به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم،دکتر فراز امامی، رئیس داروخانه مرکزی هلال احمر،با اشاره به اهمیت خدمترسانی بهتر به بیماران سرطانی، گفت: «یکی از اقدامات مؤثر، جدا کردن بخش داروهای شیمیدرمانی از سایر بخشها و انتقال آن به واحدی مجاور داروخانه بوده است. این اقدام باعث شده تا بیماران مبتلا به سرطان با سایر بیماران در یک محیط قرار نگیرند و همچنین سرعت تحویل داروهای شیمیدرمانی بهطور چشمگیری افزایش یابد.»
وی افزود: «تاکنون یکسوم داروهایی که در داروخانه مرکزی هلال احمر به بیماران تحویل داده میشود، مربوط به داروهای شیمیدرمانی است. فرآیند تأیید بیمهای این داروها نیز در همان داروخانه انجام میشود و نیازی به ارجاع بیماران به مراکز دیگر برای این موضوع وجود ندارد.»
رئیس داروخانه مرکزی هلال احمر همچنین به چالشهای موجود در فرآیند نسخهپیچی داروهای شیمیدرمانی اشاره کرد و گفت: «نسخههای بیماران مبتلا به سرطان معمولاً شامل بیش از 10 قلم دارو هستند، که این موضوع ممکن است زمانبر باشد. همچنین، برخی داروها نیاز به پیشفاکتور دارند که از بخشهای دیگر خارج از داروخانه باید دریافت شود، که ممکن است زمان بیشتری از بیماران بگیرد.»
دکتر امامی همچنین از کاهش هزینه داروهای شیمیدرمانی برای بیماران گفت و افزود: «فرانشیز بیماران سرطانی از 2 تا 3 درصد آغاز میشود و سهم صندوق بیماران صعبالعلاج برای این دسته از داروها نیز وجود دارد که هزینهها را کاهش میدهد.»
در پاسخ به نگرانی برخی بیماران در مورد کیفیت داروهای شیمیدرمانی ایرانی، وی اظهار کرد: «بسیاری از داروهای شیمیدرمانی تحویلی در داروخانه هلال احمر ایرانی هستند و تجربههای موفق در درمان با این داروها را شاهد بودهایم. تفاوتهایی ممکن است در عوارض جانبی و کیفیت بین داروهای برند خارجی و ایرانی وجود داشته باشد، اما این به معنای بیاثر بودن داروهای ایرانی نیست.»