ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها: سرمایه گذاریهای حوزههای صنعتی و تولید در استان مازندران سبب شده تا بسیاری از شاخصهای اقتصادی استان بعد از انقلاب اسلامی شکوفا شد و در سالهای قبل از انقلاب تنها معدود کارخانههایی در استان فعال بود که اکنون شمار آن به بیش از سه هزار واحد رسیده است و ۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی ایجاد شده است.
میزان صادرات مازندران بعد از انقلاب اسلامی تاکنون به پنج میلیارد دلار رسید و این در حالی که در دوران قبل از آن، مازندران بیشتر واردکننده کالاهای دست چندم و بنجل از کشورهای مختلف بوده است.
در گذشته تعداد اندک شماری در حوزه صنایع مشغول کار بودند که این شمار اکنون به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسید و با بهره برداری از جوازهای صنعتی صادر شده بیش از ۱۷ هزار نفر در این بخش مشغول کار میشوند.
نادعلی کهنسال مدیرکل صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه صنعت گفت: در حال حاضر سه هزار و ۲۷ فقره واحدهای صنعتی و تولیدی در استان فعالیت دارد که میزان ۵۵۰ درصد نسبت به قبل از انقلاب رشد داشته و ۸۲ هزار نفر در حوزه صنعتی مشغول کار هستند و ۴۵۰ درصد نسبت به قبل از انقلاب رشد داشته است.
سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی در صنعت مازندران
وی با اظهار اینکه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه صنعتی مازندران در بعد از انقلاب صورت گرفته است، افزود: ۲۰۰ فقره پروانه معدنی در استان صادر شد که برای ۴۰۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه ۱۹۵ هزار واحد صنفی با بیش از ۶۰۰ هزار نفر در استان فعالیت میکنند، ادامه داد: ۶۰۵ اتحادیه صنفی و ۲۲ اتاق اصناف در مازندران فعالیت دارد و با همه مشکلات تحریمها و دغدغهها کمبودی در تأمین کالاهای مورد نیاز مردم وجود ندارد.
کهنسال ایجاد فروشگاههای بزرگ شهرکهای صنفی را از دیگر دستاوردها ذکر کرد و گفت: در حال حاضر ۴ شهرک صنفی در استان وجود دارد که ساخت دو شهرک به پایان رسیده است و ایجاد ۴۰ شهرک و ناحیه صنعتی را از دیگری دستاوردها بوده و شهرک صنعتی هزار هکتاری نیز در دست ساخت است.
مدیرکل صمت مازندران با بیان اینکه ۲۵ واحد صنعتی بزرگ ملی در استان فعالیت دارد، گفت: چهار پایانه صادراتی نیز در استان مازندران وجود دارد، افزود: پایانه صادراتی شیلاتی گل و گیاه، کشاورزی و برنج از دیگر دستاوردها است.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران میزان صادرات استان را ۵ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: مازندران در تولید نئوپان و چوب و کاغذ رتبه اول را در کشور دارد.
در خور توجه است که از سه هزار واحد صنعتی فعال در استان تنها ۱۳۳ واحد در بخش نساجی فعالیت میکنند و عمده این واحدهای صنعتی در صنایع کانی غیر فلزی، فلزات اساسی و ماشین آلات مشغول به فعالیت هستند. همچنین حدود ۴ درصد از طرحهای جدید صنعتی کشور در استان مازندران قرار دارد و استان مازندران از نظر تعداد واحدهای فعال صنعتی در رتبه هفتم کشور و از نظر تعداد جواز تأسیس در رتبه یازدهم کشور قرار دارد.
از مجموع واحدهای صنعتی استان تعداد ۴۱۴ واحد در ۲۳ شهرک صنعتی استان فعالیت میکنند و اشتغال ایجاد شده توسط این واحدها ۱۰ هزار و ۹۸۴ نفر است.
رشد و توسعه صنعتی در استان مازندران منجر به کاهش نرخ بیکاری در استان شد و این استان اکنون دومین رتبه کاهش بیکاری را در کشور دارد
رشد و توسعه صنعتی در استان مازندران منجر به کاهش نرخ بیکاری در استان شد و این استان اکنون دومین رتبه کاهش بیکاری را در کشور دارد، علی باقری مدیرکل تعاون مازندران با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان به ۵.۱ درصد رسید، افزود: با توجه به اقدامات و طرحهای اجرا شده موفق به تحقق این برنامه شدیم.
وی به خدمات و دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه تعاون اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار شرکت تعاونی در استان ثبت شده که بیش از هشت هزار واحد آن فعال است و این در حالی که قبل از انقلاب اسلامی، شمار تعاونیها محدود بوده است.
وی با اظهار اینکه امروزه بسیاری از کالاها و تولیدات واحدهای تعاونی استان صادر میشود، دانش بنیان شدن تعاونیها را در ارتقای صادرات مهم بیان کرد و از افزایش ۲ برابری صادرات محصولات شرکتهای تعاونی مازندران در چند سال اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: در حالی که شرکتهای تعاونی این استان در سال ۹۹ در مجموع ۲۳ میلیون و ۵۰۰ دلار و در سال ۱۴۰۰ نیز ۲۴ میلیون و ۶۰۰ دلار صادرات داشتند این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۴۰ و در سال ۱۴۰۲ نیز به ۴۶ میلیون دلار افزایش یافت.
باقری، عمده صادرات محصولات تولیدی شرکتهای تعاونی مازندران را شامل کاغذ، فلورین، خاویار، سیم و کابل، چیپس، سویا، ورقهای یو پی وی سی، رنگهای صنعتی و ساختمانی و انواع میوه شامل هلو، نارنگی و پرتقال و کارتن و به مقصد کشورهای آذربایجان، ترکیه، عراق، افغانستان، روسیه، پاکستان، ژاپن و بحرین اعلام کرد.
عبدالرضا دادبود سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران نیز با اظهار اینکه با اتخاذ سیاستهای حمایتی از تولید و صنعت، تحولات مثبتی را در استان مازندران رقم زده است، پیشرفتهای صنعتی استان را بعد از انقلاب اسلامی چشمگیر توصیف کرد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر احیای واحدهای راکد، افزایش سرمایهگذاری، توسعه صادرات و ایجاد اشتغال، از جمله دستاوردهای این دولت در این استان بیان کرد و گفت: برای دستیابی به توسعه پایدار و همه جانبه صنعت مازندران، نیاز به تداوم این سیاستها و رفع چالشهای موجود است.
انقلاب شکوهمند ایران اسلامی اثرات و ثمرات خود را در بخشهای مختلف استان مازندران نشان داده است و این استان به قطب تولید در حوزههای گوناگون تبدیل شده است.