تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3913625
شناسه : 3913625
تاریخ :
آورد آبی رودخانه های مازندران کاهش یافت اقتصاد ایران: ساری - مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: آورد رودخانه ها در سال آبی جاری کاهش یافته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد دادویه با اشاره به در پیش بودن فصل کشاورزی اظهار کرد: یکی از انتظارات ما از کشاورزان برای کمک به کاهش تنش آبی و پیشگیری از برداشت آب‌های زیرزمینی، رعایت زمان‌بندی اصولی برای آغاز فعالیت‌های کشاورزی و پیش انداختن فعالیت‌های مقدماتی و آماده‌سازی کشتزارها در نیمه دوم زمستان است که با توجه به شرایط مساعد اقلیمی در فروردین می‌تواند مدت کشت و میزان نیاز به آب برای رشد محصول را کاهش دهد.

وی افزود: آمارهای مربوط به سفره‌های آب زیرزمینی مازندران نشان می‌دهد که تراز آب در حال حاضر نسبت به دوره درازمدت حدود یک متر کاهش یافته و حجم آب‌های زیرزمینی استان هم ۱۵۶ میلیون متر مکعب کمتر شده است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در این شرایط نیاز است تا کشاورزان حداکثر همکاری را در صرفه‌جویی مصرف آب به ویژه از منابع زیرزمینی داشته باشند.

دادویه اظهار کرد: انتظار داریم کشاورزان شخم و شیار زمستانه را جدی بگیرند تا در آغاز فصل کشاورزی کمتر مشکل تنش آبی را داشته باشیم.

وی درباره آخرین وضعیت منابع آبی استان نیز گفت: از ابتدای سال آبی جاری -یکم مهر ۱۴۰۳- تا کنون آورد رودخانه‌های مازندران ۷۳۵ میلیون متر مکعب بود که نسبت به دوره درازمدت کاهش پنج درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران ادامه داد: ذخیره ۱۰ سد در حال بهره‌برداری مازندران اکنون حدود ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که معادل ۷۹ درصد حجم این سدها است.

دادویه افزود: از ظرفیت ۴۰۵ میلیون مترمکعبی ۸۷۸ قطعه آب‌بندان فعال مازندران در حال حاضر ۲۵۵ میلیون متر مکعب یعنی معادل ۶۳ درصد کل حجم آب‌بندان‌های مازندران پر است که ۶ درصد بیشتر از سال گذشته است.

وی با تاکید بر ضرورت تسریع در آبگیری آب‌بندان‌ها اظهار کرد: در برخی مناطق استان آب‌بندان‌ها به دلایلی مانند پرورش ماهی، لایروبی یا مشکلات مالکیتی دیر اقدام به آبگیری شد یا هنوز آبگیری آغاز نشده است. درخواست ما از هیئت امنای آب‌بندان‌ها و کشاورزان این است که در نخستین فرصت با مراجعه به امور توزیع آب در شهرستان‌ها برای برنامه‌ریزی آبدهی به آب‌بندان‌ها اقدام کنند تا با شروع فصل کشاورزی مشکلی در آبگیری آب‌بندان‌ها نداشته باشند.