ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کسانی که حتی آشنایی کمی هم با تاریخ فلسطین و درگیریهای فلسطینیها با رژیم جعلی و اشغالگر صهیونیستی داشته باشند، به خوبی میدانند که تاریخ درگیری فلسطینیها با پروژه صهیونیسم، از هفت اکتبر 2023 آغاز نشد؛ بلکه ریشه این درگیریها به حادثه نکبت در سال 1948 برمیگردد، یعنی زمانی که رژیم ساختگی اسرائیل با اشغال اراضی فلسطینیها از طریق قتل عام و آواره کردن صاحبان این زمینها با کمک و حمایت مستقیم آمریکا و غرب، شروع به اشغالگری در فلسطین و کشتار مردم این سرزمین کرد.
نتایج تاریخی طوفان الاقصی
جنایاتی که صهیونیستها از بیش از هفت دهه گذشته در فلسطین انجام دادهاند و قتل عام و آواره کردن میلیونها نفر، موضوعی است که هرگز از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد و امروز غزه یادآور جنایات شنیعی است که اشغالگران صهیونیست از سال 1948 علیه مردم فلسطین مرتکب شدهاند.
ویرانیهایی که رژیم اشغالگر در نوار غزه بر جای گذاشته و قتل عام و زخمی شدن صدها هزار انسان بیگناه که اغلب آنها زن و کودک هستند، یکی از بزرگترین فجایع تاریخی قرن را رقم زد و درد و رنجهایی که فلسطینیها در این جنگ متحمل شدند قابل تصور نیست.
اما سوال مهمی که ذهن بسیاری حتی خود صهیونیستها را هم مشغول کرده این است که آیا واقعاً بر جای گذاشتن این حجم از ویرانی و انجام شنیعترین جنایات نسل کشی علیه غیرنظامیان بی دفاع بعد از 15 ماه میتواند برای اسرائیل پیروزی محسوب شود؟ همچنین مردم فلسطین بعد از بهای سنگینی که در نبرد طوفان الاقصی دادند آیا دستاوردی داشتند؟ برای پاسخ به این سوالات باید چند نکته و همچنین شکست چندین هدف مهم اسرائیل را مورد بررسی قرار دهیم.
1- طوفان الاقصی اولین تلاش رسمی و جدی برای آزادسازی فلسطین
از زمان تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، چندین قیام و انتفاضه توسط فلسطینیها به راه افتاده اما طوفان الاقصی یک رویداد استثنایی بود و بزرگترین حمله نظامی به رژیم صهیونیستی در تاریخ درگیری همه اعراب با این رژیم به شمار میرود.
درست است که از خلال این نبرد هنوز هیچ بخشی از فلسطین آزاد نشد و البته مشخصا هدف اولیه طوفان الاقصی هم آزادی فلسطین نبود و در سایه حمایت مطلق قدرتهای جهانی و در راس آن آمریکا از رژیم اشغالگر در سطوح مختلف، تحقق چنین هدفی در بازه زمانی کنونی دور از انتظار است.
اما این عملیات تاریخی راه را برای ملت فلسطین در مسیر ادامه مبارزه با رژیم اشغالگر صهیونیستی که تحت حمایت استکبار جهانی قرار دارد، هموار کرد و در وهله نخست مانع از فراموشی آرمان فلسطین شد و نه تنها به اعراب بلکه به کل جهانیان یادآوری کرد که مسئله فلسطین همچنان محوریترین موضوع جهانی است و اسرائیل و حامیانش اجازه نابودی آرمان فلسطین را ندارند.
رژیم صهیونیستی در این جنگ با وجود برخورداری از حمایتهای نظامی و سیاسی نامحدود آمریکا و غرب نتوانست به هدف اصلی خود یعنی نابودی حماس و از بین بردن سیطره این جنبش بر غزه برسد و مبارزان حماس با لباسهای نظامی ویژه خود، همچنان به شکل علنی در سراسر غزه مستقر هستند.
2- شکست دکترین امنیتی اسرائیل
طوفان الاقصی ضربه بزرگی به دکترین امنیتی رژیم صهیونیستی بود و محافل صهیونیستی بارها به این نکته اذعان کردهاند؛ زیرا جامعه اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی متشکل از شاباک، موساد و سرویس اطلاعات نظامی آن قدرتمندترین سیستم اطلاعاتی در منطقه به شمار میروند و علاوه بر آن سرویسهای جاسوسی اسرائیل توسط بزرگترین سیستمهای جاسوسی دنیا به ویژه سیا حمایت میشوند و از به روزترین فناوریهای هوش مصنوعی هم در خدمت اهداف جاسوسی برخوردارند.
با این وجود صهیونیستها در پیشبینی عملیات طوفان الاقصی شکست خوردند و در تله مقاومت افتادند. مقاومت فلسطین با وجود امکانات بسیار کمی که داشت، افسانه دکترین امنیتی اسرائیل را نابود کرد؛ تا جایی که مناقشه بر سر مسئولیت این شکست بزرگ در سطوح مختلف امنیتی، سیاسی و نظامی اسرائیل همچنان ادامه دارد و موج استعفاها در نهادهای نظامی این رژیم اولین پس لرزه شکست در عملیات طوفان الاقصی به شمار میرود.
3- فروپاشی افسانه قدرت نظامی اسرائیل
رژیم صهیونیستی که به لطف حمایتهای آمریکا و غرب پیشرفتهترین تجهیزات اطلاعاتی و نظامی را در اختیار دارد نتوانست حمله 7 اکتبر حماس را دفع کند و به رزمندگان فلسطینی اجازه داد نقشه تهاجمی خود را با کارایی بالا اجرا کنند؛ تا جایی که ژنرالهای ارتش رژیم صهیونیستی، عملیات طوفان الاقصی را بهترین حمله کماندویی در تاریخ توصیف کردند.
حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطین در منطقه محاصره شده نوار غزه و با امکانات بسیار کم بیش از 15 ماه با ارتشی که تحت حمایت بزرگترین قدرتهای جهانی قرار دارد جنگیدند و اسرائیل را وارد جنگ فرسایشی کردند. «یائیر اسولین» نویسنده صهیونیست در این زمینه میگوید: حتی اگر خاورمیانه را هم کامل اشغال کنیم باز هم در جنگ علیه غزه پیروز نخواهیم شد.
همچنین میزان تلفات ارتش رژیم صهیونیستی هم در جنگ غزه بی سابقه است. طبق آمار منابع مربوطه صهیونیستی 1837 نظامی و افسر این ارتش در نبرد طوفان الاقصی کشته شده و بیش از 23 هزار تن هم زخمی شدهاند. البته باید توجه داشته باشیم که صهیونیستها همواره آمار دقیق تلفات خود را پنهان میکنند و رسانههای این رژیم بارها اذعان کردهاند که آماده ارائه شده توسط ارتش درباره تلفات، با آماری که بیمارستانها ارائه میکنند تناقض زیادی دارد.
4- شکست اسرائیل در همه اهداف جنگی
رژیم صهیونیستی مهمترین هدف خود را در ابتدای جنگ غزه نابودی جنبش حماس و از بین بردن سیطره این جنبش بر غزه اعلام کرده بود. اما اتفاقی که امروز افتاده هیچ نشانهای از رسیدن اسرائیل به این هدفش ندارد؛ زیرا رزمندگان گردانهای القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) با وجود اینکه بیش از 15 ماه در جنگ بودند همچنان در مناطق مختلف نوار غزه مستقر هستند و رژه نظامی برگزار میکنند.
آزاد کردن اسرای صهیونیستی با زور نظامی هم از دیگر اهداف اعلام شده صهیونیستها در جنگ غزه بود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم بارها بر آن تاکید کرد اما اشغالگران در نهایت مجبور شدند برای آزادی اسرای خود تن به آتش بس و معامله تبادل اسرا با حماس بدهند.
5- افشای دروغ بودن روایت صهیونیستی در جهان
انتشار اخبار و تصاویر گسترده از جنایات شنیع ارتش رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان بیدفاع به ویژه زنان و کودکان غزه در سراسر جهان، چهره واقعی و وحشی این رژیم را برای مردم دنیا فاش کرد و برای نخستین بار شاهد شکلگیری جنبشها و اعتراضات گسترده در آمریکا و اروپا علیه رژیم صهیونیستی بودیم.
جنبشهای دانشجویی در آمریکا و اروپا که توسط نخبگان علیه رژیم صهیونیستی به راه افتاد، از بزرگترین مظاهر بیداری جهانی و فاش شدن دروغ بودن روایت صهیونیستها در دنیاست.
همچنین فلسطینیها با مقاومتی مثال زدنی و بینظیر بار دیگر درست بودن روایت خود را به مردم دنیا ثابت کردند و نشان دادند که هر بهایی هم بپردازند از سرزمین خود دست نمیکشند. در حالی که حاکمان کشورهای اروپایی و آمریکا و همچنین برخی رژیمهای عربی حاضر به دست کشیدن از حمایت از صهیونیستها نیستند، اما ملتهای دنیا امروز اسرائیل را تبدیل به یک موجودیت مردود در سطح بینالمللی کردهاند و مسئله فلسطین بار دیگر در کانون توجهات بینالمللی قرار گرفت.
6- احیای تاریخ واقعی فلسطین
زمانی که حماس عملیات طوفان الاقصی را آغاز کرد، منطقهای که مبارزان مقاومت فلسطین به آن حمله کردند در داخل سرزمینهای اشغالی مشخص شده در سال 1967 نبود، بلکه در داخل اراضی اشغالی سال 1948 بود.
این بدان معناست که از نظر فلسطینیها هیچ گونه مرزبندی در سرزمین آنها معنایی ندارد و سراسر فلسطین همانگونه که در سال 1948 بود، متعلق به ملت این سرزمین است و مبارزه آنها تا پس گرفتن کامل سرزمینشان ادامه خواهد داشت.
7- تاکید بر ریشه اصیل مقاومت در میان مردم فلسطین
طوفان الاقصی این معادله را تثبیت کرد که مقاومت فلسطین هرگز از بین نمیرود و همه دیدند که مردم غزه با وجود تحمل بدترین مصیبتها و رنجهای انسانی از حمایت از مقاومت دست نکشیدند.
یک نظرسنجی انجام شده توسط مرکز تحقیقات سیاسی فلسطین در رام الله بین ماه مه تا اوایل ژوئن 2024 نشان داد که حمایت از طوفان الاقصی در میان فلسطینیها نزدیک به 80 درصد بوده و 82 درصد از آنها معتقدند که طوفان الاقصی، آرمان فلسطین را در کانون توجهات جهانی قرار داد. همچنین فلسطینیها در این نظرسنجی تاکید کردند تنها طرفی که باید در روز بعد از جنگ هم غزه را اداره کند حماس است.
7- تحمیل اراده مقاومت به صهیونیستها
در حالی که رژیم صهیونیستی شروط متعددی برای آتش بس گذاشته بود و تاکید داشت که حاکمیت حماس بر غزه باید از بین برود، اما در نهایت این مقاومت فلسطین بود که اراده خود را به اشغالگران تحمیل کرد؛ زیرا رژیم صهیونیستی مجبور شد با خروج نیروهای خود از نوار غزه موافقت کند و هزاران نفر از اسرای فلسطینی که دارای احکام سنگین از جمله چندین بار حبس ابد هستند در معامله تبادل اسرا آزاد میشوند.
همچنین بازسازی سریع نوار غزه در بندهای توافق آتش بس ذکر شده و این چیزی است که اسرائیل نمیخواست؛ بلکه به دنبال آن بود که با ویران کردن غزه اهالی این منطقه را به کشورهای همسایه آواره کرده و شروع به شهرک سازی برای اسرائیلیها در غزه کند. اما عزم و استواری مردم و مقاومت فلسطین در غزه، این توطئه صهیونیستها را به شکست کشاند.
9- تثبیت معادله وحدت عرصههای مقاومت
قبل از طوفان الاقصی، رویای مشارکت همه اعراب در نبردی واحد ضد رژیم صهیونیستی دور از دسترس بود اما این نبرد امکان اتحاد اعراب علیه اسرائیل را فراهم کرد و توانست ماهیت واقعی درگیری با رژیم صهیونیستی را در منطقه احیا کند.
در حالی که حاکمان عرب در برابر جنایات اسرائیل علیه زنان و کودکان غزه ساکت ماندند و حتی با این رژیم همکاری هم کردند، اما ملتهای عربی نشان دادند که همچنان اسرائیل را بزرگترین دشمن خود میدانند و در کنار مردم فلسطین هستند.
حضور تاریخی جبهههای مقاومت برای حمایت از غزه در این نبرد، از جمله رویدادهای قابل توجه طوفان الاقصی است. حزب الله به عنوان اولین جبههای که از محور مقاومت به نبرد طوفان الاقصی پیوست با وجود دادن بهایی بسیار سنگین و در راس آن شهادت سید حسن نصرالله از حمایت غزه دست نکشید. یمنیها هم تا آخرین لحظه و با وجود همه تجاوزات ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی کنار مردم فلسطین ماندند و از عملیاتهای نظامی خود و محاصره دریایی رژیم اشغالگر تا زمان آتش بس در غزه دست برنداشتند. مقاومت عراق هم با وجود فشارهای داخلی و خارجی شدیدی که روی آن وجود داشت اما در جبهه حمایت از غزه باقی ماند.
عملیاتهای تاریخی «وعده صادق» که جمهوری اسلامی ایران در جریان نبرد طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و بزرگترین حملات به این رژیم از زمان اشغالگری آن در فلسطین بود، هرگز از حافظه جهانیان پاک نخواهد شد.
به همین دلیل بود که مقامات حماس از جمله ابوعبیده، سخنگوی گردانهای القسام در سخنرانی خود بعد از آتش بس به درستی از ایران و محور مقاومت قدردانی کردند و نامی از رژیمهای عربی نیاوردند.
10- افشای چهره واقعی غرب
هر انسان عاقلی که کمی با تحولات منطقه آشنایی داشته باشد میداند که اسرائیل در واقع یک پروژه غربی در شرق است و اگر روزی حمایتهای غرب به ویژه آمریکا از آن به پایان برسد، اساساً چیزی به نام اسرائیل وجود نخواهد داشت.
حمایتهای نامحدود آمریکا و غرب از جنایات شنیع رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه که موجب شد این جنگ برای ماههای طولانی ادامه پیدا کند، چهره واقعی و وحشی غربیها را در جهان فاش کرد و نشان داد حقیقت غرب کاملاً متناقض با ادعاهای حقوق بشری آن است.
در پایان باید گفت هرچند که مردم فلسطین و همچنین جبهههای مقاومت در نبرد طوفان الاقصی بهای هنگفتی پرداخت کردند، اما توانستند یک پیروزی تاریخی در برابر رژیم استعماری و اشغالگر صهیونیستی و حامیانش رقم بزنند و بار دیگر آرمان فلسطین را در اولویت دستور کار جهان قرار دهند. همچنین نباید فراموش کنیم که نتایج و دستاوردهای طوفان الاقصی به تدریج در آینده ظاهر خواهد شد.
انتهای پیام/