تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x3918198
شناسه : 3918198
تاریخ :
مسابقات قرائت تقلیدی نوجوانان در مسیر پیوند نسل‌های قرآنی اقتصاد ایران: رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: به منظور جلوگیری از جدایی نسل‌های قراء و حفاظ با نوجوانان، آموزش‌ها و مسابقات قرائت تقلیدی نوجوانان را شکل دادیم که سوم تا ششم اسفند در امامزاده حسین (ع) قزوین برگزار می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز 20 بهمن ماه در دیدار با حجت الاسلام حسین مظفری، امام جمعه قزوین، با اشاره به فعالیت سازمان اوقاف در سه محور حفظ موقوفات، اجرای نیت و افزایش منافع، گفت: آمارها نشان می‌دهد که از سال 1398 تاکنون میزان اجرای نیت موقوفات رشد خوبی داشته است. اجرای نیت، همان مسئله عمده‌ای است که واقفان و مردم آن را طلب می‌کنند. 

او در ادامه به دیدار قرآنیان با رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: اخیراً در حاشیه این دیدار، نمایشگاهی برپا شد و کارکردهای قرآنی ارائه گردید. رهنمودهایی نیز دریافت کردیم و ایشان فرمودند این اقدامات را با همین کیفیت ادامه دهید. 

خاموشی درباره گزاره اول، یعنی حفظ موقوفات، گفت: در سال‌های اخیر، در زمینه دریافت سند تک‌برگ و کاداستر برای موقوفات بیش از 70 درصد رشد داشته‌ایم و تقریباً 28 درصد باقی‌مانده نیز به زودی به انجام می‌رسد. با این اتفاق، جلوی بسیاری از دعاوی گرفته خواهد شد. سازمان اوقاف یکی از دستگاه‌های پیشرو در ثبت در سامانه املاک است. 

او افزود: دعاوی حقوقی زیادی در طول زمان وجود داشت که سعی کردیم با دستگاه قضا همراهی داشته باشیم تا مشکلات حل و فصل شود. 

 

 

مولدسازی موقوفات و توجه به اقتصاد دانش‌بنیان 

رئیس سازمان اوقاف در ادامه به گزاره اجرای نیت اشاره کرد و گفت: در این حوزه، مولدسازی را در دستور کار خود قرار داده‌ایم. موقوفات بیابان‌پایه بسیاری داریم که متأسفانه طی سال‌های گذشته فقط به دنبال اجاره دادن بوده‌ایم. در مولدسازی، به اقتصاد دریاپایه، دانش‌بنیان‌ها و ساخت مسکن، عمدتاً برای نخبگان توجه کرده‌ایم. 

او افزود: در بحث زنجیره‌ها برای علمی کار کردن، اقدامات خوبی انجام شده است. زنجیره‌ها در حال شکل‌گیری است و در بحث انرژی خورشیدی نیز مدت‌هاست اقداماتی صورت گرفته است. به دلیل ناترازی انرژی، به سراغ نیروگاه‌های بالای یک مگاوات رفته‌ایم. یک نیروگاه در تهران و یک نیروگاه در چهارمحال و بختیاری در حال شکل‌گیری است و هدف‌گذاری کرده‌ایم که به 110 مگاوات برسد. 

خاموشی به موضوع امنیت غذایی نیز اشاره کرد و گفت: سازمان اوقاف می‌تواند در این زمینه ایفای نقش کند. یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات خوبی در منطقه و آسیای جنوب غربی در زمینه تکثیر جنین دام سنگین انجام می‌دهد که ارزآوری خیلی خوبی خواهد داشت. 

او تصریح کرد: نکته دیگر بحث معادن وقفی است که با وزارت صمت در حال مذاکره هستیم. در اقلیم‌های گرم و خشک مانند بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان، کشت‌های متناسب مانند آلوئه‌ورا و کاکتوس را در دستور کار قرار داده‌ایم و نتایج خوبی دریافت خواهیم کرد. 

سهم وقف در حوزه سلامت و علوم جدید 

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به حوزه سلامت گفت: حدود 13 درصد بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های کشور وقف است. رقباتی نیز در این زمینه وجود دارد. ما در دانش‌بنیان‌ها سراغ علوم جدید رفته‌ایم. مجموعه‌ای در حوزه ژن‌درمانی فعالیت می‌کنند که مورد حمایت اوقاف قرار گرفته‌اند. این مجموعه بر اساس ژنوم افراد، درمان را انجام می‌دهد و مدعی است که در صورت بروز هر اپیدمی، کمتر از دو ماه واکسن آن را تولید می‌کند. 

او ادامه داد: همچنین کشت اکالیپتوس را در دستور کار خود قرار داده‌ایم که هم از نظر اقتصادی مؤثر است و هم اقلیم را تغییر می‌دهد. 

وقف، بیت‌المال و نقش سازمان اوقاف 

خاموشی با تأکید بر اینکه وقف، بیت‌المال و پول دولت نیست، گفت: وقف، مال شخصی بوده که مال شانی شده و متولی آن را اداره می‌کند. وقف تابع اراده واقف است و سازمان اوقاف در جایی که فاقد متولی است، ورود پیدا کرده و نظارت می‌کند. 

او در این باره اظهار داشت: دلیل مطرح بودن سازمان وقف این است که ما موقوفات تاریخی زیادی در طول زمان داریم که شجره آنها از بین رفته و اگر چنین سازمانی نباشد، موجب تعدی به موقوفات می‌شود. سازمان اوقاف سابقه و دیرینه قابل دفاعی دارد. البته افت و خیزهایی داشته است، اما ما سعی می‌کنیم با قدرت مسیر را طی کنیم. 

برگزاری مسابقات قرآن و توجه به نسل جوان 

رئیس سازمان اوقاف در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: در مسابقات قرآن، جریان قرآن باید با عترت گره بخورد. حدود 8 هزار بقعه از لحاظ مدیریت در اختیار سازمان اوقاف قرار دارد و مقرر شده در بقاع سطح یک که تقریباً 2 هزار بقعه را شامل می‌شود، آموزش حفظ، قرائت، روخوانی و تفسیر قرآن را گسترش دهیم. 

او افزود: در این زمینه یک مسابقه ملی برگزار می‌شود که تاکنون چهل و هفت دوره آن برگزار شده و چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی نیز طی شده است. از زمانی که مسابقات بین‌المللی قرآن کلید خورده، هیچ وقفه‌ای ایجاد نشده است و دنیا تجربه ایران را ذکر می‌کند. 

خاموشی ادامه داد: به دنبال این اقدام، مسابقات صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه را در قم آغاز کردیم که از سراسر کشور در این مسابقه شرکت می‌کنند و افرادی که در این مسابقات شرکت کردند، دارای کد علمی قوی هستند. 

خاموشی در پایان گفت: هیئت‌ها و تشکل‌های قرآنی به خوبی فعالیت می‌کنند، اما برای جلوگیری از جدایی نسل‌های قراء و حفاظ، باید حواسمان به نوجوانان باشد و زنجیره اتصالی شکل دهیم. در این راستا، آموزش‌ها و مسابقات قرائت تقلیدی نوجوانان را شکل دادیم که سوم تا ششم اسفند در امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار می‌شود. مسابقات بین‌المللی قرآن نیز در آستان قدس رضوی برگزار شد، زیرا مجاور و زائر هر دو در این مکان حضور دارند. 

انتهای پیام/