ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور در مراسم رونمایی از سیاستنامهٔ «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملّی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملّی ایران» به عنوان کاری از معاونت راهبردی ریاست جمهوری، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه فجر، گفت: ما در دنیای روایتها زندگی میکنیم. حتی قبل از اینکه ما با مکتب ساده انگاری و یا مکتبهای انتقادی در خصوص زبان گفتگو و تصویر آشنا شویم، اندیشمندان در دهه ۷۰ میلادی در خصوص برداشت و یا سو برداشت تصمیم گیران در حوزه بینالمللی اعلام کردند که آنها بر اساس واقعیت عمل نمیکنند.
وی ادامه داد: آنچه که مبنای تصمیم گیری است، تصویری است که از واقعیت در ذهن داریم و این تصویر متأثر بسیاری از عوامل است، بنابراین تصویر ذهنی ماست که عمل را شکل میدهد.
معاون راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه باید تئوریهای جدید همچون سازهانگاری را متمرکزتر بر تصویر ذهنی ارزیابی کرد، اظهار داشت: از این پس دیپلماسی عمومی در دستور کار وزارتخانهها قرار گرفته است. البته این رشته اولین بار از دهه ۶۰ میلادی وارد مباحث دانشگاهی شد اما این علم از اواخر دهه ۸۰ آمریکا دپارتمان دیپلماسی عمومی در آمریکا شکل گرفت، چرا که پس از پایان جنگ سرد، انسان به عنوان موضوع دیپلماسی مطرح شد.
ظریف بیان کرد: دولتها به نقش افراد در شکلگیری حقوق بینالملل پی بردند و هر چه فرد مؤثرتر شود، تصورات مؤثرتر میشود و هر قدر تصورات مؤثرتر باشد، ارائه و روایتسازی مؤثرتر میشود، بنابراین «قابسازی» و یا «روایتسازی» وارد مباحث روابط بینالملل شد. روایت دیگر روبنا نیست بلکه زیربناست.
در حال تکمیل..