ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد ابراهیمپور، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۱۶ بهمن ماه) در نشست خبری در محل مجلس، درباره موضوع تأثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، گفت: تا ساعتی دیگر جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دستورکار بررسی وضعیت تأثیر قطعی معدل در کنکور سراسری تشکیل خواهد شد.
وی بیان کرد: تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابتکار راهگشای امامین انقلاب برای سیاست گذاری کلان حوزههای فرهنگی میدانیم و بر این باوریم که ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع تأثیر قطعی معدل در کنکور برخلاف قانون مجلس و منویات مقام معظم رهبری است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: چنانچه رئیس جمهور تصمیم به اجرای نظریه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، الزاماً باید آن را در شورای سنجش و پذیرش دانشجو که مصوب اصلاحیه سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی است، تصویب کند.
ابراهیمپور اظهار کرد: عدم اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور تخطی از حکم قانونی است و حتی معاونت حقوقی ریاست جمهوری به صورت مکتوب تاکید کرده که قانون مجلس باید توسط سازمان سنجش و آموزش کشور اجرا شود.
وی متذکر شد: در سال ۹۲ قانون سنجش و پذیرش دانشجو به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال ۱۳۹۵ اصلاحیه آن تصویب شد که بر اساس همان اصلاحیه، تمامی موارد مربوط به تصمیم گیری پیرامون نحوه تأثیر هر کدام از عوامل سابقه تحصیلی یا آزمون عمومی و اختصاصی در حیطه اختیارات شورای سنجش و پذیرش دانشجو قرار گرفت.
نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با وجود این، مقرره شورای عالی انقلاب فرهنگی در موارد متعددی با قانون مجلس شورای اسلامی در مغایرت است، به گونهای که در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برخلاف قانون مجلس آزمون عمومی را حذف کردند. همچنین برگزاری دو بار کنکور در سال در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آمده، در حالی که یک بار در قانون دیده شده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتبار دو ساله به کنکور دادند. حتی تأثیر قطعی معدل را به میزان ۶۰ درصد در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم در نظر گرفتهاند که بر اساس نظریه پیشین مجلس شورای اسلامی، پایه دوازدهم باید تأثیر مثبت اعمال شود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: آخرین نظریه این کمیسیون به صورت مکتوب به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده که بر اساس آن، در پایه دهم تأثیر قطعی نداشته باشیم و در پایه یازدهم تأثیر قطعی معدل مثبت و در پایه دوازدهم ضمن اضافه کردن دروس عمومی، حداکثر ۴۰ درصد تأثیر قطعی معدل باشد.
ابراهیمپور در ادامه، گفت: در کمیسیون آموزش مجلس تاکید بر عدم تجاریسازی آموزش است. مؤسسات کنکور پیش از این در پایان پایه دوازدهم و تک مرحلهای ورود داشتند، اما امروز در پایههای پایینتر نیز فعالیت دارند. بر اساس گزارش ارائه شده از سازمان سنجش، این مصوبه به دانشآموزان کم برخوردار بیشتر آسیب وارد کرده و این مصوبه به نفع داوطلبان مناطق برخوردار است. امروز واقعیت مؤسسات کنکور و افزایش فعالیت آنها را نمیتوان در جامعه کتمان کرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مجلس شورای اسلامی چه برنامهای دارد که مصوبه مجلس درباره کنکور اجرایی شود، گفت: مجلس هیچگاه در این زمینه سکوت نکرده و ریاست مجلس نیز در جلسه پیشین شورای عالی انقلاب فرهنگی از مصوبه مجلس دفاع کرد. در صورتی که وزارت علوم به قانون مجلس درباره کنکور و میزان تأثیر قطعی معدل تمکین نکند، از ابزارهای قانونی و نظارتی خود استفاده خواهیم کرد
نماینده مردم ایذه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برگزاری کنکور سراسری برای برخی از رشتهها لازم و ضروری است. در برخی از رشتههای خاص پذیرش دانشجو باید از طریق یک آزمون کتبی انجام شود و کنکور بهترین گزینه برای آن است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از نتایج مصوبه جنجالی کنکور، استرس امتحانات نهایی است و بی تردید چنین مصوبهای بار روانی، فشار و استرس را روی دانش آموزان و خانوادههای آنها به همراه خواهد داشت. در صورتی که وزارت علوم و سازمان سنجش قانون مصوب مجلس را اجرایی نکنند، ابزارهایی مانند اعمال ماده ۲۳۴، تذکر، سوال و در نهایت استیضاح در دستورکار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.