ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری، مهر، درویشعلی حسن زاده ظهر دوشنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان گلستانی و افتتاح تالار اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به تحولات مثبت در صنعت و تجارت کشور و استان اظهار کرد: با وجود چالشها، فعالان بخش خصوصی، صنعتگران و تجار با عزمی راسخ مسیر خودکفایی و بومیسازی را در پیش گرفتهاند. امروز شاهد توسعه صنایع داخلی و فناوریهای پیشرفته در کشور و استان هستیم که این روند در سالهای اخیر شتاب بیشتری گرفته است.
وی افزود: اگرچه صنعت کشور در گذشته عمدتاً مبتنی بر مونتاژ بود، اما با تلاش فعالان اقتصادی مسیر خودکفایی در بسیاری از بخشها هموار شده و در استان گلستان نیز شاهد بومیسازی صنایع و توسعه فناوریهای دانشبنیان هستیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: یکی از شاخصهای مهم توسعه صنعتی در دو دهه اخیر توجه ویژه به صنایع هایتک و دانشبنیان بوده که نقش بسزایی در رشد اقتصادی استان ایفا کرده است.
مدیرکل صمت گلستان با اشاره به رشد چشمگیر واحدهای صنعتی در استان اظهار کرد: در ابتدای انقلاب، تنها ۵۶ واحد صنعتی در منطقه گرگان و دشت فعالیت داشتند که در مجموع برای دو هزار نفر اشتغال ایجاد کرده بودند. اما امروز این تعداد به هزار و ۱۲۷ واحد صنعتی با اشتغال مستقیم ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است که نشاندهنده توسعه قابلتوجه بخش صنعت استان است.
وی همچنین از افتتاح ۳۵ واحد صنعتی جدید در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: این واحدهای صنعتی با سرمایهگذاری دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۶۸۷ نفر به بهرهبرداری رسیدهاند. علاوه بر این، طی سال جاری، ۲۱ واحد راکد نیز با تلاشهای انجامشده احیا شدهاند که این امر نقش مهمی در افزایش تولید و ایجاد فرصتهای شغلی در استان دارد.
افزایش ۴۲ درصدی صادرات گلستان
حسنزاده در ادامه به رشد صادرات استان اشاره کرد و گفت: در ابتدای تأسیس استان گلستان، میزان صادرات ۲۷ میلیون دلار بود، اما اکنون این رقم به ۳۷۵ میلیون دلار افزایش یافته است که نشاندهنده رشد قابلتوجه بخش صادرات در استان است. همچنین در ۱۰ ماهه امسال، صادرات استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۲ درصد رشد داشته است.
وی با تأکید بر اهمیت صادرات محصولات صنعتی، کشاورزی و دانشبنیان، افزود: در ابتدای انقلاب، صادرات کشور محدود به چند محصول خاص بود، اما امروز با تلاش فعالان اقتصادی، طیف گستردهای از محصولات صنعتی، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی به بازارهای بینالمللی عرضه میشود.
مدیرکل صمت گلستان با اشاره به مقاصد صادراتی استان گفت: در حال حاضر، محصولات گلستان به ۲۸ کشور جهان صادر میشود که از مهمترین آنها میتوان به ترکمنستان و قزاقستان اشاره کرد. همچنین در راستای اجرای پیمان اوراسیا، طی ۹ ماهه امسال ۱۱۶ میلیون دلار صادرات به کشورهای عضو این پیمان انجام شد.
حسنزاده در پایان از حمایتهای دستگاههای اجرایی، قضائی و نمایندگان مجلس در توسعه اقتصادی استان تقدیر کرد و گفت: استاندار، معاون اقتصادی استانداری، دادستان مرکز استان، نمایندگان مجلس و سایر دستگاههای اجرایی و نظارتی، همواره حامی صنعتگران و بازرگانان استان بودهاند. همچنین همکاری نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و بانکها در حمایت از تولید و سرمایهگذاری، نقشی مهم در بهبود فضای کسبوکار استان داشته است.
وی تأکید کرد: با وحدت و انسجام میان فعالان اقتصادی، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی، میتوانیم شاهد رونق بیشتر صنعت و افزایش سهم استان در صادرات کشور باشیم. در این مسیر، برنامههایی مانند صدور کارت طلایی برای سرمایهگذاران و توسعه شهرکهای صنعتی از جمله اقدامات مهمی است که در دستور کار قرار دارد.