تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x3918054
شناسه : 3918054
تاریخ :
درخواست رهبر ارامنه از ترامپ برای آزادی زندانیان قره‌باغ اقتصاد ایران: کاتولیکوس اعظم کلیسای کیلیکیه، در نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار مداخله وی برای آزادی بازداشت‌شدگان ارمنی در جمهوری آذربایجان شد. ترامپ نیز پیش‌تر در گفتگو با آرام اول حمایت خود از ارامنه قره‌باغ را اعلام کرده بود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آرام اول، کاتولیکوس اعظم کلیسای کیلیکیه، در نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از وی خواست تا برای آزادی بازداشت‌شدگان ارمنی در جمهوری آذربایجان مداخله کند.

آرام اول در این نامه ضمن استقبال از وعده ترامپ برای «ایجاد یک دوران طلایی» و تلاش برای برقراری صلح، به اظهارات وی در دوران تبلیغات انتخاباتی در مورد «محکومیت پاکسازی قومی و کوچ اجباری مردم قره‌باغ و همچنین تأکید بر حق بازگشت ارمنی‌های قره‌باغ» اشاره کرد.

در این نامه آمده است: «رهبر معظم ارامنه توجه رئیس‌جمهور آمریکا را به موضوع زندانیان سیاسی غیرقانونی قره‌باغ که باعث رنجش و خشم عموم ارمنیان شده است، جلب می‌کند. در میان این زندانیان، روسای جمهور سابق، نخست‌وزیران و مقامات ارشد دولتی حضور دارند که دادگاه آن‌ها در باکو به طور غیرعلنی و بدون حضور ناظران بین‌المللی و بدون روند قضایی شفاف برگزار می‌شود.»

آرام اول در ادامه خطاب به ترامپ نوشته است: «مردم ارمنستان از شما بسیار سپاسگزار خواهند بود اگر شخصاً مداخله کرده و از رئیس‌جمهور علی‌اف بخواهید که در اسرع وقت و بدون قید و شرط این زندانیان را آزاد کند. چنین اقدامی به روند صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان و در کل منطقه کمک خواهد کرد و همچنین شرایط مثبتی را برای بازگشت ارمنی‌های قره‌باغ به آنجا فراهم خواهد کرد. علاوه بر این، چنین اقدامی بیانگر تعهد شما به صلح خواهد بود.»

شایان ذکر است که دونالد ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی خود در تماسی تلفنی با کاتولیکوس اعظم کلیسا کیلیکیه، حمایت خود از ارمنی‌های قره‌باغ و تلاش‌ها برای برقراری صلح در منطقه را اعلام کرده بود.

حمایت ترامپ از ارامنه قره‌باغ

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا چند روز پیش از برگزاری انتخابات در این کشور در گفتگو با «آرام اول» رهبر کاتولیک‌های ارمنی کیلیکیه در لبنان، حمایت خود را از ارامنه قره‌باغ که این منطقه را ترک کرده‌اند و همچنین از صلح منطقه‌ای در قفقاز جنوبی اعلام کرده بود.

ترامپ ارمنی‌های ساکن آمریکا را یک جامعه سازمان‌یافته، فعال و قدرتمند خوانده بود.

آرام اول نیز از ترامپ به خاطر حمایت از ارامنه قره‌باغ تشکر کرده و گفته بود: در دولت جدید، نیاز به فرد مناسبی برای نمایندگی ارامنه آمریکا وجود دارد.

ترامپ در ماه اکتبر 2024 در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس، دولت وقت آمریکا، به ویژه «کامالا هریس»، رقیب خود در انتخابات را به خاطر ترک قره‌باغ توسط ارامنه سرزنش کرده و گفته بود که اگر به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود، به مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان پایان خواهد داد.

وی همچنین گفته بود: در دوران ریاست جمهوری کامالا هریس، مسیحیان در جهان احساس امنیت نخواهند کرد.

هریس نیز در سخنانی خطاب به ارامنه آمریکا، گفته بود که به حمایت از ارمنستان ادامه خواهد داد و ارامنه قره‌باغ حق مشروع «بازگشت امن به خانه‌های خود» را دارند.

کمیته ملی ارمنیان آمریکا (ANCA) عملکرد دولت‌های فعلی و سابق آمریکا در قبال مسئله ارمنستان را ناکافی دانسته بود. این کمیته همچنین از توجه نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا به مشکل ارامنه قره‌باغ استقبال کرده بود.

جلسه دادگاه مقامات سابق قره‌باغ در باکو

جلسه دادگاه مقامات سابق قره‌باغ در باکو از 17 ژانویه آغاز شده است. هم‌اکنون 23 مقام ارمنی در زندان‌های جمهوری آذربایجان به سر می‌برند، از جمله 16 نفری که در پی عملیات نظامی جمهوری آذربایجان در قره‌باغ در 19 سپتامبر 2023 بازداشت شده‌اند. 8 نفر از مقامات ارشد ارمنی قره‌باغ نیز در میان بازداشت‌شدگان هستند که با اتهامات سنگینی از جمله تروریسم و تشکیل گروه‌های مسلح غیرقانونی مواجه هستند.

دادستان آذربایجان با ایراد سخنرانی، بر اهمیت تاریخی این دادگاه تأکید کرد و گفت: «این دادگاه برای برقراری عدالت برگزار می‌شود. مدارک ارائه‌شده در این پرونده جنایی بر اساس حقایق تاریخی است و نشان می‌دهد که جنایات ارتکابی اتفاقی نبوده است. آن‌ها با دقت در بالاترین سطح برنامه‌ریزی و با خشونت و بی‌رحمی خاصی انجام شده‌اند.»

به گفته وی، این دادگاه ثابت خواهد کرد که این جنایات با حمایت سیاسی، نظامی، مالی دولت ارمنستان و به دستور رهبران نظامی و سیاسی ارمنستان انجام شده است.

وی افزود: «در طول دادگاه ثابت خواهد شد که برای جنایتکاران جنگی پناهگاهی وجود ندارد و روابط بین‌الملل باید توسط قانون و نه با زور و خشونت تنظیم شود.»

سپس کیفرخواست قرائت شد. بر اساس کیفرخواست، با مشارکت مستقیم، به دستور و راهنمایی دولت ارمنستان و نیروهای مسلح آن و با ارائه حمایت مالی، فنی، یک گروه تبهکار در خاک جمهوری آذربایجان تشکیل شده بود.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اخیراً در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که اطلاعاتی در دست دارند مبنی بر اینکه مقامات جمهوری آذربایجان از «روش‌های ممنوعه و داروهای روان‌گردان» برای اعمال فشار بر رهبران سیاسی و نظامی سابق قره‌باغ استفاده می‌کنند تا اظهارات و شهادت‌هایی مبنی بر تحریک درگیری‌های منطقه‌ای از آن‌ها بگیرند.

فعالان حقوق بشر ارمنستان و سازمان‌های بین‌المللی نیز در مورد اعمال فشار احتمالی بر ارمنی‌های زندانی در جمهوری آذربایجان ابراز نگرانی کرده و تأکید کرده‌اند که دولت الهام علی‌اف حتی با شهروندان خود نیز بارها رفتار غیرانسانی داشته و آن‌ها را شکنجه کرده است.

انتهای پیام/