تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x3912886
شناسه : 3912886
تاریخ :
بلاتکلیفی تأمین اعتبار اضافه‌کاری پرستاران اقتصاد ایران: در پی اعتراضات مکرر جامعه پرستاری به مطالبات صنفی و مشکلات معیشتی که بازتاب وسیعی در سطح کشور داشت و چالش‌های زیادی در برخی مناطق ایجاد کرد، مسئولین نیز به میدان آمدند و تلاش کردند تا راه‌حل‌هایی برای مشکلات پرستاران پیدا کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

اسماعیل شریعتی،فعال صنفی حوزه پرستاری طی یادداشتی به سلامت نیوز نوشت : در پی اعتراضات مکرر جامعه پرستاری به مطالبات صنفی و مشکلات معیشتی که بازتاب وسیعی در سطح کشور داشت و چالش‌های زیادی در برخی مناطق ایجاد کرد، مسئولین نیز به میدان آمدند و تلاش کردند تا راه‌حل‌هایی برای مشکلات پرستاران پیدا کنند. یکی از مهم‌ترین موضوعات و مطالبات پرستاران، که به دلیل کمبود نیروی پرستاری در کشور و حل این بحران ناخواسته پرستاران درگیر آن شده‌اند، مسأله اضافه‌کاری و نرخ آن بود. نرخ بسیار پایین اضافه‌کاری که به طور متوسط هر ساعت ۲۰ هزار تومان بود، نه تنها در شأن پرستاران نبود، بلکه با توجه به سختی کار در محیط‌های درمانی، مبلغی بسیار ناچیز به نظر می‌رسید.

با روی کار آمدن دولت دکتر پزشکیان و حمایت رئیس‌جمهور از پرستاران، مقرر گردید که نرخ اضافه‌کاری پرستاران اصلاح شود. طبق مصوبه شورای حقوق و دستمزد، نرخ اضافه‌کاری پرستاران به میزان ۲.۵ برابر افزایش یافت، اما با توجه به اینکه نرخ اولیه و پایه اضافه‌کاری مبلغ پایینی بود، این افزایش همچنان ایده‌آل به نظر نمی‌رسید، اما می‌توانست در کوتاه‌مدت تا حدودی رضایتمندی ایجاد کند.

علیرغم فضای رسانه‌ای گسترده‌ای که پیرامون این موضوع ایجاد شد و حجم بالای مصاحبه‌ها و اظهارنظرهای مسئولین که این تصمیم را یک گام بزرگ جلوه می‌دادند، در عمل هیچ تغییری رخ نداده است. تا این لحظه، باوجود ابلاغ این مصوبه توسط معاون توسعه وزارت بهداشت به مراکز درمانی و دانشگاه‌ها، هیچ مبلغی از این مصوبه به پرستاران پرداخت نشده است.

وزیر بهداشت اخیراً در نامه‌ای به رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار تأمین اعتبار مالی این مصوبه شده است، و با توجه به این نامه، مشخص است که هنوز تکلیف تأمین مالی آن روشن نیست. نتیجه این وضعیت چیزی جز افزایش فشار اقتصادی بر پرستاران و تشدید نارضایتی آنها نبوده است. تنها چیزی که از این مصوبه باقی مانده، مصاحبه‌های پرهیاهو و جیب خالی پرستاران است؛ در حالی که با نزدیک شدن به پایان سال، همچنان هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.

لذا لازم است سازمان برنامه و بودجه هر چه سریع‌تر نسبت به تأمین بار مالی این مصوبه اقدامات لازم را انجام دهد تا حداقل یکی از مشکلات پرستاران در مسیر حل شدن قرار گیرد.