تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3912939
شناسه : 3912939
تاریخ :
اژه‌ای: کارآفرینی و تولید ثروت در اسلام یک ارزش است اقتصاد ایران: رئیس قوه قضائیه با تاکید بر ارزش کارآفرینی و تولید ثروت در اسلام گفت: کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی می‌شود و باید نگاه خود را به استفاده از ظرفیت‌های مردمی و سرمایه‌گذاری در اقتصاد تغییر دهیم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای؛ رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: ما باید با حرکت جهادی بر مشکلات فائق آییم: البته حرکت ما باید منطبق با قانون باشد؛ یکی از معیارهای اصلی انقلابی‌گری احترام به قانون است. کسی نمی‌تواند بگوید آنجایی که قانون منطبق با منافع من است به آن التزام دارم و آنجایی که قانون منطبق با منافع و سلایق من نیست آن را زیر پا می‌گذارم! احترام به قانون در همه شئون واجب است.

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از 40 ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.

رئیس دستگاه قضا گفت: ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم. در مقاطعی و از نگاه برخی از ما مسئولین، حضور در جلسات فعالان، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران اقتصادی و تولیدی و حتی عکس گرفتن با آنها یک ضد ارزش تلقی می‌شد. این در حالی است که کارآفرینی و تولید ثروت در جامعه، از نگاه اسلامی یک ارزش تلقی می‌شود.

رئیس عدلیه گفت: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز است، برجسته و پر ارج و قرب می‌شود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد. گاهی خیلی از ما مسئولین از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم می‌هراسیم.

قاضی‌القضات اظهار کرد: وقتی فردی جرمی را مرتکب می‌شود ما او را طبق قانون تعقیب و مجازات می‌کنیم؛ این امری لازم است؛ اما با کمال تاسف بعضاً شاهد هستیم که این فرد محکوم از حیز انتفاع ساقط می‌شود و ما او را و جامعه را برای همیشه از ظرفیت‌هایی که دارد محروم می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: باید شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را به همه بخش‌های اقتصادی تسهیل کنیم. گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم و یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ من‌باب‌مثال ما در قوه قضاییه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم باید یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ها و غیره داشته باشیم. بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف یک امر ضروری است اما گاهی شاخص‌ها و معیارهای ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم می‌سازیم.

انتهای پیام/