تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3915676
شناسه : 3915676
تاریخ :
توسعه ساخت مسکن در زنجان بعد از انقلاب؛ افزایش کمی و کیفی ساخت و سازها اقتصاد ایران: زنجان-استان زنجان بعد از انقلاب با توسعه ساخت و ساز در کنار توجه به کیفیت توانسته، به دستاورهای بزرگی در این زمینه دست یابد و طرح های متعددی را برای خانه دار شدن اقشار مختلف اجرا کرده است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان زنجان همواره در زمینه اجرای طرح نهضت اقدام ملی مسکن در کشور پیشتاز بوده به گونه‌ای که بخش مهمی از این واحدها را با وجود کمبود منابع واگذار کرده و می‌توان گفت استان زنجان هم در زمینه تعداد واحدها و کیفیت آن توانسته به دستاوردهای خوبی برسد.

روند ساخت و ساز و تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه بخصوص اقشار کم برخور. دار در استان زنجان از همان روزهای نخست استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی آغاز شد به گونه‌ای که با بنیاد مسکن در قالب طرح حساب ۱۰۰ امام در روستاها و وزارت راه و شهرسازی در شهرها، اقدام به رفع چالش‌های به جامانده از قبل از انقلاب در حوزه مسکن، کردند.

فرایند ساخت و ساز در استان و شهر زنجان به گونه‌ای سرعت گرفت که با توجه به ایجاد تقاضای جدید مسکن، چندین شهرک اقماری در اطراف شهر زنجان ایجاد شد و همچنین در داخل بافت قدیمی و فرسوده شهر نیز مجوزها و مشوق‌های برای نوسازی واحدها داده شد.

توسعه ساخت مسکن در زنجان بعد از انقلاب؛ افزایش کمی و کیفی ساخت و سازها

آمار واحدهای مسکونی ساخته شده و کیفیت ساخت این واحدها نشان از نگاه ویژه نظام به تأمین مسکن مناسب برای اقشار مختلف بخصوص اقشار کم درآمد جامعه است.

زنجان جزو استان‌های پیشرو در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور است

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه طرح‌های نهضت ملی مسکن جزو طرح‌های حمایتی است، می‌گوید: زنجان جزو استان‌های پیشرو در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور است.

جعفر قزوینیان با بیان اینکه در این طرح پس از اعلام فراخوان ۹۹ هزار و ۹۴۳ نفر در استان زنجان ثبت نام کردند که از این تعداد ۵۳ هزار و ۶۶۱ نفر رد درخواست شدند، می‌افزاید: ۳۴ هزار و ۷۰۵ نفر هم حائز چهار شرط اولیه شدند و هشت هزار و ۳۸۷ نفر هم انصراف دادند افزود: در استان زنجان ۲۲ هزار و ۱۸۲ نفر در طرح نهضت ملی مسکن تخصیص پروژه شدند.

وی ادامه می‌دهد: تعهد استان زنجان در طرح نهضت ملی مسکن ۶۸ هزار و ۱۱۲ واحد مسکونی در قالب مسکن حمایتی، خود مالکی، بافت فرسوده و مسکن روستایی است که از این تعداد ۴۸ هزار و ۱۱۲ واحد شهری و ۲۰ هزار واحد مسکن روستایی است.

توسعه ساخت مسکن در زنجان بعد از انقلاب؛ افزایش کمی و کیفی ساخت و سازها

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان می‌گوید: برنامه تولید مسکن شهری در قالب بخش خصوصی «خود مالکی ۱۲ هزار و ۲۸ واحد مسکونی» مشخص شده و در محلات هدف بازآفرینی شهری نیز ۹ هزار و ۲۱ واحد است.

قزوینیان با بیان اینکه در قالب مسکن حمایتی توسط دولت ۲۷ هزار و ۶۳ واحد مسکونی تعیین و اجرای بیش از ۲۰ هزار و ۹۳۱ واحد مسکونی در بخش حمایتی در استان آغاز شده است، می‌افزاید: برای ساخت ۲۷ هزار واحد مسکن حمایتی در استان باید زمین تأمین می‌شد که در این راستا زمین برای بیش از ۲۰ هزار و ۹۳۱ واحد به میزان ۲۷۳ هکتار تأمین شده و در مجموع ۷۶۰ هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی نیاز است.

۲۷ هزار خانوار در قالب طرح مسکن حمایتی خانه دار می‌شوند

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان همچنین در خصوص تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد، خاطرنشان می‌کند: پروژه نهضت ملی مسکن با همین سیاست آغاز شد و در استان زنجان ۲۷ هزار نفر را وارد جمع مسکن حمایتی کردیم.

در حال حاضر ۲۰ هزار واحد مسکن حمایتی در حال اجرا بوده و زمین بخشی از ۷۰۰۰ نفر نیز تأمین شده و بخشی نیز در حال تأمین زمین است

وی ادامه می‌دهد: مقرر شد زمین رایگان را در اختیار این افراد قرار دهیم تا با تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان محقق شود که در حال حاضر ۲۰ هزار واحد در حال اجرا بوده و زمین بخشی از ۷۰۰۰ نفر نیز تأمین شده و بخشی نیز در حال تأمین زمین است.

قزوینیان تصریح می‌کند: همچنین مقرر شد در این زمینه به اقشار کم‌درآمدی که شناسایی شده‌اند، برنامه‌ریزی لازم انجام و زمین‌هایی را طی ماه‌هایی اخیر در اختیار بنیاد مسکن قرار دهیم تا بتوانیم خدمات بیشتری را به این افراد ارائه دهیم.

قزوینیان با اشاره به روند توسعه ساخت و سازها بعد از انقلاب اسلامی در حوزه مسکن و نیز بحث مقاوم‌سازی، می‌گوید: بی‌تردید در این زمینه با پیشرفت‌های چشم‌گیری مواجه بودیم، به طوری که در زمینه واحدهای مسکونی روستایی که بنیاد مسکن مسئولیت اجرای سیاست مقاوم‌سازی را بر عهده دارد، عملکرد بسیار موفقی با توجه به الگوهای ساختی که داریم و نیز نظام مهندسی روستایی که شکل گرفته، داشتیم و امروز این موضوع در همه پروژه‌های روستایی لحاظ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن در ساخت واحدهای مسکونی کنترل‌های لازم را انجام داده و پرداخت تسهیلات بانکی را نیز بر اساس عملکرد در این حوزه انجام می‌دهد، می‌افزاید: این اقدام به به بالا بردن فرهنگ ساخت و ساز در روستاها کمک کرده است.

قزوینیان تصریح می‌کند: در شهرها نیز با شکل‌گیری نظام مهندسی و با توجه به تعداد فارغ‌التحصیلانی که در حوزه مهندسی، معماری، برق و مکانیک داشتیم، این ظرفیت و پتانسیل ایجاد شده و کنترل و طراحی ساختمان‌ها به صورت چشم‌گیری ارتقا پیدا کرده است.

توسعه ساخت مسکن در زنجان بعد از انقلاب؛ افزایش کمی و کیفی ساخت و سازها

مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در روستاها و شهرها قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست

وی با بیان اینکه استان زنجان با برخورداری از ۷۰۰۰ نفر مهندس از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار است تا بتواند ساختمان‌ها را با اصول مهندسی و آیین‌نامه‌هایی که وزارت راه و شهرسازی ابلاغ می‌کند، انجام دهد، اظهار می‌کند: لذا می‌توان گفت در این حوزه ارتقای جایگاه استان زنجان بسیار مناسب بوده و ظرفیت‌های زیادی نیز برای صدور خدمات مهندسی به خارج از کشور داریم که در سنوات گذشته این اتفاق رخ داده است، بنابراین اذعان داریم که مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در روستاها و شهرها قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست و ظرفیت بالای نیروی انسانی در این زمینه کمک‌حال بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان همچنین در خصوص میزان بهره‌گیری از نوآوری و استفاده از تکنولوژی‌های روز در ساخت و سازها، می‌گوید: این فناوری‌ها بیشتر در حوزه مصالح ساختمانی بوده و در خصوص اجرای ساختمان‌های پیش‌ساخته زیاد فعالیت نداشته‌ایم اما در نوع مصالحی که با فناوری‌های جدید تولید می‌شود، پیشرفت‌های چشم‌گیری حاصل شده است.

توسعه ساخت و ساز مسکن و بهره‌گیری از فناوری‌ها روز در این حوزه

قزوینیان می‌گوید: می‌توان گفت با افزایش تولید و نیز ورود تکنولوژی و فناوری‌های جدید در حوزه مصالح ساختمانی، این فناوری شکل گرفته است. به شکل ساده‌تر، پروفیل‌هایی که برای پنجره‌ها استفاده می‌شد، امروز به یو. پی. وی. سی تبدیل شده است.

وی در ادامه گریزی به آمار واحدهای مسکونی بعد از انقلاب و تعداد شهرک‌های اقماری زده و ادامه می‌دهد: با توجه به افزایش جمعیت، افزایش ایجاد شهرک‌های اقماری نیز اتفاق افتاد؛ چرا که با افزایش جمعیت، نیاز به مسکن نیز افزایش یافت و این یک امر طبیعی است، به همین خاطر طرح جامع بازنگری شده و اقدامات لازم برای تأمین زمین و مسکن صورت می‌گیرد.

توسعه ساخت مسکن در زنجان بعد از انقلاب؛ افزایش کمی و کیفی ساخت و سازها

این مسئول راجع به آخرین وضعیت نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده و نیز سکونت‌گاه‌های غیررسمی، یادآور می‌شود: یکی از معاونت‌های وزارت راه و شهرسازی در همین زمینه فعالیت می‌کند، لذا مطالعات در این زمینه در استان‌های مختلف از جمله زنجان صورت گرفته و با توجه به فرهنگ منطقه و وضعیت هر شهر، پیشنهادهای بومی‌سازی شده برای حمایت از کسانی که در بافت‌های فرسوده قصد فعالیت دارند، تصویب شده است.

وی با یادآوری اینکه مشوق‌های نوزده‌گانه را در این زمینه به شهرداری‌ها ابلاغ کردیم تا تحرک لازم صورت گرفته و بافت‌های فرسوده سریع‌تر بازسازی یا نوسازی شود، ادامه می‌دهد: با وجود اقدامات صورت گرفته، زیاد از این روند رضایت نداریم و معتقدیم با توجه به مسائل حقوقی که در این بافت‌ها وجود دارد، روند نوسازی و بازسازی به کندی پیش می‌رود که خوشبختانه نقش این مشوق‌ها کم‌کم در حال دیده شدن است.