تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3917900
شناسه : 3917900
تاریخ :
هنر ایران بعد از انقلاب متحول شد اقتصاد ایران: کرج - دبیر جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در البرز گفت: هنر ایران بعد از دوران انقلاب شاهد تحولات چشمگیری شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

محمد مهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: رابطه بین انقلاب اسلامی ایران و هنر را می‌توان از جنبه‌های مختلفی مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: اساساً تأثیر انقلاب اسلامی بر هنر را می‌توان بر چند بخش و حوزه پیش از انقلاب و پس از انقلاب در زمینه‌های سینما، هنر، موسیقی و شعر و ادبیات تقسیم بندی کرد.

همچنین وی در زمینه سینما و نقاشی ادامه داد: پیش از انقلاب، سینمای ایران به نوعی بازتاب فرهنگ غربی و هالیوودی بود و بعد از انقلاب، سینما تحت تأثیر ارزش‌های انقلابی و اسلامی قرار گرفت. فیلم‌هایی با مضامین دفاع مقدس، اجتماعی با تمرکز بر مشکلات جامعه، و فیلم‌های دینی تولید شدند و نهادهایی مانند بنیاد سینمایی فارابی برای حمایت از سینمای انقلابی تأسیس شدند و پس از انقلاب، هنر نقاشی به سمت نمایش مفاهیم انقلابی، اسلامی و ملی‌گرایانه رفت و نقاشی‌هایی از رهبران انقلاب، شهدا، و صحنه‌های جنگ تحمیلی بسیار رایج شد. همچنین، کنترل و نظارت بر محتوای هنری افزایش یافت تا از انتشار آثار مغایر با ارزش‌های انقلابی جلوگیری شود.

مهرابی در خصوص موسیقی تصریح کرد: بعد از انقلاب موسیقی سنتی، مذهبی و انقلابی و اساساً موسیقی دغدغه مند ترویج یافت و موسیقی دغدغه مند به دنبال باز کردن گره‌های ذهنی مخاطب و تنظیم شعائر و آرمان‌های انقلاب است و در این بین گروه‌های سرود و موسیقی‌های مرتبط با دفاع مقدس و مناسبت‌های مذهبی پررنگ‌تر شدند.

وی تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی هنر به عنوان ابزار انقلاب شد یعنی استفاده از هنر به عنوان پروپاگاندا نیز در دستور کار قرار گرفت و پوسترها، نقاشی‌های دیواری و فیلم‌ها به عنوان رسانه‌هایی برای بازتاب ارزش‌های انقلاب و آموزش مردم به کار گرفته شدند.

دبیر جشنواره فیلم مقاومت البرز یادآور شد: شعرای بزرگی مانند قیصر امین‌پور با اشعار خود روحیه انقلابی و مقاومت را تقویت کردند و ادبیات انقلابی و دفاع مقدس به یکی از شاخه‌های پرطرفدار ادبیات ایران تبدیل شد.

این مسئول اذعان داشت: البته ما با چالش‌های هم مانند تغییر نسل‌ها رو به رو هستیم و با گذشت زمان، نسل‌های جدید هنرمندان با دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به انقلاب و هنر پدیدار شدند که تلاش کردند تا هنر را به سمت مدرنیزاسیون و جهانی شدن سوق دهند، در حالی که همچنان با چالش‌های نگهداری از ارزش‌های انقلابی مواجه هستند ولی در نهایت، رابطه انقلاب اسلامی ایران با هنر، یک رابطه پویا و چندبعدی است که همواره در حال تغییر و تحول است.