکن است استرالیا را از این تعرفه ها معاف کنیم.

اعمال این تعرفه جدید، گسترش قانون تعرفه ای ترامپ در سال 2018 برای حمایت از تولید کنندگان فولاد و آلومینیوم داخلی در زمینه های امنیت ملی است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین استاندارد آمریکای شمالی جدیدی را اعمال می کند که در آن فولاد وارداتی باید "ذوب شده و ریخته شده" و آلومینیوم وارداتی باید "ذوب شده و ریخته گری شده" باشد تا واردات فلزهای چینی و روسی فرآوری شده به آمریکا محدود شود.

ترامپ پس از امضای این تعرفه ها بار دیگر اعلام کرد که قصد دارد دوشنبه یا سه شنبه این هفته تعرفه‌های متقابل را بر بسیاری از کشورها اعمال کند.

وی مشخص نکرد که این تعرفه ها بر چه کشورهایی وضع می شود اما تلاشی گسترده خواهد بود که مشکلات بودجه آمریکا را حل می کند.

ترامپ تصریح کرد من هفته آینده تعرفه های متقابلی را اعلام می کنم به طوری که به صورت برابر با کشورهای دیگر رفتار می کنیم. ما چیز بیشتر یا کمتری نمی خواهیم.

این اقدام ترامپ در راستای ادامه کارزار وی برای اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک و چین است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز 1 فوریه با امضای یک فرمان اجرایی، تعرفه‌های جدیدی را علیه چین، مکزیک و کانادا اعلام کرد. اما در ساعات پایانی قبل از اجرای تعرفه‌ها، ترامپ اعمال این تعرفه‌ها بر مکزیک و کانادا را به مدت یک ماه به تعویق انداخت، در حالی که تعرفه‌های 10 درصدی بر کالاهای چینی از روز سه‌شنبه، 4 فوریه، به اجرا درآمد.

در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به این اقدام ترامپ، اظهار کرد جنگ های تجاری هیچ برنده ای ندارد و وضع این تعرفه ها تاثیر کمی بر صنعت ما دارد.

دولت هنگ کنگ نیز اعلام کرد بابت تعرفه های آمریکا به سازمان تجارت جهانی شکایت می کند.

تحلیل گران معتقدند وضع این تعرفه ها، خطر یک جنگ تجاری چند جانبه را افزایش می دهد.     

وزیر صنعت کانادا نیز تعرفه های آمریکا بر فولاد و آلومینیوم را کاملا غیر موجه توصیف کرد.

علاوه بر این، «ژان نوئل بارو»، وزیر امور خارجه فرانسه، تعرفه های گمرکی جدید اتحادیه اروپا را به دلیل تعرفه‌های جدید بر فولاد و آلومینیوم که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام شده مناسب دانسته است.

وزیر امور خارجه فرانسه در این باره به تلویزیون TF1 گفت: در دفاع از منافع ما هیچ تردیدی وجود ندارد. کمیسیون اتحادیه اروپا بخش هایی را که مشمول این اقدامات تلافی جویانه خواهند شد، تعیین خواهد کرد.

این مقام فرانسوی با تاکید بر اینکه این اقدام غافلگیر کننده‌ای از طرف ترامپ نبود گفت: دونالد ترامپ قبلاً در سال 2018 این کار را انجام داده بود و در آن زمان هم ما مقابله کردیم. بنابراین ما این بار دوباره اقدام خواهیم کرد.

کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد: اگر ترامپ تهدیدهای خود را عملی کند، کمیسیون برای محافظت از منافع شرکت‌ها، کارگران و مصرف‌کنندگان اروپایی در برابر اقدامات غیرموجه پاسخ خواهد داد. با توجه به روابط نزدیک اقتصادی بین اتحادیه اروپا و ایالات متحده، تعرفه های اضافی «غیرقانونی» و از نظر اقتصادی مخرب خواهد بود.

دونالد ترامپ در دوران نخستین ریاست‌جمهوری خود ابتدا تعرفه‌هایی 25 درصدی بر فولاد و 10 درصدی بر آلومینیوم اعمال کرد، اما مدتی بعد به برخی شرکای تجاری مانند کانادا، مکزیک و برزیل معافیت‌هایی در قالب سهمیه‌های بدون تعرفه اعطا کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین این معافیت‌ها را به بریتانیا، ژاپن و اتحادیه‌ اروپا گسترش داد. در نتیجه این سیاست‌ها، ظرفیت استفاده از کارخانه‌های فولادسازی ایالات متحده در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

انتهای پیام/