ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی سالاری درباره طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری به صورت اختیاری و امتیازی اظهار کرد: طبق قوانین فعلی، اصولاً میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول بر عهده قانونگذار خواهد بود.
وی افزود: آنچه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت همفکری و تبادل نظر با شرکای اجتماعی مطرح کردهایم، حتی در صورت جمعبندی نهایی و اجرایی شدن، همچنان فرآیندی اختیاری برای بیمهشدگان خواهد بود.
سالاری ادامه داد: طبق این فرمول پیشنهادی، سنوات بیمهپردازی بیمهشده با حداقل دستمزد همان سال ضریبگیری میشود و از ضریب تمام مدت بیمهپردازی، میانگین گرفته شده و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهد شد. معمولاً نتایج بررسی نشان میدهد که مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمهشده طبق فرمول فعلی است، زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی بروزرسانی نمیشود، اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمهپردازی بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
وی تأکید کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر بیشتر باشد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار خواهد کرد و اگر مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر باشد، مبلغ کمتر اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از هر یک از فرمولها به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحولآفرین متناسب با الزامات آیندهنگری در صندوقهای اجتماعی، گفت: هدف ما از انجام اصلاحات در فرآیندهای کاری، ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمهپردازان و مردم نیست. بلکه به دنبال آن هستیم تا با تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بهترین خدمات را به آنها ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و به هیچ عنوان به این معنا نیست که قصد داریم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشستگان پرداخت کنیم. اگر فردی به هر دلیلی متضرر شد، از این امکان استفاده نخواهد کرد، اما اگر به نفعش باشد، سازمان مشکلی در اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول ندارد.
سالاری در پایان با اشاره به اهمیت تغییر در نحوه خدمترسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول هم به نفع بیمهشدگان و هم به نفع کارفرمایان خواهد بود و در نهایت منافع سازمان را نیز تأمین میکند. تأکید بر ثبت مزد واقعی توسط بیمهپردازان برای بهرهمندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به بازرسی فیزیکی کارگاهی یا دفاتر را منتفی کرده و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمترسانی بهتر را فراهم میکند.
وی همچنین بر ضرورت اطلاعرسانی شفاف و جلب مشارکت شرکای اجتماعی در تصمیمگیریهای سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد و گفت: امکان استفاده از نتایج این فرمول پس از تصویب و اجرایی شدن آن فراهم خواهد شد؛ زیرا طبق قواعد این صندوق، نمیتوان از محل حق بیمه دریافت نشده سالهای گذشته پرداختی مضاعف ایجاد کرد.
انتهای پیام/