تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3914167
شناسه : 3914167
تاریخ :
آیت الله اراکی: فقه نظام یکی از مهمترین وظایف حوزه‌های علمیه است اقتصاد ایران: قم- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توسعه فقه الاجتماع یا فقه نظام که به تنظیم روابط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌پردازد یکی از مهم‌ترین وظایف حوزه‌های علمیه است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله محسن اراکی ظهر سه شنبه در مراسم اختتامیه ششمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی که در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، اظهار کرد: درک تفاوت‌ها و نیازهای جهان امروز نسبت به گذشته و حتی آینده، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی، انتظارات از حوزه‌های علمیه به شکلی بی‌سابقه افزایش یافته است و یکی از اصلی‌ترین این انتظارات، دستیابی حوزه به جایگاهی است که بتواند در سطح جهانی تأثیرگذار باشد، مشکلات فعلی جهان را تحلیل کند و راه‌حل‌هایی کاربردی برای آن ارائه دهد.

وی با اشاره به اهمیت نظریه‌سازی برای موضوعات جهانی افزود: معرفی یک پول واحد برای اقتصاد جهانی از ضرورت‌های اصلی زمان حاضر است و جهان به سوی یکپارچگی و تبدیل به دهکده‌ای جهانی در حرکت است و این تحول نیازمند برنامه‌ریزی و آمادگی جدی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ابزارهای لازم برای تغییر نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، البته تغییر همواره مطابق میل ما پیش نمی‌رود، بنابراین باید خود را برای هرگونه تغییری آماده کنیم.

آیت الله اراکی گفت: شناخت دقیق جامعه متحول‌شده یکی دیگر از مهم‌ترین انتظارات از حوزویان در عصر حاضر است که اگر جامعه را به‌درستی بشناسیم، قادر خواهیم بود مسائل و چالش‌های موجود را نیز به‌خوبی درک کنیم.

وی ادامه داد: نیاز است که به مسأله‌شناسی عمیق پرداخته شود تا راهکارهای متناسب با رفع مشکلات اقتصادی کشور یافت شود ضمن اینکه باید بررسی کرد که آیا منابع فقهی موجود برای پاسخ به این نیازها کفایت می‌کنند یا نیاز به تحولات جدید است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: در مسائل مختلف، دو نوع موضوع قابل تشخیص است؛ بخشی از مسائل بنیادی هستند و به وظایف و اختیارات حاکم مربوط می‌شوند، و بخشی دیگر به روابط سیاسی حاکم بر جامعه ارتباط دارند.

آیت‌الله اراکی تأکید کرد: توسعه فقه الاجتماع یا فقه نظام، که به تنظیم روابط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌پردازد، یکی از مهم‌ترین وظایف حوزه‌ها است که اگر حوزه‌های علمیه در این موضوعات ورود نکنند، هم جایگاه خود را از دست خواهند داد و هم پاسخی غیراسلامی به این پرسش‌ها ارائه خواهد شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین چالش‌های نوظهور در حوزه رسانه را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه باید پاسخ‌هایی کارآمد و متناسب برای این مسائل ارائه دهند و این پاسخ‌ها باید زمینه‌ساز ایجاد قوانین و تقویت ارتباط میان حوزه و نهادهای قانون‌گذاری کشور باشند.