ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معلمان خرید خدمات از سال تحصیلی92-93 وارد سیستم آموزش و پرورش شدند و در ابتدا قرار بود در مناطق محروم و دورافتاده به تدریس بپردازند. با این حال، به تدریج این گروه به یکی از روشهای اصلی جبران کمبود معلم در مناطق مختلف کشور تبدیل شدند.
در حالی که قرار بود جذب معلمان خرید خدمات متوقف شود، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، از صدور مجوز جذب 26 هزار و 300 معلم خرید خدماتی برای سال تحصیلی جاری خبر داد. همچنین وزیر آموزش و پرورش از تبدیل وضعیت این معلمان به نیروهای قرارداد کار معین خبر داده است.
سید حمید پورمحمدی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز اخیراً اعلام کرده است که منابع لازم برای استخدام 28 هزار معلم (که 5600 نفر از آنها در استان سیستان و بلوچستان هستند) تأمین خواهد شد.
مشکلات معلمان خرید خدمات تهران
در ادامه، با یکی از معلمان خرید خدمات شهر تهران که امسال به عنوان نیروی حقالتدریس فعالیت میکند، گفتوگویی انجام دادیم تا بخشی از مشکلات این گروه از معلمان در پایتخت را بررسی کنیم.
این معلم که در مقطع ابتدایی تدریس میکند، در گفتوگو با تسنیم بیان کرد: در دولت قبل مصوب شده بود که از مهرماه امسال معلمان خرید خدمات از خدمت منفصل شوند و دیگر به کار گرفته نشوند.
وی افزود: در دولت جدید، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که این نیروها حفظ خواهند شد و به صورت حقالتدریس به کار گرفته شدیم. من نیروی تهران هستم و دو سال قبل قرارداد کار معین داشتم، اما مجدداً قرارداد من خاتمه یافت و دلیل آن مدت زمان قرارداد (9ماه) عنوان شد. سال گذشته دوباره به وضعیت خرید خدمات بازگشتم. از مهرماه امسال به صورت حقالتدریس مشغول به کار شدم و فقط بیمه آذرماه برایم رد شده است.
5 ماه تدریس با 15 میلیون حقوق
این معلم درباره حقوق واریز شده گفت: حقوق تعیین شده برای معلمان خرید خدمات در شهرستانهای تهران 15 میلیون و در شهر تهران 13 میلیون تعیین شده که پس از کسر مبلغ بیمه، به 10 میلیون میرسد. به ازای 5 ماه تدریس، 15 میلیون برای بنده واریز شده و گفتهاند 10 میلیون دیگر نیز واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: در مورد بیمه نیز، در سالهای قبل که نیروی خرید خدمات بودیم، بیمه ما 8 ماه بود یعنی از مهر تا اسفند 6 ماه، یک ماه اردیبهشت و 15 روز فروردین و 15 روز خرداد را هم یک ماه در نظر میگرفتند. در مجموع،4 ماه از سال بیمه نداشتیم.
این معلم بیان کرد: همواره حقوقی بسیار پایینتر از حداقل حقوق کارگری دریافت میکردیم. با وجود افزایش اندک حقوق در این چند سال، امسال که حقالتدریس شدیم، حقوقمان دوباره کاهش یافته است. در واقع، هر سال که کار کردیم، حداقل حقوق را برای ما در نظر گرفتند، چه یک سال سابقه کار داشته باشیم، چه 10 سال. سنوات خدمت هیچ تأثیری بر پایه حقوق ما ندارد.
وی گفت: در مورد قرارداد کار معین نیز گفته شده که سازمان اداری، استخدامی و برنامه و بودجه، تبدیل همکاران از حقالتدریس به قرارداد کار معین را به دلیل بار مالی آن نمیپذیرند. در حال حاضر به ما گفته میشود که تنها راه تبدیل وضعیت، شرکت در آزمون استخدامی است.
محرومیت حتی از دریافت یک تقدیرنامه
این معلم با اشاره به تبعیض میان معلمان رسمی و غیررسمی بیان کرد: مسئولان آموزش و پرورش در تهران به معلمان خرید خدمات حتی یک تقدیرنامه هم نمیدهند و میگویند شما نیروی رسمی نیستید. همکاران از این بابت بسیار دلسرد شدهاند. دردناکتر این است که ما از بسیاری از امتیازاتی که یک معلم رسمی و پیمانی دارد، محرومیم. بیمه تکمیلی نداریم، نمیتوانیم در رتبهبندی شرکت کنیم و رتبهبندی شامل حال ما نمیشود. ما را ملزم به شرکت در دورههای ضمن خدمت میکنند، اما شرکت در این دورهها برای ما هیچ امتیازی ندارد، در حالی که برای همکاران رسمی در رتبهبندی امتیاز محسوب میشود.
این معلم در پایان گفت: ما چیزهایی که برای بقیه همکاران هست را نمیخواهیم، اما حداقل حقوق را به ما بدهند. چرا حقوق ما سروقت نیست؟ چرا پرداختها به موقع نیست؟ چرا بیمه نداریم؟ من در دوران بارداری تا هفتههای آخر سر کار میرفتم و از 20 اسفند مدیر مدرسه گفت که نیازی به حضور نیست. 14 فروردین فرزندم به دنیا آمد و مجدداً 28 فروردین به مدرسه بازگشتم و فرزند کوچکم را به اطرافیان میسپردم و به مدرسه میرفتم.
انتهای پیام/