ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا پس از گفتگویی طولانی با سران السالوادور، اعلام کرد که السالوادور مجرمان خطرناک زندانی در آمریکا از تمام ملیت ها را که از آمریکا اخراج شدهاند، در زندان های خود می پذیرد.
روبیو در جریان نخستین سفر خارجی خود به عنوان یک دیپلمات ارشد آمریکایی، خواستار حمایت دیگر کشورهای منطقه از طرح ترامپ برای اخراج گسترده مهاجران غیر قانونی شد.
وی پس از دیدار با رئیس جمهور و برخی مقامات عالی رتبه این کشور که جدود 3 ساعت به طول انجامید، اعلام کرد که طرفین به توافقی فراتر از پذیرش شهروندان اخراج شده خود از خاک آمریکا دست یافتند.
روبیو با اشاره به شمار اعضای گروه های تبهکاری تصریح کرد السالوادور هر مهاجر غیرقانونی را که در آمریکا که مرتکب جرمی شده و به زندان افتاده، در زندان های خود می پذیرد. پس ما می توانیم تمام آنها را به زندان های السالوادور انتقال دهیم.
در وب سایت وزارت امور خارجه آمریکا آمده است شرایط زندان ها در السالوادور بسیار بد و خطرناک است و جمعیت زیادی در زندان های این کشور جای گرفته اند. وسایل بهداشتی، آب قابل شرب، دمای مناسب برای زندگی و نور کافی ناکافی یا ناموجود است.
در حالی که آمریکا به دنبال راهی برای بازگرداندن تمام مهاجران غیرقانونی به کشورهای خودشان است، روبیو در تلاش است تا در قالب توافقی با نام "کشور سوم" که در آن کشورها شهروندان سایر کشورها را می پذیرند که اخراج شدگان را نمی پذیرند، به مقامات اطمینان دهد.
برای مثال، کشورهای کوبا و ونزوئلا که همواره روابط پر تنشی با آمریکا داشته اند، در گذشته تعداد محدودی از مهاجران اخراج شده را می پذیرفتند، با این حال، ترامپ اعلام کرد که با رئیس جمهور ونزوئلا برای پذیرش مهاجران اخراجی ونزوئلایی به توافق رسیده است.
ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث نوشت: ونزوئلا با پذیرش و بازگرداندن تمام مهاجران غیرقانونی ونزوئلایی دستگیر شده در آمریکا از جمله اعضای باندهای تبهکاری موافقت کرد.
ترامپ تاکید کرد ونزوئلا همچنین با تامین حمل و نقل و بازگرداندن این افراد موافقت کرده است.
انتقال گروهی از مهاجران غیرقانونی دستگیر شده در آمریکا به هند
یک مقام آمریکایی اعلام کرد یک فروند هواپیمای نظامی گروهی از مهاجران غیر قانونی دستگیر شده را به هندوستان انتقال داد.
این مقام که خواست نامش فاش نشود اظهار کرد یک فروند هواپیمای C-17 حامل مهاجران غیرقانونی، آمریکا را به مقصد هندوستان ترک کرد اما به علت بعد مسافت این پرواز دستکم 24 ساعت طول می کشد.
در همین حال پنتاگون در حال آماده سازی پروازهایی برای انتقال بیش از 5 هزار مهاجر غیرقانونی دستگیر شده در ال پاسو، تگزاس، سن دیگو و کالیفرنیاست.
تاکنون هواپیماهای نظامی آمریکا،مهاجران را به کشورهای گواتمالا، پرو و هندوراس انتقال داده اند اما هند دورترین مقصد مورد نظر ترامپ برای انتقال مهاجران غیرقانونی بوده است.
استفاده از هواپیماهای نظامی راهی هزینه بردار برای انتقال مهاجران غیرقانونی است به طوری که براساس گزارش رویترز، هزینه انتقال هر مهاجر به گواتمالا، مبلغ 4657 دلار بوده است.
رئیس جمهور آمریکا پیشتر گفته بود ما در فرآیند اخراج شمار زیادی از مهاجران غیرقانونی از تمام کشور هستیم و تمام کشورها با پذیرش این مهاجران موافقت کرده اند.
پیشتر تام هومان مسئول امنیت مرزی کاخ سفید نسبت به آغاز انتقال مهاجران از خاک آمریکا به یک مرکز نگهداری از مهاجران در خلیج گوانتانامو در کوبا ظرف 30 روز، ابراز امیدواری کرد.
چند روز پیش نیز مقامات آمریکا و کلمبیا برای بازگشت مهاجران غیرقانونی به توافق رسیدند.
براساس این گزارش، در پی تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه های سنگین بر کلمبیا پس از خودداری این کشور از پذیرش گروهی از مهاجران غیرقانونی اخراج شده، کاخ سفید اعلام کرد دولت کلمبیا با تمام شرایط دونالد ترامپ از جمله پذیرش بدون محدودیت تمام مهاجران غیرقانونی کلمبیایی بازگردانده شده از آمریکا، از طریق هواپیماهای نظامی و بدون هیچ گونه محدودیت یا تاخیری موافقت کرد.
پیش از آن نیز قرار بود گروهی از مهاجران به مکزیک منتقل شوند اما دولت مکزیک از پذیرش این گروه از مهاجران خودداری کرده و مجوز فرود هواپیما را صادر نکردند. مکزیک اعلام کرد که تنها پذیرای مهاجران مکزیکی خواهد بود و مهاجران کشورهای دیگر را نمی پذیرد.این مهاجران به گواتمالا منتقل شدند.
مقابله با هجوم مهاجران غیرقانونی و اخراج گسترده آنان از خاک آمریکا، یکی از اصلی ترین محورهای فعالیت های انتخاباتی ترامپ بوده است. او بارها پس از پیروزی در انتخابات نیز وعده اجرای بزرگترین عملیات اخراج گسترده مهاجران در تاریخ آمریکا را داده بود.
انتهای پیام/