ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که امیدوار است مذاکرات به منظور حل و فصل صلحآمیز درگیری نظامی اوکراین با مشارکت مسکو، کییف، واشنگتن و بروکسل آغاز شود.
وی شب گذشته، شنبه، در مصاحبه با خبرگزاری "آسوشیتدپرس" گفت: «ما تنها پس از گفتوگو با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا باید به نوعی از مذاکرات با روسها برسیم. و من دوست دارم ایالات متحده، اوکراین و روسیه را بر سر میز مذاکرات ببینم. و صادقانه بگویم، صدای اتحادیه اروپا نیز باید شنیده شود. فکر میکنم این عادلانه و مؤثر خواهد بود. اما اینکه نتیجه آن چه خواهد شد، نمیدانم.»
علاوه بر این، زلنسکی یادآور شد که تیم او با دولت رئیسجمهور آمریکا در تماس است، اما این مشورتها در حال حاضر ماهیت کلی دارند. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که بهزودی دیدار شخصی با ترامپ داشته باشد «تا برنامهای برای آتشبس تدوین شود». زلنسکی در عین حال از اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره برگزاری «مذاکرات جدی» واشنگتن با مسکو بدون مشارکت کییف ابراز نارضایتی کرد.
علاوه بر این، خبرگزاری "رویترز" گزارش داده که دولت ترامپ چندین روز است که درباره راههای متقاعد کردن اوکراین برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور در چارچوب آتشبس با طرف روسی در حال رایزنی است تا رهبر منتخب جدید در اوکراین مسئولیت دستیابی به یک توافق بلندمدت با روسیه را بر عهده گیرد. همچنین گزارش شده که در ایالات متحده معتقدند انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی جدید در اوکراین باید تا پایان سال 2025 برگزار شود. این انتخابات ممکن است در صورت دستیابی کییف به توافق آتشبس با روسیه در ماههای آینده، برگزار شود.
در اواخر ژانویه، کیت کلاگ، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور اوکراین، اعلام کرده بود که ترامپ قصد دارد از اهرمهایی برای نشاندن مقامات مسکو و کییف بر سر میز مذاکرات استفاده کند. به گفته وی، دولت ایالات متحده در حال بررسی گزینههای اعمال فشار نه تنها بر روسیه، بلکه بر طرف اوکراینی است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و هفتاد و پنجمین (1075) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
آمریکا بر لزوم برگزاری انتخابات در اوکراین تا پایان سال 2025 تأکید دارد
کیت کلاگ، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ در امور اوکراین اعلام کرده که دولت ایالات متحده بر این باور است که انتخابات جدید ریاستجمهوری و پارلمانی در اوکراین باید تا پایان سال 2025 برگزار شود.
خبرگزاری "رویترز" با استناد به اظهارات وی، یادآور شد که انتخابات در اوکراین میتواند تا قبل از پایان سال جاری برگزار شود، مشروط بر اینکه کییف در ماههای آینده بتواند به توافقی درباره آتشبس با روسیه دست یابد. کلاگ در این باره توضیح داد: «اکثر کشورهای دموکراتیک در طول عملیات نظامی هم انتخابات برگزار میکنند. فکر میکنم این مسئله مهم و برای پایبندی به اصول دموکراسی مفید باشد.»
پیش از این دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه ابراز عقیده کرده بود که برای ولودیمیر زلنسکی شرکت در انتخابات مجدد خطرناک است و به همین دلیل او در انجام مذاکرات با روسیه تعلل میکند تا شرایط در اوکراین برای برگزاری انتخابات عادی نشود. به گفته مدودف، زلنسکی یا در انتخابات شکست خواهد خورد یا «کشورهای بزرگ غربی او را از صفحه شطرنج حذف خواهند کرد».
هفته گذشته ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز تاکید کرده بود که زلنسکی به دلیل عدم مشروعیت خود، حق امضای هیچ توافقی را ندارد. وی یادآور شد که در صورت امضای هرگونه سند صلحی بین طرفین، رهبر اوکراین باید از لحاظ حقوقی مشروعیت خود را تأیید کند.
دوره ریاستجمهوری زلنسکی در تاریخ 20 ماه مه سال گذشته به پایان رسید. انتخابات ریاستجمهوری اوکراین که قرار بود در سال 2024 برگزار شود، به دلیل وضعیت جنگی و بسیج عمومی لغو شد. زلنسکی اعلام کرده بود که در شرایط کنونی برگزاری انتخابات را «نامناسب» میداند.
وحشت در اوکراین به دلیل توقف کمکهای بینالمللی آمریکا
روزنامه "لوموند" گزارش داده است که تعلیق 90 روزه کمکهای خارجی آمریکا که توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، اعلام شده، در اوکراین باعث وحشت شده است، زیرا مقامات این کشور حمایت واشنگتن را عامل تعیینکنندهای در سرنوشت کییف میدانند.
به نوشته این نشریه فرانسوی، فعالان اوکراینی مرتبط با ارتش و سازمانهای داوطلبانه اعلام کردهاند که تعلیق کمکهای بینالمللی نه تنها بر بازسازی زیرساختها و برنامههای آموزشی تأثیر گذاشته، بلکه برنامههای مربوط به ادغام مجدد نظامیان نیروهای مسلح اوکراین در جامعه و همچنین رسانههای بهاصطلاح مستقل را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
مقامات کییف اعلام کردهاند که در تلاش خواهند بود تا راه حلی برای این وضعیت بیابند، اما از انتقاد علنی به تصمیم دونالد ترامپ در این باره خودداری کردهاند.
گزارش شده است که از آغاز درگیری نظامی در اوکراین، این کشور در چارچوب برنامه آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) حدود 2.6 میلیارد دلار کمک بشردوستانه، حداقل 5 میلیارد دلار کمک برای توسعه و 30 میلیارد دلار کمک مستقیم بودجهای دریافت کرده است. در اواخر ژانویه، این آژانس برنامههای حمایتی خود برای کشورهای خارجی، از جمله اوکراین، را به حالت تعلیق درآورد.
ارتش اوکراین علیرغم کمکهای چندصد میلیارد یورویی غرب در حال شکست است
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان ابراز عقیده کرد که با وجود کمکهای قابل توجه کشورهای غربی به ارزش صدها میلیارد یورو به کییف، نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد با روسیه در حال عقبنشینی هستند. وی در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی "ال دباته" گفت: «به اوکراینیها صدها میلیارد یورو پرداخت شده و سلاحهایی به ارزش صدها میلیارد یورو ارسال شده، با این وجود ارتش اوکراین هر روز در حال عقبنشینی و از دست دادن مناطق بیشتری است.»
سییارتو افزود که به دلیل حمایت از کییف، تحریمهای ضدروسی اعمال شده که روابط بین روسیه و اروپا را نابود کرده است. وی همچنین تأکید کرد که «هیچ راهحلی برای این مناقشه در میدان نبرد وجود ندارد» و مذاکرات را تنها مسیر برای حل درگیری دانست. او ابراز امیدواری کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بتواند «مسیر را تغییر داده و به نوعی توافق صلح دست یابد».
شکاف در بخش دفاعی اوکراین در لحظات حساس جنگ
روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داده است که شکاف در بخش دفاعی اوکراین در حساسترین لحظات درگیری نظامی رخ داده است.در این گزارش آمده است: «افزایش اختلافات و رسوایی در بخش دفاعی اوکراین در زمانی نامناسب برای این کشور رخ میدهد.»
پیشاز این در اواخر ژانویه، سازمان اجتماعی اوکراینی «مرکز مبارزه با فساد» اعلام کرد که رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، در پروندهای قضایی درباره سوءاستفاده از قدرت مورد اتهام قرار گرفته است. طبق اطلاعات این سازمان، تصمیم وی برای عدم تمدید قرارداد مدیر آژانس خریدهای دفاعی، مارینا بزروکووا، برخلاف تصمیم هیئت نظارت، غیرقانونی بوده است. یک روز بعد، تاراس ملنیچوک، نماینده دولت در پارلمان اوکراین، از استعفای دیمیتری کلیمنکوف، معاون وزیر دفاع، خبر داد.
عمروف پیش از این اعلام کرد که قرارداد با بزروکووا تمدید نخواهد شد. در همان زمان، وی پیشنهاد برکناری معاون خود، دیمیتری کلیمنکوف را به دولت ارائه داده و دلیل این اقدام را شکست در حوزه خرید تسلیحات برای ارتش اوکراین عنوان کرده بود.
هشدار درباره قطع ارسال تسلیحات به کییف به دلیل رسوایی در وزارت دفاع
در این رابطه، نشریه ایتالیایی "L'AntiDiplomatico" نیز گزارش داده است که بحران نهادینه شده در اوکراین، که با رسوایی مرتبط با رستم عمروف، وزیر دفاع این کشور، در ارتباط است، میتواند ارسال کمکهای نظامی از سوی کشورهای غربی را مختل یا حتی متوقف کند.در این گزارش آمده است: «اوکراین با یک بحران نهادی جدید مواجه شده که میتواند اعتماد بینالمللی را تضعیف کرده و روند جریان کمکهای نظامی را به خطر بیندازد.»
این نشریه فاش کرده که مقامات کشورهای غربی از کییف خواستهاند که هرچه سریعتر بحران در وزارت دفاع را حل کند.
در این گزارش همچنین آمده است: «در لحظهای بحرانی، با توجه به پیشروی نیروهای روسیه و احتمال فروپاشی جبهه، بیثباتی داخلی در دولت کییف ممکن است ارسال کمکهای نظامی را که در حال حاضر نیز ناکافی و بیفایده هستند، به خطر بیندازد.»
علاوه بر این، این روزنامه هشدار داده است که این بحران میتواند اعتبار باقیمانده اوکراین در نگاه شرکای بینالمللیاش را تضعیف کند.
در اواخر دسامبر 2024، اسکار لافونتن، وزیر دارایی پیشین آلمان، اوکراین را کشوری با «فساد مالی بیحد و مرز» توصیف کرده بود. به گفته وی، در این کشور ساختارهای دموکراتیک واقعی وجود ندارد و حکومت در دست الیگارشهاست.
در اواخر ژانویه، روزنامه "اوکراینسکا پراودا" گزارشی درباره برگزاری نشست محرمانه پارلمان اوکراین منتشر کرد که به وضعیت واقعی نیروهای مسلح این کشور در جبهه اختصاص داشت. در این نشست، کیریل بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات ارتش اوکراین هشدار داد که در صورت عدم آغاز مذاکرات میان کییف و مسکو تا تابستان 2025، موجودیت اوکراین بعنوان یک کشور ممکن است در معرض تهدید قرار گیرد.
پس از انتشار این گزارش، سازمان اطلاعات نظامی اوکراین این اظهارات منتسب به بودانوف را تکذیب کرد. در پی این افشاگری، سرویس امنیت اوکراین یک پرونده کیفری درباره چنین نشت اطلاعاتی به رسانهها گشود.
تلاش کییف برای دسترسی به داراییهای مسدود شده روسیه در دولت ترامپ
روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داده است که اوکراین در تلاش است تا به داراییهای مسدود شده روسیه دسترسی پیدا کند و امیدوار است که بتواند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، را متقاعد کند تا بر مخالفت اروپا در این زمینه غلبه کند.
در این گزارش آمده است: «کییف انتظار دارد که یک منبع جایگزین برای تأمین مالی تسلیحات و بازسازی، برای ترامپ جذاب باشد، زیرا به دنبال کاهش کمکهای خارجی است. اوکراین مدتهاست که برای مصادره حدود 300 میلیارد دلار از داراییهای بانک مرکزی روسیه تلاش میکند. این موضوع به دلیل عدم قطعیت در مورد حمایت نظامی واشنگتن از کییف و تمرکز ترامپ بر حلوفصل درگیری، بار دیگر مطرح شده است.»
با این حال، این گزارش تأکید دارد که این پیشنهاد بدون حمایت گسترده اروپا شانس چندانی برای موفقیت ندارد. بر اساس اظهارات مقامات رسمی، برخی کشورها، از جمله فرانسه و آلمان، بهطور قاطع با این اقدام مخالف هستند.
هشدار درباره فاجعهای قریبالوقوع برای اوکراین
دنیل دیویس، سرهنگ دوم بازنشسته ارتش آمریکا و کارشناس مسائل نظامی ابراز عقیده کرده است که اوکراین نباید انتظار داشته باشد پس از مذاکرات برای پایان درگیری، به توافقی مطلوب برای خود دست یابد. وی در کانال یوتیوب خود گفت: «ما باید درک کنیم که هیچ راهحلی به نام "توافق خوب" برای اوکراین وجود ندارد. اکنون پرسش این است که وضعیت چقدر بدتر خواهد شد.»
دیویس توضیح داد که با توجه به شکستهای نظامی مداوم ارتش اوکراین در جبهه نبرد، ترامپ ناچار خواهد شد که به سرعت یک "توافق وحشتناک" برای اوکراین را امضا کند. به گفته او، اوکراین در هر صورت تنها دو گزینه خواهد داشت: یا یک توافق بسیار نامطلوب یا یک شکست فاجعهبار. این کارشناس آمریکایی افزود: «مسئله اینجاست که اگر ترامپ این کار را انجام ندهد و همچنان بر امکان رسیدن به شرایط مطلوبتر برای اوکراین پافشاری کند، همان اشتباهی که دولت جو بایدن انجام داد، آن توافق وحشتناک به یک فاجعه تمامعیار برای اوکراین تبدیل خواهد شد.»
چند روز قبل ترامپ اعلام کرد که در حال انجام گفتوگوهای "بسیار جدی" با روسیه درباره پایان درگیری در اوکراین است. او بار دیگر وعده داد که به زودی با ولادیمیر پوتین نیز مذاکره خواهد کرد و احتمال دارد به "نتیجهای مهم" دست یابد.
ارتش اوکراین در ژانویه 44.5 هزار نظامی خود را از دست داد
خبرگزاری "نووستی" صبح امروز، یکشنبه، با استناد به دادههای وزارت دفاع روسیه گزارش داده است که نیروهای مسلح اوکراین در منطقه عملیات ویژه تنها طی ماه ژانویه حداقل 44 هزار و 520 نفر از نیروهای خود را از دست دادهاند.
در اواخر ماه ژانویه، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که طی شش ماه گذشته، تلفات نیروهای اوکراینی، شامل زخمیها و کشتهشدگان، در هر ماه بهطور ثابت حدود 50 هزار نفر یا بیشتر بوده است. همچنین حدود 100 هزار نظامی اوکراینی بدون اجازه واحدهای نظامی خود را ترک کرده و فراری شدهاند.
افزایش تلفات ارتش اوکراین در درگیریهای منطقه کورسک
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین در جریان درگیریهای جاری در منطقه کورسک تا 56 هزار و 570 نفر از نیروهای خود را از دست دادهاند. علاوه بر این، ارتش اوکراین حجم زیادی از تجهیزات نظامی خود را نیز از دست داده است.
بر اساس این گزارش، نیروهای مسلح روسیه در جریان این نبردها 3237 تانک، 241 خودروی جنگی پیادهنظام، 185 نفربر زرهی، بیش از 1600 خودروی زرهی جنگی، بیش از 1700 خودروی نظامی و 397 قبضه توپخانه دشمن را منهدم کردهاند.
حمله گسترده نیروهای مسلح روسیه به تأسیسات گاز و انرژی اوکراین
وزارت دفاع روسیه روز شنبه گزارش داد که نیروهای مسلح این کشور با استفاده از تسلیحات دقیق دوربرد، حملهای گروهی به تأسیسات گاز و انرژی اوکراین انجام دادهاند. این تأسیسات وظیفه تأمین انرژی برای صنایع نظامی اوکراین را بر عهده داشتهاند.
همچنین تأکید شده که اهداف موردنظر مورد اصابت قرار گرفته و خسارت به تأسیسات تعیینشده وارد شده است.
علاوه بر این، نیروهای روسیه تجهیزات و نیروهای ارتش اوکراین را در 33 منطقه مسکونی در جمهوریهای مردمی لوهانسک و دونتسک، و همچنین در مناطق زاپروژیه، خارکف و دنپروپتروفسک هدف قرار دادهاند.
طبق گزارش وزارت دفاع روسیه، از آغاز عملیات ویژه تاکنون، نیروهای مسلح این کشور موفق به انهدام 652 فروند هواپیما، 283 بالگرد، بیش از 42 هزار پهپاد، 590 سامانه موشکی پدافند هوایی، بیش از 20.9 هزار تانک و خودروهای زرهی جنگی شدهاند. علاوه بر این، بیش از 1500 سامانه پرتاب چندگانه موشک، 21.1 هزار قبضه توپخانه صحرایی و خمپارهانداز، و بیش از 31 هزار خودروی نظامی ویژه نیز منهدم شده است.
نامزد پست ریاستجمهوری رومانی کییف را عامل تشدید درگیری دانست
کالین جورجسکو، نامزد پست ریاستجمهوری رومانی معتقد است که سیاستهای کییف نهتنها به روند صلح کمکی نمیکند، بلکه موجب تشدید مناقشه نظامی در اوکراین شده است. وی پیش از این نیز گفته بود که در موضوع توافق صلح اوکراین از تصمیمات دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، پیروی خواهد کرد.
اظهارات این سیاستمدار در چارچوب بحثهای جاری درباره حمایت کشورهای غربی از اوکراین مطرح شد. وی در یک گفتگوی ویدئوی ابراز عقیده کرد: «سیاستهای کییف به روند صلح کمکی نکرده و فقط باعث تشدید درگیری شده است، که نتیجه آن مهاجرت گسترده اوکراینیها به خارج از کشور و بیثباتی اقتصادی در اروپا بوده است. تصمیمات اشتباه کییف موجب تخریب کشور، فروپاشی خانوادههای اوکراینی و بیثباتی اقتصادی در اروپا شده است.»
بر اساس دادههای سازمان ملل، از آغاز درگیری نظامی، بیش از 6.5 میلیون اوکراینی کشور خود را ترک کرده و در کشورهای اروپایی بطور موقت پناهندگی دریافت کردهاند.
هشدار غرب درباره از دست دادن منابع حیاتی اوکراین
مارگوس تساخکنا، وزیر امور خارجه استونی هشدار داد که کشورهای غربی ممکن است منابع حیاتی خود در اوکراین را از دست بدهند، زیرا در صورت ادامه پیشروی موفقیتآمیز نیروهای مسلح روسیه، کنترل این منابع بدست مسکو خواهد افتاد.
به گفته وی، اقتصاد جهانی بهطور فزایندهای به مواد معدنی استراتژیک وابسته شده که اوکراین ذخایر عظیمی از آنها را در اختیار دارد. او توضیح داد که این کشور یکی از تأمینکنندگان اصلی تیتانیوم و منگنز برای ایالات متحده است. تساخکنا یادآور شد که این منابع «در نزدیکی خط مقدم جبهه قرار دارند».
وی در مقالهای برای نشریه "نشنال اینترست" نوشت: «اگر این مناطق به دست روسیه بیفتند، مسکو و شرکای آن به یک گنجینه عظیم دست خواهند یافت.»
پیشتر، در 30 ژانویه، مارکو روبیو، سناتور آمریکایی، اعلام کرده بود که اوکراین بر اثر این درگیریها 100 سال به عقب رانده شده است. به گفته وی، سیستم انرژی این کشور تقریباً تخریب شده و «در آینده، کسی باید هزینه بازسازی آن را بپردازد.»
انتقال موشکهای پاتریوت آمریکایی از اسرائیل به اوکراین
رسانه دیجیتالی آمریکایی Axios فاش کرده است: ارتش ایالات متحده قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، حدود 90 فروند موشک رهگیر پاتریوت را از انبارهای خود در اسرائیل به لهستان منتقل کرده تا از آنجا به اوکراین ارسال شوند. پنتاگون در روزهای پایانی دولت جو بایدن ارسال هرچه بیشتر تسلیحات به اوکراین را بهعنوان اولویت اصلی خود قرار داده بود. این محموله، بزرگترین انتقال تسلیحات از اسرائیل به اوکراین در نزدیک به سه سال گذشته محسوب میشود.
در آوریل سال گذشته، نیروی هوایی اسرائیل بهطور رسمی سامانه پاتریوت را پس از بیش از 30 سال از رده خارج کرد. این سامانه در طول جنگ خلیج فارس برای نخستین بار در اختیار اسرائیل قرار گرفته بود، اما با توسعه سامانههای دفاع هوایی داخلی این کشور، دیگر کاربردی نداشت. بیشتر سامانههای پاتریوت موجود در اسرائیل برای اهداف آموزشی یا در انبار نگهداری میشدند.
برای چندین ماه، مقامات اسرائیلی در مورد انتقال آنها به اوکراین تردید داشتند و از بیم واکنش روسیه، تصمیمگیری در این باره را به تعویق انداخته بودند. یک مقام اوکراینی فاش کرده بود که بنیامین نتانیاهو رای چندین هفته از پاسخ دادن به تماسها از کییف خودداری کرده بود. بااینحال، در اواخر سپتامبر، نتانیاهو سرانجام این انتقال را تأیید کرد.
روسیه خواستار توجه جامعه جهانی به جنایات ارتش اوکراین در منطقه کورسک شد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که قتل غیرنظامیان در روستای روسکویه پاروچنویه در منطقه کورسک روسیه، بار دیگر ماهیت جنایتکارانه مقامات کییف را تأیید میکند.
وی تأکید کرد که اطلاعات مربوط به جنایات نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک باید در مجامع بینالمللی بررسی شود. به گفته زاخارووا، طرف روسی شواهد متعددی از جنایات رژیم کییف در منطقه کورسک در اختیار دارد.
یک روز قبل استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل مخالفت خود با قتل غیرنظامیان در منطقه کورسک روسیه را اعلام کرد. وی در پاسخ به سوال خبرنگار روس در این باره، گفت: «ما همواره بهطور قاطعانه در مخالفت با کشتار و قتل مردم غیرنظامی در هر کجا که باشد موضع گیری کرده و این اقدام را محکوم کردهایم.»
روز جمعه مقامات روسی گزارش دادند که بر روی اجساد غیرنظامیان کشته شده در روستای روسکویه پاروچنویه در منطقه کورسک، آثار جراحات ناشی از گلوله و سوختگیهای الکتریکی مشاهده شده است. بعد از بیرون راندن نظامیان اوکراینی از این منطقه مرزی، اجساد 9 غیرنظامی شامل سه زن و شش مرد روستایی کشف شد.
زاخارووا: اوکراین قادر به ایجاد اختلاف میان روسیه و کشورهای جامعه همسود نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه اعلام کرد که اوکراین موفق نخواهد شد میان روسیه و کشورهای مستقل مشترکالمنافع اختلاف ایجاد کند.
ماریا زاخارووا این سخنان را در واکنش به گزارش سرویس امنیت فدرال روسیه درباره شناسایی فردی اوکراینی که در یک ویدئو اظهارات توهینآمیزی علیه مردم ازبکستان مطرح کرد بر اساس تحقیقات نیروهای امنیتی، این فرد که در ویدئو خود را شهروند روسیه معرفی کرده، در واقع یک تبعه اوکراینی است.
زاخارووا یادآور شد که اتحاد میان مردم روسیه یکی از ارزشهای مرسوم این کشور است و افزود که «هیچگونه جعل ویدئویی یا تحریکات هدایتشده از خارج نمیتواند روابط دوستانه با کشورهای مستقل مشترکالمنافع را خدشهدار کند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ازبکستان اعلام کرد که ویدئوی تحریکآمیز منتشرشده در یوتیوب، که حاوی اهانت به مردم ازبکستان بود، با هدف ایجاد اختلاف میان مسکو و تاشکند ساخته شده است. وی یادآور شد که وزارت خارجه ازبکستان پس از شناسایی ویدئو، بلافاصله از طریق کانالهای دیپلماتیک با همتایان روسی خود تماس برقرار کرده است.
بریتانیا به پناهجویان اوکراینی اجازه داد فرزندان خود را به این کشور بیاورند
روزنامه "ایندیپندنت" گزارش داده است که وزارت کشور انگلیس قوانین مربوط به کمک به پناهجویان اوکراینی را تغییر داده و اکنون آنها میتوانند برای فرزندان خود ویزا دریافت کرده و در کنار آنها در بریتانیا زندگی کنند.
بر اساس این گزارش، در فوریه 2024، دولت بریتانیا برنامه "خانههایی برای اوکراین" را اصلاح کرد که در چارچوب آن، کودکان نمیتوانستند به والدین یا سرپرستان خود در این کشور بپیوندند.
طبق اصلاحات انجام شده، کودکانی که از این طریق ویزا دریافت کنند، میتوانند تا 18 ماه در بریتانیا اقامت داشته باشند و به آموزش، خدمات درمانی و مزایای اجتماعی دسترسی پیدا کنند.
در اواسط ژانویه نیز روزنامه "تلگراف" گزارش داده بود که هزاران پناهجوی اوکراینی که وارد بریتانیا شدهاند، ممکن است به دلیل مشکلات ناشی از تغییرات جدید در قوانین ویزا، شغل خود را از دست بدهند. بر اساس این گزارش، حدود 20 هزار اوکراینی تحت تأثیر این وضعیت قرار گرفتهاند.
در عین حال، در ایالات متحده نیز، برنامه کمک به پناهجویان اوکراینی در 28 ژانویه به حالت تعلیق درآمد. اعلام شد که این تعلیق تا بازنگری در شرایط آن بر اساس فرمان اجرایی رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در 20 ژانویه 2025 تحت عنوان "تضمین امنیت مرزی" ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/