به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، برخی از مواد مغذی نقش کلیدی در تقویت عملکرد مغز، حمایت از حافظه و حتی محافظت در برابر بیماریهایی مانند آلزایمر دارند. در این مطلب به 3مورد از بهترین مواد مغذی برای سلامت مغز، دوز مناسب این مواد مغذی و غذاهایی که باید به رژیم غذایی خود اضافه کنید، اشاره شده است.
اسیدهای چرب امگا3
اسیدهای چرب امگا3 برای عملکرد مغز ضروری هستند، بهخصوص DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید) که بخش قابل توجهی از بافت مغز را تشکیل میدهد. این چربیهای سالم به ساخت سلولهای مغزی، پشتیبانی از ارتباط بین نورونها و کاهش التهاب که با زوال شناختی و از دست دادن حافظه مرتبط است، کمک میکنند.
براساس مطالعهای که در سال2022 انجام شد، مصرف اسیدهای چرب امگا3 باعث افزایش یادگیری، تقویت حافظه، بهبود شناختی و بهبود جریان خون در مغز میشود.
بهترین غذاها برای خوردن: ماهیهای چرب، گردو، دانه چیا، دانه کتان و شاهدانه
ویتامینهای گروه B
ویتامینهای گروهB بهویژه B9 ، B6 (فولات) و B12 نقش مهمی در عملکرد مغز دارند. آنها به کاهش سطح هموسیستئین (اسید آمینهای که وقتی خیلی زیاد باشد، با مشکلات حافظه و زوال شناختی مرتبط است) کمک میکنند. این ویتامینها همچنین از تولید انتقالدهندههای عصبی که بر خلق و خو، حافظه و هوش تأثیر میگذارند، پشتیبانی میکنند.
براساس مطالعهای که در سال2012 انجام شد، سطوح پایین ویتامین B12 هم با پردازش کند اطلاعات و هم عملکرد ضعیف حافظه مرتبط است.
بهترین غذاها برای خوردن: سبزیجات برگدار مانند اسفناج، تخممرغ، لبنیات، ماهی، گوشت بدون چربی و شیر گیاهی غنی شده برای گیاهخواران.
آنتی اکسیدانها
آنتیاکسیدانها، بهویژه ویتامین C، ویتامین E و فلاونوئیدها، به محافظت از سلولهای مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک میکنند که میتواند پیری و از دست دادن حافظه را تسریع کند. آنها همچنین از جریان خون به مغز حمایت و اطمینان حاصل میکنند که اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز برای بهترین عملکرد خود را دریافت میکنند.
فلاونوئیدها: انواع میوهها و سبزیجات رنگارنگ.
بهترین غذاها برای خوردن: انواع توتها مانند زغالاخته، توت فرنگی و شاهتوت، شکلات تلخ(70درصد کاکائو یا بالاتر)، مرکبات مانند پرتقال و گریپفروت، آجیل و دانهها بهخصوص بادام و تخمه آفتابگردان.