ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم به مناسبت سالگرد نامه رهبری به جوانان اروپایی و آمریکایی به زمینههای نگارش چنین پیامی به جوانان اروپایی و آمریکایی پرداخت.
فضائلی ضمن برشمردن نامه های رهبری که اولین پیام ایشان در اول بهمن ماه 1393 ارسال شد، با اشاره به انگیزه هایی که برای نوشتن چنین نامهای فراهم آمد، گفت: «وقایع آن روزها از جمله کاریکاتوری که علیه ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) طراحی شد و احساسات مسلمانان را جریحه دار کرد و همچنین جریان اسلام هراسی که در غرب با شدت دنبال میشد از اصلیترین زمینههایی بود که رهبر انقلاب را برای نگارش نامهای به جوانان اروپایی و آمریکایی مجاب کرد».
وی ادامه داد: «من توصیه میکنم که همه متن اصلی نامههای رهبری را مطالعه کنند، لحن و برخوردی که یک رهبر دینی و یک مرجع بزرگ جهان اسلام نسبت به جوانان به کار بردهاند و ادبیات چنین پیامی جالب است. تلاش ایشان آن است که اندیشه و فکر جوانان اروپایی را تحریک کنند به عنوان مثال یکی از سوالاتی که ایشان برای جوانان مطرح می کنند آن است که جوانان را با پیشینه غرب و اروپا که سابقهای پر از ظلم و ستمی است که به مردم دنیا کرده اند، آشنا میکنند و البته به صراحت بیان میکنند که ما این مطالب را نه برای سرزنش غرب بلکه برای پاسخ به این سوال که چرا غرب گذشته خود را با چند قرن تاخیر واکاوی میکند، مطرح میکنیم».
عضو دفتر حفظ و نشر با تاکید بر این که اسلام هراسی در غرب از گذشته تا به امروز با شدت ادامه داشته و این مسئله رمز دعوت مکرر رهبری در خصوص مراجعه مستقیم به معارف دینی و قرآن کریم بوده است، تاکید کرد: «رهبری این پرسش را از جوانان غربی مطالبه میکنند که آیا تا به حال مفاهیم و اندیشه های اسلامی را به صورت مستقیم مطالعه کرده اند؟ رهبری از جوانان مطالبه میکنند که به صورت مستقیم به قرآن کریم مراجعه کنند و توجه جدی به خواندن و تلاش برای فهم آن کنند و تسلیم تصویری که غرب برای آنها از اسلام میخواهد ترسیم کند، نشوند و اسلام را از منبع اصلی خود یعنی قرآن کریم بشناسند».
دیماه سال 1393 فرانسه شاهد سلسله حوادث تروریستی و حمله به مجله «شارلی ابدو» بود که تصاویر موهنی از پیامبر اسلام منتشر کرده بود. حمله به شارلی ابدو موجی از تفکرات ضد اسلامی و اسلامهراسی را در غرب به خصوص در اروپا ایجاد کرد. تنها دو هفته بعد از این اتفاق تروریستی، رهبر انقلاب در نامهای خطاب به «جوانان اروپا و آمریکای شمالی»، ارائهی تصویری ترسناک از دین مبین اسلام را «سیاهنمایی گسترده» علیه اسلام نامیده و از جوانان غربی خواستند «شناخت مستقیم و بیواسطه از اسلام به دست بیاورند.»
مهدی فضائلی در بخش دیگری از گفت وگو در خصوص تازهترین نامهای که رهبر انقلاب اسلامی به جوانان و دانشجویان آمریکایی حامی مردم غزه نوشتند،گفت: «هنوز ارزیابی و مطالعه ی دقیقی در خصوص پیوستگی میان نامه ده سال گذشته رهبری و تجمع دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم غزه وجود ندارد با این حال در خصوص نامه اول رهبری، چالشهای شدیدی در سانسور این نامه به جوانان غربی اعمال شد و نامه ده سال گذشته به خوبی در دسترس جوانان غربی قرار نگرفت. اما در نامه رهبری در خلال تجمعات پس از عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی) به دلیل مواضع تندی که مقامات غربی انجام دادند واکنش های بیشتری را به خود جلب کرد و طیف بیشتری از جوانان آن را خواندند».
رهبر معظم انقلاب اسلامی، در نامه 10 خرداد 1403 خطاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای آمریکا، ضمن ابراز همدلی و همبستگی با اعتراضات ضدصهیونیستی این دانشجویان، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند و بر تغییر وضعیت و سرنوشت منطقه حساس غرب آسیا تأکید کردند.
ایشان در این نامه اخیر نوشتند: این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است. جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا! این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
فضائلی در معرفی و برجسته شدن فرازهایی از پیام اخیر رهبری به دانشجویان حامی غزه و عبارت «ایستادن در سمت درست تاریخ» تصریح کرد: «اتفاق مهمی که در هفتم اکتبر 2023 به وقوع پیوست که آن را مردم غزه آغاز کردند، طرف دیگر این رویداد مهم تاریخی تمدن غربی حضور داشت و عملیات هفتم اکتبر شعارهایی که سالیان دراز تمدن غربی برای حقوق بشر و آزادی و استقلال سرداده بود را برباد داد؛ چرا که در خلال این نبرد هزاران شهید که عموما از کودکان و زنان بودند در این جنایت به شهادت رسیدند و تمدن غربی به یک حامی امنیتی،سیاسی، تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی که عامل این جنایت ها بود، تبدیل شد.»
وی افزود: «به عبارت دیگر عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی) نبرد دو تمدن بود که نقطه تاریخی وجدان های مردم جهان را تصویر میکرد.جایابی مردم جهان در قبال این لحظه تاریخی به قدری مهم است که هنگامی که دانشجویان از مردم غزه حمایت کردند رهبری آنها را بخشی از جبهه مقاومت دانست و بیان کردند که در سمت درست تاریخ ایستاده اند».
انتهای پیام/