ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، سعید دزفولی نژاد ظهر شنبه در نشستی به مناسبت روز جهانی تالابها، اظهار کرد: تالابها گنجینههای حائز اهمیتی در اکوسیستم هستند و حفاظت از آنها به دلیل تنوع زیستی در تثبیت سفرههای زیرزمینی بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اهمیت تالابها و حفاظت از اکولوژیک تالابها، افزود: با توجه به تغییر اقلیمی که در سالهای اخیر در کشورمون بروز پیدا کرده شاهد کاهش بارندگیها هستیم که یکی از دلایل عمده آن توسعه ناپایدار و برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی است که در همین راستا هم اکنون حدود ۴۲ تا ۴۳ درصد از تالابهای کشور رو به خشکی رفتهاند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه خشکی تالابها را زنگ خطری برای اکوسیستم و محیط زیست طبیعی و انسانی دانست و تصریح کرد: علاوه بر تأثیراتی که خشکی تالابها بر اکوسیستم و محیط زیست خواهد گذاشت این خشکیها را نیز علتی بر ایجاد گرد و غبار میتوان تلقی کرد که بر همین اساس حفاظت از تالابها باید در رأس برنامههای ما قرار گیرد.
دزفولی نژاد خاطرنشان کرد: تالاب هشیلان تنها تالاب کرمانشاه بوده که بر اساس آخرین بررسی و مطالعهای که بر تالاب صورت گرفته این تالاب یک سو تفاهم جغرافیایی است و به لحاظ جغرافیایی نباید در این منطقه ایجاد میشده به همین دلیل تالاب هشیلان یک تالاب منحصر به فرد در کشور ما محسوب میشود و به همین دلیل تحت عنوان شکار و تیراندازی ممنوع مورد مدیریت قرار دارد.
وی با اشاره به برنامههای مستمر و متمرکز به منظور صیانت و حفاظت از تالاب هشیلان، عنوان کرد: بر اساس یگیریهای انجام شده به دنبال آن هستیم سند تالاب به نام محیط زیست منتقل شود تا با مالکیت محیط زیست بتوانیم بهتر از این تالاب حفاظت کنیم.
دزفولینژاد در ادامه به زیست بوم و محیط طبیعی و انسانی در استان کرمانشاه تاکید داشت و مطرح کرد: محیط زیست استان کرمانشاه در حوزه محیط طبیعی و محیط انسانی مشکلی نداشته و در محیط زیست انسانی با وجود اینکه استان کرمانشاه در گردشگری و بوم گردی وضعیت و موقعیت مناسبی دارند اما در حوزه صنعت نیز اوضاع خوبی مشاهده میشود و حرفی برای گفتن دارد به گونهای که این استان در حال حاضر بیش از ۲۴ واحد صنعتی بزرگ داشته که با این حال در حوزه صنعت و محیط انسانی به دلیل ملاحظات خوبی که انجام میگیرد آلودگی زیادی در استان نداریم.
همچنین دزفولینژاد اشارهای به آتش سوزیهای اخیر استان کرمانشاه داشت و گفت: با توجه به اینکه در بهار امسال جاری شاهد بارندگیو رویش خوبی برای استان بودیم اما از خرداد ماه تا پایان مهر ماه سوزیهای گسترده و بیسابقهای در چند دهه اخیر برای اراضی استان رخ داد به گونهای که در مراتع بوزین و مرخیل ۱۵ شبانه روز درگیر اطفا حریق بودیم.
وی به همراهی و کمک ۱۰۰ درصدی مردم در فرایند اطفا حریق اشاره داشت و یادآور شد: استان کرمانشاه در سال جاری بین ۳۵ تا ۳۶ مورد حریق داشته که در این واقعه بیش از سه هزار هکتار از اراضی این استان دچار آتش سوزی شده است.
دزفولی نژاد در پایان با بیان اینکه تنها پنج درصد از مجموعه آتش سوزیهای امسال مربوط به پوشش جنگلی بوده و مابقی به دلیل اقدام به موقع تنها مراتع ما را درگیر کردند، اضافه کرد: با توجه به اعتبارات سال ۱۴۰۲ علاوه بر دمندههای موجود تعداد ۲۰ دمنده دیگر برای پیشگیری بهتر برای اطفا حریقهای احتمالی خریداری شده است.