تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3919789
شناسه : 3919789
تاریخ :
استاد افغانستانی:انقلاب اسلامی تنها حامی جنبش‌های اسلامی است اقتصاد ایران: استاد افغانستانی حوزه علمیه که حضور در تظاهرات انقلاب اسلامی ایران را مایه افتخار خود می‌داند، بر این باور است اکنون ایران، یگانه حامی جنبش‌های اسلامی در عرصه بین‌المللی است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

حجت الاسلام «قربانعلی فصیحی غزنوی»، از اساتید جامعه‌المصطفی و کارشناس مسائل مذهبی که حضور در تظاهرات انقلاب اسلامی ایران علیه رژیم شاهنشاهی پهلوی را مایه افتخار خود می‌داند، در مصاحبه‌ای با خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران، یگانه حامی راستین جنبش‌های اسلامی در عرصه بین‌المللی شناخته می‌شود. 

وی همچنین ضمن اشاره به دسیسه‌های استکبار جهانی برای تضعیف این جنبش‌ها و ایجاد نفاق و خصومت در میان مسلمانان، بر اهمیت حمایت ایران از مهاجران و جنبش‌های اسلامی به عنوان سرمشقی برای سایر کشورها تأکید کرد.

فصیحی غزنوی در تحلیلی از انقلاب اسلامی ایران از منظر دین و فرهنگ گفت: انقلاب اسلامی ایران به معنای واقعی کلمه، انفجار نور بود، برای اولین بار در عصر غیبت، چنین انقلابی که هم مردمی، هم دینی و هم بدون پشتوانه‌های دیگر باشد، در ایران به وقوع پیوست و بنده نیز افتخار داشتم که در تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی پهلوی همگام با مردم مسلمان ایران شرکت نمایم. حقیقتاً هر سه شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی که مردم در تظاهرات علیه شاه فریاد می‌زدند، بحمدالله با پیروزی در 22 بهمن سال 57 در ایران تحقق یافت.

با پیروزی انقلاب اسلامی احکام اسلامی احیا شد

این استاد حوزه تصریح کرد: قبل از انقلاب، در ایران فرهنگ غربی در جای‌جای ایران دیده می‌شد، یک خانواده و اطرافیان آن که وابستگی صد در صد به آمریکا داشت، بر مردم حکومت می‌کرد،  احکام اسلامی و نمادهای دینی و مذهبی بسیار کم رنگ بود. با پیروزی انقلاب اسلامی، احکام اسلامی احیا گردید، وابستگی به غرب از بین رفت، تلاش برای پیاده نمودن قانون اسلامی در ایران انجام ‌می‌شود. لذا از منظر دینی و فرهنگی، برای اولین بار است که در عصر غیبت، انقلابی با این ویژگی‌ها تحقق یافته که در جهت مردم سالاری دینی تلاش می‌کند.

حجت الاسلام فصیحی غزنوی با اشاره به نقش امام خمینی (ره) و دیگر رهبران مذهبی در شکل‌گیری و پیشبرد انقلاب اسلامی اظهار داشت: نقش حضرت امام خمینی(ره) و دیگر روحانیان ایران، مانند شهید بهشتی، مرحوم طالقانی، شهید مطهری، شهید باهنر و صدها شخصیت روحانی دیگر، در شکل‌گیری و پیشبرد انقلاب اسلامی بسیار برجسته بوده است. در مشهد مقدس نیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مرحوم طبسی، شهید هاشمی نژاد بسیار تاثیر گذار بودند.
در تداوم انقلاب اسلامی، همانگونه که شاهد هستیم، بعد از رحلت امام خمینی(ره)، سکان هدایت انقلاب به دست خلف صالح امام خمینی، حضرت آیت الله خامنه‌ای تا به امروز همچنان با صلابت و استوار، در برابر تمامی توطئه‌های استکبار جهانی، با درایت، هوشمندی و اتحاد ملی به پیش می‌رود.

وی در ادامه همچنین انقلاب اسلامی ایران را بر تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان از جمله حمایت از جهاد در افغانستان کاملاً موثر دانست و اذعان داشت: انقلاب اسلامی ایران به دلیل همسایگی، هم فرهنگی و هم زبانی با مردم افغانستان، بیش از هر کشور دیگر، در کشورمان اثر گذار بوده است. انقلابیون مسلمان افغانستان، با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، جان تازه‌ای پیدا کردند و امیدوار شدند که می‌توانند، نظامی همانند جمهوری اسلامی در افغانستان به وجود آورند.

استاد افغانستانی حوزه در ادامه خاطرنشان کرد در جهاد مردم مسلمان افغانستان، ایران اسلامی نه تنها پذیرای مهاجرین افغانستان بود و هست بلکه پناهگاهی مطمئن برای احزاب و گروه‌های جهادی اعم از شیعه و سنی نیز می‌باشد. لذا می‌توان گفت انقلاب اسلامی ایران در تمام ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی افغانستان اثرگذار بوده است.

تاثیر انقلاب اسلامی بر جنبش های اسلامی و سیاسی

کارشناس مسائل مذهبی در مورد چگونگی تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر جنبش‌های اسلامی و سیاسی در سایر کشورها تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، امکانات بسیار محدودی برای مردم جهان وجود داشت تا از اصول انقلاب و چگونگی مبارزه با ستمگران آگاه شوند. تنها از طریق برخی انقلابیون، آن هم به صورت محدود، اصول مبارزه و ستم‌ستیزی به گوش مردم می‌رسید.

وی افزود: سران جنبش‌ها در کشورهای اسلامی و غیراسلامی، اگر امکاناتی در اختیار داشتند، از طریق ضبط صوت و اعلامیه‌ها، روش‌های مبارزه را می‌آموختند. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آحاد مردم می‌توانستند سخنان و بیانات امام خمینی (ره) و سایر رهبران انقلاب را مستقیماً از طریق رادیو، تلویزیون و مطبوعات بشنوند و بخوانند.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد بسیاری از جنبش‌های اسلامی در جهان اسلام با الهام از جمهوری اسلامی ایران و تحت تأثیر سخنان مؤثر امام خمینی، اقدام به تشکیل گروه‌های اسلامی و راه‌اندازی جنبش‌هایی کردند. بنابراین، تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر جنبش‌های اسلامی بسیار برجسته و قابل توجه است.

حجت الاسلام فصیحی غزنوی معتقد است انقلاب اسلامی ایران می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر کشورها باشد؛ چنانکه در دوران پیش از انقلاب اسلامی، جنبش‌های اندکی وجود داشتند که محدود به شعارهای اصلاحات و آزادی‌های مدنی بودند و فاقد هرگونه طرحی برای براندازی حکومت ستمگر، اما پس از پیروزی انقلاب ایران و استقرار نظام اسلامی، بسیاری از جنبش‌ها با هدف سرنگونی حکومت‌های ستمگر، مبارزات خود را آغاز کردند. لذا از این جهت هم، انقلاب اسلامی ایران به الگویی برای جنبش‌های اسلامی تبدیل شده است. 

وی همچنین تأکید کرد در حال حاضر، جمهوری اسلامی ایران تنها حامی جنبش‌های اسلامی در جهان به شمار می‌رود و سران این جنبش‌ها، ایران اسلامی را به عنوان تنها پناهگاه خود می‌دانند.

نقش ایران در حمایت از مهاجرین 

این استاد حوزه درباره نقش ایران در حمایت از مهاجرین افغان و چالش‌های پیش روی آنها نیز بیان کرد: مردم مسلمان افغانستان از دوره اشغال کشورشان توسط شوروی و به دلیل بحران‌هایی که تاکنون ادامه دارد به سه دلیل عمده به ایران مهاجرت اجباری دارند، مرز مشترک، اشتراکات دینی و مذهبی و وجود رهبران دینی در رأس نظام اسلامی ایران.

وی افزود بیشتر مهاجران افغانستانی، علاوه بر آن سه دلیل، با همه سختی‌ها، ایران اسلامی را به دلایل دیگر از جمله تربیت دینی و اسلامی فرزندانشان؛ امید به بهبود وضع آشفته افغانستان و بازگشت به کشورشان؛ در گذشته کمک و همکاری با احزاب و گروه‌های جهادی نیز ترجیح دادند. البته نقش ایران در مهاجرپذیری و مهمان‌نوازی نزدیک به پنجاه سال؛ نقش بی‌بدیل بوده و هست، اما دولت‌ها در ایران هر کدام سیاست خود را دنبال کرده و می‌کنند؛ در حالیکه در گذشته حمایت قاطع امام خمینی(ه) و اکنون مقام معظم رهبری و مردم مهمان‌نواز و مسلمان ایران، حقیقتاً برادرانه با مهاجرین برخورد و تعامل داشته و دارند.

فصیحی غزنوی در پاسخ به پرسش «به عنوان استاد حوزه علمیه، چه انتظاری از آینده روابط ایران و افغانستان دارید ؟» اظهار داشت: با توجه هزینه و زحمات چندین ساله جمهوری اسلامی ایران، برای مجاهدان و مهاجران افغانستانی، انتظار می‌رود دولت ایران، افق‌های دور را در نظر گرفته، همچون گذشته با برادران مسلمان، زحمتکش، امین و صادق افغانستانی برخورد قانونی شایسته داشته باشد و در این زمینه مطیع امر رهبری نظام باشد و دست‌های مزدوران استکبار جهانی را در ارتباط با مهاجرستیزی و ایجاد نفرت و تفرقه بین مسلمانان ایران و افغانستان قطع کنند.

وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد قطع کارت بانکی، مسدود کردن سیم‌کارت تلفن و موارد مشابه، با جایگاه و اعتبار نظامی که در عرصه بین‌المللی، یک تنه و مقتدرانه به مقابله با استکبار جهانی می‌پردازد، سازگاری ندارد. عزیزان آگاهند که فرزندان افغان‌های مهاجر، دوشادوش برادران ایرانی خود، در سنگرهای دفاع مقدس به شهادت رسیده‌اند و در صف مدافعین حرم نیز جانفشانی نموده‌اند که در این فرصت کوتاه نیازی به ذکر آن نیست.

انتهای پیام/.