به گزارش سلامت نیوز به نقل از eatthis، چه به تازگی وارد دهه 60 زندگی خود شده باشید و چه برای مدت کوتاهی به آن رسیده باشید، احتمالاً تغییرات زیادی را در بدن خود احساس کردهاید. این تغییرات طبیعی میتوانند نیاز به مراقبتهای خاصی داشته باشند، از جمله انطباق عادات سالم با غذا و ورزش. در حالی که عادات زیادی وجود دارند که میتوانند به اهداف سلامتی شما کمک کنند، برخی از آنها میتوانند با افزایش سن، بدن شما را تحت تأثیر منفی قرار دهند.
1. عدم مصرف کافی پریبیوتیکها
پریبیوتیکها مواد مغذی هستند که به باکتریهای روده سوخت میدهند و برای حفظ سلامت روده و حمایت از هورمونها در دهههای بعدی زندگی شما ضروری هستند. با افزایش سن، تنوع روده کاهش مییابد و این میتواند تأثیرات منفی بر بسیاری از جنبههای سلامتی، از جمله هورمونهای مسئول کنترل سیری، وزن، و سلامت متابولیک داشته باشد. برای حمایت از باکتریهای روده و تقویت تنوع میکروبی آن، باید غذاهای غنی از پریبیوتیک مانند پیاز، سیر، سیبزمینی پخته و سپس سرد شده، برنج، جیکما، جو نپخته، حبوبات و عدس را مصرف کنید. آجیلهایی مانند بادام هندی و پسته نیز مفید هستند.
2. خوردن بیش از حد غذاهای شیرین
شکر یکی از اجزای رایج در بسیاری از غذاهای فرآوری شده است. از سسها آماده گرفته تا نانهای بستهبندی شده که اغلب حاوی قند افزوده هستند، قند به طور غیرمنتظرهای در رژیم غذایی شما وارد میشود. بررسی لیست مواد تشکیلدهنده محصولات قبل از خرید، میتواند شما را از مصرف شکر اضافی آگاه کند. برای حفظ سلامت بدن در این سنین، باید مصرف قند را محدود کنید و از غذاهایی که به طور ناخودآگاه شکر اضافی دارند، اجتناب کنید.
3. عدم دریافت کافی امگا 3 یا استرولهای گیاهی
ترکیب آگاهانه اسیدهای چرب امگا 3 و استرولهای گیاهی میتواند به حمایت از سلامت قلب کمک کند. در دهه 60 زندگی، سطوح هورمونی تغییر میکند و ممکن است اثرات محافظتی قلبی کاهش یابد. بنابراین مصرف مواد غذایی غنی از امگا 3، مانند ماهیهای روغنی، غذاهای مبتنی بر جلبک، دانههای کنف، گردو و دانههای کتان بسیار مهم است. همچنین محصولات غنیشده با امگا 3 یا استرولهای گیاهی میتوانند به تنظیم سطح کلسترول سالم کمک کنند.
4. نخوردن پروتئین کافی
مصرف پروتئین کافی در هر سنی برای حفظ توده عضلانی، قدرت، و سلامت استخوانها ضروری است. با افزایش سن، افراد بیشتر در معرض از دست دادن توده عضلانی هستند و کمبود پروتئین میتواند این روند را تسریع کند. برای جلوگیری از این امر، باید غذاهایی مانند تخممرغ، ماهی قزلآلا، گوشت گاو با علف، مرغ یا بوقلمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید. حتی میتوانید پروتئین آب پنیر را به قهوه یا بلغور جو دوسر خود اضافه کنید تا روز خود را با شروعی سالم آغاز کنید.
5. ننوشیدن آب کافی
با افزایش سن، احساس تشنگی کاهش مییابد و بنابراین افراد 60 ساله بیشتر از دیگران در معرض کمآبی بدن قرار میگیرند. کمآبی میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد بدن داشته باشد. بنابراین باید به مقدار کافی آب بنوشید تا بدن شما همیشه هیدراته بماند و عملکردهای مختلف بدن به درستی انجام شوند.
6. غذا خوردن در اواخر شب
خوردن غذا در اواخر شب میتواند به سلامتی شما آسیب برساند. این عادت معمولاً با مصرف غذاهای ناسالم و فرآوری شده همراه است که میتواند به افزایش وزن، نوسانات قند خون و خطر ابتلا به دیابت منجر شود. برای حفظ سلامتی در دهه 60 زندگی، بهتر است از خوردن غذا در ساعات پایانی شب خودداری کنید.
7. رژیم غذایی کم فیبر
کمبود فیبر در رژیم غذایی میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند و به عملکرد روده آسیب بزند. فیبر به هضم غذا کمک کرده و به رودهها انرژی میدهد. برای داشتن رژیم غذایی متعادل، مصرف غذاهایی مانند توتها، بلغور جو دوسر، سیب، لوبیا یا نخود بسیار مهم است. این مواد به بهبود جذب مواد مغذی و کاهش التهاب کمک کرده و تأثیر مثبتی بر خلقوخو دارند.
با رعایت این نکات میتوانید از مشکلات سلامتی در دهه 60 زندگی خود پیشگیری کرده و به زندگی سالمتری دست یابید. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و انجام فعالیتهای بدنی منظم از جمله کلیدهای موفقیت در این دوران است.