ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد نجاتیان اظهار کرد: با بحران مهمی در حوزه نیروی انسانی در بخش سلامت مواجه هستیم و بهدلیل اینکه پرستاران بخش عمده نیروهای سلامت را تشکیل میدهند این بحران در حوزه پرستاری شدیدتر است.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری افزود: در این زمینه برنامههای ساماندهی نیرو را باید وزارت بهداشت و مجلس انجام دهند و سازمان نظام پرستاری پیگیریکننده حقوق و مطالبات پرستاران است.
وی افزود: بهنظر میرسد هنوز نگاه جامع برای حل مشکل کمبود پرستار در کشور بهوجود نیامده است. احساس خطری که رسانهها هم به آن اشاره می کنند و ما هم در بازدیدهای میدانی میبینیم که بخشهایی از بیمارستانها بهدلیل نداشتن پرستار تعطیل شده است. بخشهایی که امکانات تجهیزات پزشکی مدرن دارد، اما پرستار برای بکارگیری این وسایل ندارند و مردمی که پشت در بیمارستانها نیاز به خدمات دارند نمیتوانند خدمات دریافت کنند.
نجاتیان ادامه داد: بهنظر میرسد در سطح ملی، هم مجلس شورای اسلامی و هم دولت باید به این موضوع رسیدگی کنند. هر بار که برای حل این مشکل وارد شدیم بخشی از این مشکلات بهصورت سطحی مورد توجه قرار گرفته مانند اضافهکار که مدتی پیش دیدیم تا حدی حل شد. البته در اصل مشکل پرستاران نبود و مشکل سیستم بود که پرستار را اجبار میکند اضافهکار بایستند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: چندین جلسه با مسئولان دولت برای کمبود پرستار داشتیم، اما نگاه بورکراتیکی که در سازمانهای تصمیمگیر اصلی مانند سازمان امور استخدامی و تا حدی سازمان برنامه و بودجه وجود دارد، این است که قائل به کوچکسازی دولت هستند و هنوز درک نکرده اند که حوزه سلامت بهعنوان یک امر حاکمیتی وظیفه دولت است. بیمارستانهای دولتی باید نیرو داشته باشند و باید استخدام کنند.
هنوز قول دولت برای استخدام 10 هزار پرستار اجرا نشده است
وی گفت: هنوز برای استخدام 10 هزار نیرو که رئیسجمهوری قول آن را در روز پرستار دادند و پنج ماه است آن را دنبال میکنیم، اتفاقی نیفتاده است و با مشکلاتی روبهرو هستیم. امیدواریم با ورود مجلس شورای اسلامی بهعنوان نماینده مردم و مدافع حقوق مردم بتوانیم بخشی از مشکل را حل کنیم.
نجاتیان ادامه داد: از سالهای گذشته پیشبینی میشد با کمبود پرستار مواجه شویم. هم خروج پرستار داشتیم و هم روند مهاجرت پرستاران بهکشورهای پیشرفته بعد از کرونا زیاد شد. همزمان افزایش تعداد دانشجویان پرستاری را داشتیم و امروز حدود 15 هزار پرستار در سال فارغالتحصیل میشوند، اما همزمان با آن مجوزهای لازم برای جذب نیرو داده نشد.
نگرانی از اجرای برنامه هفتم توسعه
رئیسکل سازمان نظام پرستاری افزود: در برنامه هفتم توسعه نگاه کوچک سازی دولت حاکم است و این اجازه را به وزارت بهداشت نداده که نیرو استخدام کند. نگرانی ما این است که اگر برنامه هفتم توسعه دست نخورده باقی بماند و اصلاحی روی آن اتفاق نیفتد، در سالهای آینده همین تعداد جذب نیرو هم که بهصورت پراکنده داریم و بعضی از مواقع مجبوریم بهصورت شرکتی پرستار جذب کنیم، اتفاق نیفتد.
وی اظهار کرد: بهنظر میرسد باید در برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت بازنگری اتفاق بیفتد. رئیسجمهوری و وزیر بهداشت تاکید زیادی روی این موضوع داشتند، اما سازمانهایی هستند که باید تبعیت کنند و مجوزهای لازم را صادر کنند.
نجاتیان اضافه کرد: نکته دیگر هم این است که اگر نیرو را جذب کنیم و نتوانیم انگیزه کافی برای ماندن به آنها بدهیم، پرستاران پس از مدتی باز بیمارستان را ترک میکنند و باز هم با این مشکل مواجه هستیم. البته رئیس جمهور دستوری دادند که کارگروه ویژهای در وزارت بهداشت با حضور سازمانهای اداری استخدامی و برنامه و بودجه ایجاد شود.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری گفت: باید در این کارگروه برنامه کلانی بنویسیم که امیدواریم مجلس شورای اسلامی هم برای این موضوع کمک کند، چرا که برای حل ریشهای نیاز به قوانین محکم در این حوزه داریم.
انتهای پیام/