ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دهمرده صبح امروز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، کسب مقام اول تولید میوههای گرمسیری به سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت در بین میوههای گرمسیری، از میزان ۹ هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیر کشت موز، حدود ۲۶۵ هزار تن معادل ۹۹ درصد تولیدات این میوه در سطح کشور در این استان تولید میشود.
وی تاکید کرد: با این میزان تولیدات در برداشت و تولید موز، طی برنامهای سه ساله به خودکفایی موز کشور در این استان خواهیم رسید.
وی ادامه داد: نوعی دیگری از تولیدات میوههای گرمسیری سیستان و بلوچستان خرما هست که سرآمد سایر استانهای کشور هست به طوری که قریب به ۶۹ هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول در سطح استان بوده که از این میزان طی سال زراعی جاری، قریب به ۲۹۰ هزار تن برداشت شده است.
وی اظهار کرد: اصلاح ارقام خرما در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد.
دهمرده بیان کرد: سیستان و بلوچستان در زمینه تولید پسته، رتبه هفتم کشور و در صید ماهیان آبی از آبهای آزاد رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است به طوری که در میزان صید ماهیان رتبه اول و در جمع صید و برداشت آبزیان در سطح سیستان و بلوچستان از استخرها و دریا رتبه دوم کشور را دارد.
وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان با وسعت ۱۸.۷ میلیون هکتاری و داشتن اولینهای بیابانی و نیمه بیابانی. داراب ۵۲۰ هزار هکتار شامل ۲.۸ درصد مساحت کل استان، اراضی قابل کشت و حدود ۱۷۰ هزار هکتار بهره بردار است.
این مقام مسؤول تصریح کرد: کل اراضی قابل توسعه اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان سیستان و بلوچستان ۱۷۰ هزار هکتار هست مهارت تاکنون کار اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح حدود ۵۰ هزار هکتار به اتمام رسیده و زمینه صرفه جواب ۲۶۸ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
افتتاح ۶۹۶ پروژه بخش کشاورزی در دهه مبارک فجر
مدیر کل جهاد کشاورزی استان با اشاره به برنامههای دهه فجر جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افتتاح ۶۹۶ پروژه بخش کشاورزی به طور همزمان در روز از دهه مبارک فجر خبر داد.
دهمرده اظهار کرد: این پروژهها با اعتباری حدود ۱.۷ همت و اشتغالزایی مستقیم برای پنج هزار و ۹۰۰ نفر در سطح استان به بهرهبرداری رسیدند.
وی افزود: از جمله شاخصهای مهم این پروژهها، سرمایهگذاری ۸۹.۵ درصدی بخش خصوصی است که همسو با شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) هست، این امر نشاندهنده نقش پررنگ مردم و بخش خصوصی در توسعه بخش کشاورزی استان است.
وی با اشاره به برخی از پروژههای مهم افتتاح شده و یا در دست بهره برداری این نهاد، به افتتاح ۳۰ واحد مرغداری با ظرفیت ۸۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در هر دوره (همچنین از ابتدای سال تاکنون ۶۰ واحد مرغداری دیگر نیز به بهرهبرداری رسیده است)، بهرهبرداری از ۵۳ هکتار گلخانه، احداث باغات میوههای گرمسیری در سطح ۴۰۰ هکتار در شهرستان دشتیاری، ایجاد مجتمع صنایع شیلاتی با تولید ۲۰ میلیون قوطی کنسرو در شهرستان کنارک، احداث سردخانه، عملآوری، بستهبندی و فرآوری آبزیان به حجم ۲۰۰ تن در شهرستان دشتیاری، تولید انواع بلوک پلت و پودر بر پایه علوفه به حجم شش هزار تن در شهرستان ایرانشهر، پرورش ماهی در قفس به حجم هزار و ۲۰۰ تن در شهرستان چابهار، احداث سردخانه و بستهبندی خرما به حجم شش هزار تن در شهرستان ایرانشهر و غیره اشاره کرد.
وی در پایان تأکید کرد: این پروژهها نه تنها به افزایش تولید و اشتغال کمک میکنند، بلکه با رویکرد سازگاری با خشکسالی، نقش مهمی در بهبود معیشت مردم منطقه ایفا خواهند کرد.