تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x3917498
شناسه : 3917498
تاریخ :
امکان کاهش ۲۰ میلیون لیتر قاچاق سوخت بدون اصلاح قیمتی اقتصاد ایران: معاون ستاد مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه اگر مواردی که مورد نظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز است، انجام شود، می‌توانیم ۲۰ میلیون لیتر از قاچاق سوخت کاهش دهیم،گفت: هنر این است که بتوان تا جای ممکن جرایم را تعدیل کنیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسائلی که بارها به عنوان راهکاری برای کاهش قاچاق معکوس انواع کالاها مانند دارو، آرد و ... شنیده شده گران‌سازی است. این در حالی است که این راهکار ساده‌ترین راه است که نتایج بسیار منفی برای مردم و جامعه از نظر روانی و افزایش هزینه‌ها دارد.

در حال حاضر نیز یکی از کالاهایی که بحث مقابله با قاچاق آن با توجه به ناترازی انرژی بسیار مورد توجه قرار گرفته، مسئله قاچاق سوخت است. در این زمینه نیز بارها مسئله اصلاحات قیمتی مطرح شده که نمونه تبعات به شدت منفی چنین اقداماتی را در سال 1398 شاهد بودیم.

با این وجود همچنان عده‌ای بدون توجه به تجربیات گذشته به دنبال راه ساده‌تر به جای طی کردن مسیر هوشمندسازی و استفاده از مکانیزم‌های نظارت به منظور مقابله با قاچاق سوخت هستند. در این بین اما این سوال وجود دارد که از منظر کارشناسی اجرای پروژه‌های هوشمندسازی و تقویت نظارت تا چه اندازه می‌تواند جلوی قاچاق 25 لیتری سوخت در روز را بگیرد؟

برآورد کاهش قاچاق 25 میلیون لیتری سوخت به 5 میلیون لیتر در کوتاه مدت

اسماعیل علیدادی معاون حقوقی ستاد مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر مجموعه گسترده اقدامات پیش‌بینی شده برای کنترل قاچاق 25 میلیون لیتر سوخت در روز در برابر پیشنهادات مداومی که برای اصلاحات قیمتی در حوزه سوخت مطرح می‌شود، گفت: پاسخ این سوال به به میزان پیشرفت موارد در نظر گرفته شده برای مقابله با قاچاق سوخت بستگی دارد. هر چقدر این اقدامات پیشرفته‌تر و سریع‌تر و هماهنگ‌تر انجام شود، قطعاً تأثیر بالاتری خواهد داشت. اما اینکه آیا صفر می‌شود، بدیهی است که نه. نه فقط این جرم، هیچ جرم دیگری را نمی‌تونیم بگوییم که صفر می‌شود. در بحث جامعه‌شناسی هم این مطرحه که ما اکثر جرائم را نمی‌تونیم صفر کنیم.   

وی افزود: هنر اینه که حاکمیت بتواند تا جای ممکن جرایم را تعدیل کند، تا حدی که به عددهای نزدیک به صفر میل کند. پاسخ شما پس این میشه که هر چقدر تجهیزات به‌روزتر، پیشرفته‌تر و دقیق‌تر بتوانیم پای کار بیاوریم، این موارد می‌تونه به صفر میل کند. امیدواریم با سرعت بیشتر، موضوعات مربوط به انضباط در تولید، توزیع و مصرف از سوی دستگاه های متولی پیگیری شوند تا شاهد پیشگیری از قاچاق سوخت، باشیم.

طبیعتاً احتمال اینکه قاچاق به‌طور کامل صفر شود، شاید خیلی خوش‌بینانه باشد، اما می‌توانیم تعدیل خوبی در پیشگیری از قاچاق داشته باشیم. ضمنا با موارد انحرافات و نشتیهای قاچاق سوخت از طریق کمیته های 4 گانه ایجاد شده می توان برخورد کرد. 

علیدادی با بیان اینکه نمی‌توان به طور دقیق گفت که اگر اقدامات مورد نظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز انجام شود به جای 25 میلیون لیتر، قاچاق به ده یا پنج میلیون لیتر یا دو میلیون لیتر کاهش پیدا خواهد کرد، گفت: با این وجود برآوردی وجود دارد این است که اگر مواردی که مورد نظر ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز است، انجام شود، می‌تونیم قاچاق را به زیر 5 میلیون لیتر در کوتاه‌مدت و میان‌مدت برسونیم.

وی ادامه داد: در بلندمدت نیز می‌شود قاچاق سوخت را به زیر یک میلیون لیتر نیز رساند. اما برای تحقق این هدف همه دستگاه‌ها و باید تلاش ویژه‌ای انجام دهند تا این اتفاق رخ بدهد.

 

.

 

انتهای پیام/