ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مرکز توسعه کسبوکار صنعت 4 امروز (17 بهمن) با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم؛ علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه؛ طبیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و حسینی، رئیس دانشگاه تهران افتتاح شد.
علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در این مراسم ضمن تبریک ایامالله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، افتتاح این مرکز را گامی مهم در مسیر توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری کشور دانست و گفت: تقارن این افتتاح با روزهای مبارک دهه فجر و اعیاد شعبانیه را به فال نیک میگیریم و امیدواریم که برکات این ایام باعث رونق هرچه بیشتر این مرکز و تأثیرگذاری آن بر زیستبوم فناوری و نوآوری کشور شود.
وی با اشاره به روند احداث این مرکز افزود: این پروژه در زمان ریاست دکتر نیلی بر دانشگاه تهران کلنگزنی شد و در آن زمان، حدود 20 درصد پیشرفت داشت، اما متوقف ماند. با پیگیریها و هماهنگیهای لازم، در اواخر سال 1401 جلسات متعددی برای ادامه این پروژه برگزار شد و در نهایت، در مهرماه سال گذشته عملیات اجرایی آن از سر گرفته شد. امروز پس از 16 ماه، فضایی به وسعت 1700 مترمربع آماده بهرهبرداری است.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با تأکید بر اهمیت این مرکز در پیوند صنعت و دانشگاه، گفت: در عصری که از آن با عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد میشود و هوش مصنوعی، دیجیتالیسازی و فناوریهای نوظهور در حال تحول ساختارهای اقتصادی و صنعتی جهان هستند، ارتباط میان دانشگاه و صنعت اهمیتی دوچندان یافته است. این مرکز یکی از مصادیق عینی این ارتباط است که میتواند زمینهساز همکاریهای گستردهتری در این حوزه باشد.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر توسعه فعالیتهای دانشبنیان افزود: ایشان بارها تأکید کردهاند که نباید از قافله فناوریهای پیشرفته، بهویژه هوش مصنوعی، عقب بمانیم. خوشبختانه، قانون تولید دانشبنیان به ما این امکان را داده است که با استفاده از مشوقهای موجود، همکاریهای گستردهتری میان دانشگاهها و صنایع بزرگ کشور ایجاد کنیم.
اسدی در ادامه تصریح کرد: ما در تلاش هستیم تا از ظرفیتهای موجود در دانشگاه تهران برای توسعه این زیستبوم استفاده کنیم. این مرکز، بستری برای تحول در صنعت از طریق بهرهگیری از فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی، رباتیک، دیجیتالیسازی و تولید هوشمند است. امروز شبکهسازی (Networking) به یکی از کلیدواژههای اصلی فعالیتهای دانشبنیان تبدیل شده است و ما باید بتوانیم تمامی بازیگران اصلی این عرصه را در کنار یکدیگر قرار دهیم.
وی با اشاره به موقعیت مکانی این مرکز گفت: این مرکز در فاصلهای کمتر از 500 متر از دانشکدههای فنی دانشگاه تهران قرار دارد و در کنار خوابگاههایی که شبانه بیش از 10 هزار دانشجو را در خود جای میدهند، فعالیت خواهد کرد. همچنین، با نزدیکی به دانشکده کارآفرینی و سایر دانشکدههای مرتبط، این امکان را فراهم میکند که تعامل گستردهای میان دانشجویان، اساتید و صنعتگران شکل بگیرد. از سوی دیگر، بیش از 400 شرکت دانشبنیان و هستههای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در کنار این مرکز قرار دارند که میتواند زمینهساز یک اکوسیستم پویا برای نوآوری و فناوری باشد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: هدف ما این است که امیدی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، در میان دانشجویان و نخبگان تقویت شود. این مرکز میتواند محلی برای گردهمایی افراد دغدغهمند باشد که میخواهند با استفاده از علم و فناوری، مشکلات کشور را حل کنند. به اعتقاد من، این مرکز یکی از مصادیق بارز صدقه جاری است، چرا که همه کسانی که از زمان کلنگزنی تا امروز برای تحقق این پروژه تلاش کردهاند، سهمی در توسعه علم و فناوری کشور خواهند داشت.
انتهای پیام/