ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد بطحائی در نشست هم اندیشی با رسانهها که شامگاه پنجشنبه در سالن جلسات شهدای استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت و ضرورت سازمانهای مردم نهاد بر کسی پوشیده نیست چرا که این افراد برای خدمت به خلق خدا بدون هیچگونه چشم داشت مالی و اقتصادی وارد میدان شدند.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: وجود سازمانهای مردم نهاد در کشور ایران با این پیشینه تمدنی بزرگ بسیار میتواند برای حوزههای مختلف به خصوص مسائل حوزه اجتماعی پربرکت باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای راه اندازی سمنها اختلالات و اشکالی وجود دارد اما باید این مشکلات را با نظم بخشی به فرآیندها و نظارتها سر و سامان داد.
بطحائی گفت: برخی مواقع تخلفاتی از سوی تعداد معدودی سمن به علت ضعف کنترل و نظارت از سوی مسئولان رخ میدهد با این حال وجود سمنها برکات زیادی به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه خروج سمنها از بلاتکلیفی خواسته به حق فعالان در این بخشها است، ابراز کرد: نهادها، سازمانها و بخشهای متعددی به سمنها مجوز میدهند که ما دنبال ایجاد هماهنگی و یکپارچه سازی در راه اندازی سمنهای بخش مختلف هستیم.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: باید کد شناسه "یکتا" پیش بینی و سامانهای مشترک دایر شود تا همه افرادی که سمنها را راهبری میکنند مجوز ورود به این سامانه و دسترسی به اطلاعات را داشته باشند.
بطحائی ابراز کرد: راه اندازی مجمع سازمانهای مردم نهاد در دستور کار است و این تشکیلات خدماتی نظیر مشاوره را ارائه میدهد چرا که برخی افراد که قصد راه اندازی سمن دارند از قوانین مالیاتی، کار، چک و مالی خبر ندارد.
وی تاکید کرد: میتوان سازمان مردم نهادی برای نظارت بر سمنها پیش بینی کرد چرا که از ۱۱ هزار سمن موجود که حدود ۳۰ درصد فعال است و شرکت در مجمع عمومی این سمنها و نظارت بر صورتجلسه آنها وقت گیر بوده و به تنهایی نیازمند سه سازمان اجتماعی است.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور تصریح کرد: تشکلی با عنوان "مدیریت دانش" با هدف اشتراک گذاری تجربهها راه اندازی شود تا دیگر سمن از این تجربهها استفاده کرد تا به در بسته برخورد نکنند.
وی افزود: مسائل اجتماعی به قدری پیچیده است که باز کردن آن علم، دلسوزی و صبوری میخواهد و اینها باید کنار هم قرار بگیرد.
بطحائی گفت: نمیتوان طلاق را با نسخه ۶ ماهه کاهش داد چون وقتی نظامات اجتماعی دچار اختلال میشود اول باید اختلالات را رفع کرده سپس به تدریج آثار ناشی از این اختلالات سیر نزولی به خود بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بررسی وضعیت آماری سال ۱۴۰۲ نشان میدهد آمار فرار بانوان و دختران از خانه و نزاع دسته جمعی سیر نزولی نسبت به سال ۱۳۹۲ داشته است، اظهار کرد: ارتقای فرهنگ و مهارتهای مردم، قوانین وضع شده در حوزه قضائی و ورود ناجا باعث کاهش این آسیبها شده است.
طحائی در ادامه ابراز کرد: سیر برخی آسیبها نسبت به سال ۱۳۹۲ متوقف شده و برخی نظیر خودکشی منجر به فوت و فوت ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی روند صعودی شده مانند میانگین صدور مجوز در سازمان امور اجتماعی هشت ماه ۱۵ روز بود که این آمار در ۲ ماه گذشته با یک اصلاح کوچک در فرآیندها به سه ماه و پنج روز کاهش یافت و این میزان را میتوان به کمتر از ۲ ماه هم رساند.